ya bırak spenc hc din in d si var mı yazdıklarımda? ortaya koyduğu argümanların hiçbir dayanağı yok.sonra konuyu başka yere çekip polemik yaratmaya uğraşıyor.
varsa her hafta bir yıl boyunca lotunu %1 arttıran delikanlı koysun ekstreleri biz de öğrenelim bu iş nasıl yapılıyor.
yıllardır bu işi yapan turkishbulls varaç bak bakalım ne kadar kazanıyor hep boş beleş laflar
Spenc hocam, bu forumda kimseye ne kötü söylemişimdir ne kötü üslubum vardır...
Boş-beleş hamal efendinin klavye ağzı bozuk, ille de hır-gür çıkartmanın derdinde ne zamandır dikkatimden kaçmış değil...
Buraya girip yazan hiç kimse bu efendiden izin almak zorunda değil, soru sorarken de bu herife danışmak zorunda değil...
Buraya gelip hayal satarak milletin günahına girme diyen de yine bu boş-beleş karakter...
Madem hisseyi taşıyorsun o vakit ilk önce senin hayal kurman lazım ki yazdıklarının hedefi, ideali olsun...
Üstelik sizinle konunun ne alakası var ki üzerinize alındınız... Ben size ya da forumdaki herhangi birine istinaden bir yazı da yazmadım, kendi beklentilerim-hayallerim doğrultusunda fikirlerimi beyan ettim... Bu herifçi hazretleri arı kovanına çomak sokarak olayı dramatize etti. Ben ondan mı izin isteyeceğim buraya yazı yazarken, 10 yıldır hisseyi taşıyor diye forumun sahipliğini de mi aldı? Ne yapalım o halde, her foruma girerken forum ağasından izin mi isteyelim...
Benim yazılarımdan rahatsız olurken takındığınız objektiflği diğer hazretlerinin yazılarında ki avamlığı okurken de hissetmenizi beklerim...
Bundan sonra bu foruma girip yazı yazacak arkadaşlar da foruma girmeden önce 10 yıl hisse hamallığı yapan hazretlerden izin alıp öyle yazsınlar, yoksa keyifleri kaçabilir...
Bu mesajdan sonra ne bu foruma girerim ne yazılarınızı okurum...
bizim hayalle işimiz yok yerelması, elinde veri varsa at yoksa kalabalık etme.
burada 100 tane adam yazıyor onlarla polemiğe girmiyoruz senle giriyoruz bir düşün ama hayal kurmaktan ona fırsat kalmıyor normal
42,50 43,50 önemli bu iki durakta soluklanılabilir altta 39.30 den başlayan küçük kanal direnci .şu an tam aradayız artık ne çıkarsa bahtımızaYTD
Underground Hc üzerime alındığım konu, Birincisi vebal hususu! Sonrası 10 yıl ve hamal yazılarınız.
Yoksa burada kimse kimseyi savunmuyor!
Lakin forumlarda şu durumlar aslında kendiliğinden oluşur!
Nedir bunlar?
Çok geçmişten beri hisseyi tutanların sitemleri ile yeni yazanların aralarında geçen karşılıklı dialog zıtlığı! Sebebi hissenin geçmişten günümüze olan performansının yazıya aktarımı ve bu durumun tecrübe ile yaşanmışlıkla aktarımı!
Aslında hep bu heyecan ile olarak hayaller kurduğumuz duruma nihayetinde ulaşamamız! Ve bunu yıllardır bekleyenlerin karşılığını alamamış olması!
Haliyle de yeni yazanların, geçmişten yazanlar arasındaki hayal farklığının ortada zıtlaşmasına vesile oluyor.
Daha başka beklentileri olan ve hisse daha yükselecek heyecanıyla gazlama şeklinde yazıları veya felaket tellallarının korkuyu salgılamasıyla olan yazı tipleri mevcut!
