Bulgaristan Türk'ü, Bir vatandaşın bu paylaşımına ne dersiniz.?
Bizim Ülkemiz AB nin Üyesi değil,Lakin TR Ekonomisi , Bulgaristan' dan daha mı zayıf/kötü..
Kur sabitlemesi,İflas anlamına gelmez diye düşünüyorum..
Bulgaristan Türk'ü, Bir vatandaşın bu paylaşımına ne dersiniz.?
Bizim Ülkemiz AB nin Üyesi değil,Lakin TR Ekonomisi , Bulgaristan' dan daha mı zayıf/kötü..
Kur sabitlemesi,İflas anlamına gelmez diye düşünüyorum..
Bulgaristan AB'ye gececegi icin gelen Euro kadar kendi parasini basiyor. Yani bir gecis sureci. Bizim cari acik olmus 250 milyon dolar. Boyle birsey yapmak sermayeyi keser baska duzenlemeleri de gerektirdigi icin, dolar ihtiyaci oldugu icin de dolar Karaborsaya duser.
Bu durumun onlemi "Allah'a birakilmak" yerine onceden alinmaliydi. Simdi artik ABD ile islerin duzelmesinin bile durumu degistirecegini sanmiyorum. Bu yuzden erken secime gidildi zaten.
Geçtiğimiz günlerde benzeri uygulamayı İran yapmıştı.Sebest piyasada / Karaborsada.1.Dolar 10.Bin Tümen seviyesine çıktığı haberlere konu olmuştu..
Şimdi burada 2 önemli durum dikkat çekiyor.
1-Devletin belirlediği,uyguladığı Resmi kur fiyatımı.?
2-Vatandaşın kendi arasında uyguladığı kur fiyatı mı.?
Borçlu olduğumuz,Bizden Alacaklı olan ülkeler,''Ben senin belirlediğin Kur fiyatını kabul etmiyorum ''diyebilir mi.?
Geceye yenilmeyen her insana ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneş vardır...
This week, analysts asked UniCredit whether it would need to write down its €2.5bn investment in its 40.9 per cent holding in Turkey's Yapi Kredi, after the lira's depreciation dragged the stake's market value down to €1.15bn. UniCredit responded that Yapi Kredi's underlying performance was good and the foreign exchange impact would be absorbed by its own reserves. But Goldman analysts said this week that they viewed "Yapi Kredi as the weakest positioned of Turkey's biggest banks" in terms of capitalisation.
Yer İmleri