Bulutlara bakıyorum gözlerim kapalı. Ytd
Bulutlara bakıyorum gözlerim kapalı. Ytd
Endeksin düşmesine katkı da ve hacimde 2 nci sıradayız. Yukarıda beklerken aşağıda hacimde ilk sıralarda olmanın gururu petkimss. Ytd
"Yaşam kendini tecrube edemeyecegin kadar kısa ise başkalarının tecrübelerini deneyebilecegin kadar uzun" Yazdıklarım söylediklerim ve düşüncelerim yatırım tavsiyesi değildir.
Sayfa son zamanlar ve hatta yılların en kalabalığı. 5 üye 14 ziyaretçi. Yapılan bu hacimle de dikkat çekmeyi ekstra başardı. Ytd
"Yaşam kendini tecrube edemeyecegin kadar kısa ise başkalarının tecrübelerini deneyebilecegin kadar uzun" Yazdıklarım söylediklerim ve düşüncelerim yatırım tavsiyesi değildir.
gene 0,40 cent ile 15 yıl önceki zafer seviyesine geldi.
Sorsan memlekette tekel bu firma.
Uzun vadeli borsa yatırımı yarın diyenlere örnek hisse.
Modern dünyada kölelik, kadim dünyadan biraz farklılık gösterir.
Eskilerde, esirler-köleler, boğaz tokluğuna çalıştırılır, sahibine para kazandırırdı.
Bu arada, tabi hasta ve yaşlı olanların, ortadan çekilmeleri sadece maliyeti azaltırdı.
Kölelerin çoğalması, da maliyeti azaltırdı.
Modern dünyada ise Kölelik şekil değiştirdi.
Bir insanı, normalde, kendi arzusu ile sizin için çalışmasının kölelik olmadığını kabul edebiliriz.
Ancak, maliyetini sıfırladığınızda, o senet, Patronu+parası+fabrikası+işçileri+karı+üretimi ile artık sizin kölenizdir.
Üstelik, kadim dünyadaki gibi , beslenmek zorunda da değildir.
Unutmayın Amerikan iç savaşının gerçek nedeni, Güneyin ucuz maliyetli köleleikten vazgeçmek istememesidir.
Patron ve işçileri çalışır, kar yaparlarsa, size de günü gelir verirler. Ölmezlerse fıstık..
Köleleri kamçılamak onları daha çok çalışmaya zorlamak hakkaniyetli ve doğru değildir.
(sıfır senedi alıp satmak)
Bu nedenle, yatırımcının minimum senet stoku, sıfır maliyetli olan kısmıdır.
Kumarda pey olarak masaya, asla sürülmez...
Kölelik eskiden ama çok çok eskiden sahibin kölesine, kul köle olurum dercesine bakmasıyla ilişkilendirilirdi. Kölenin bir barınağı, yediği yemeği, ev ihtiyaçlarının karşılanması, hastalığına kadar sahibi ilgilenirmiş, ve hatta kölenin ailesindeki çocuklarının evliliğine kadar yardım edermiş sahibi.
Evet kölelik değişti ve modernleşti ayrıca çoğaldı. Her köle kendisi ve ailesinin tüm ihtiyaçlarını sahibinden karşılamıyor kendisi karşılamaya çalışıyor. Dünyanın düzeni bu. Ytd
Bir gözümüz sürekli endekiste
Eee abi hani bu endekisten ayrışmıştı.
Olm sana öyle gösterdiler, sende inandın
Bak 2 günde açığı kapattı
Endekis düşerken en önden koşuyoruz yine yeniden
Bıktık yaw
Hamdım Piştim Yandım
Yer İmleri