Örnek savaş, ülkenin gidişatı, endeks kırdı kıracak ayı piyasası tellalları,
Yatırımlar şöyle, böyle, uçacak kaçacak off o biçim, dolar bazlı şuralarda vs vs boğacılar gazcıları.
Yani bu durum forumda aslında hisse 5 lirada da böyleydi atıyorum 6 lirada da böyleydi. Derken pandemi bir patladı hisse 6 küsürden 3.37 ye düşüverdi
Sonra ne oldu biliyor musunuz? Pandemiye kadar yıllarını vermiş adamların veya sizin dediğiniz gibi biz hammalların yılların yarısına kadar düşmesi ve o süreçte yeni girenlere piyango vurmuş gibi oldu! Bunu o süreçte de yazdım piyango vurdu diye! Ytd
Piyangodan sonra ne oldu? Çok geçmişten gelenlerin küfürleri, bedduaları, bela okumaları diğer hisseler ralli yaparken misli ile arttı!
Hisse birleşmiş daha iyi olması gerekirken sürünmesi. Hisse 10 liraya geldiğinde trkcm, anacm, şişe, dencm ve soda da binlerce yatırımcının olduğu forumun çok kalabıl olduğu tartışmaların kavgaların olduğu ortam 10 liraya gelince birden azaldı ve sonra 17-18 liradan 11-12 ye bir çekildi ikinci harekette forum bomboş kaldı diyebilirim.
Kimi inanmadığı için ayrıldı, kimi daha iyi performans beklentisi olan hisselere gitti ve nihayetinde iki elin parmaklarını geçmeyecek sayı kaldı forumda yazan. Ve 55 li rakamlara ulaştı.
Neye gelecem sabır bile o kadar sabır gerektiriyor ki bunu yaşayanlar bilir ama bu yaşananlar içinde o zamandan bu zamana yazan kişilerin aslında şu anda yazarken bir çeşit koruma kalkanı ile yazmasını da normal karşılamak lazım.
O süreçten bu yana ne gazcı kaldı ne de tellal.
Aslında çoğu hissenin forumları buna yakındır yazımsal açıdan!
Gaz şeklinde bilmeden yazanlar veya tellal şeklinde bilmeden yazanlar oluyor haliyle de o forumun eski durumunu yaşayanların bir çeşit belki istemli belki de istemsizce savunma mekanizması olmasınıda normal karşılamak gerek birbirimizi kırmadan empati yaparak en azından!
Yoksa ne eskilerin boncuk var ne de yeni gelenlerin elinde sihirli değnek.
Olan biten geçmişten günümüze böyle! Ama eminim ki yaşayan daha iyi biliyor yaşadığını kendince! Bu yüzden birbirimizi üzmeye de gerek yok sanırım.
Ytd
Ama aslında şuna katılıyorum. Hatta çok geç farkin
Ama aslında şuna katılıyorum. Hatta çok geç farkinda olsamda hisseleri kartopu şeklinde buyutmeninde güzel bir yatırım şekli olduğuna inanlardanim. Zaten şu ortamda başka stratejileri olanlar elbette olmalı. Yoksa dolar bazlı enflasyon bazlı çok bekletir bizi bu yaşadığımiz coğrafyanın kaderinin borsasi.
Yoksa 2028 kadar beklemek veya öncesinde, sonrasında neler olacağını kestirmek zor ve o da ayrı bir hammalliga girer. 10 yılı devirmiş insanların 4 yılı beklemeleri zor olmasa gerek. Hatta daha kolay. Ama kartopu şeklinde büyütmek daha kulağa hoş gelmişti kendi adıma. Herkes yoğurdunu bir şekilde yesinde kazansın bu zor ortamda. Ama tecrübeleri, yaşanmışlıkları veya yeni fikirleri kusturmeden. Üzmeyelim birbirimizi..
Herkesin yatırımı stratejisi kendince... ytd
Yer İmleri