Sayfa 371/401 İlkİlk ... 271321361369370371372373381 ... SonSon
Arama sonucu : 3201 madde; 2,961 - 2,968 arası.

Konu: RYGYO - Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by cokenerjik Yazıyı Oku
    bir de şu açıdan bakın: o şimdi sorun ettiğiniz faiz giderleri olmasaydı o arsalar zamanında alınamaz, arsaların üzerine o depolar inşa edilemez ve 2024 yılı için beklenen 2 milyar tl kira gelirir de olamazdı. mevcut kısa ve uzun vade kredilere ödenen o faiz giderleri mesela o bitmeyen 3 proje için alınan kredilerden geliyor muhtemelen. onlar da bitip kasaya nakit olarak girdiğinde, faize gideni 4e katlayacaktır. çok eskiden alınan döviz bazlı ges kredileri de 2021 bedelliden sonra çevrilebildiği ölçüde tl'ye çevrildi ve şu anda döviz net pozisyonu 231 milyon tl'de. ayrıca faiz gideri varsa da o faizin üstünde bir enflasyon farkı ile alınan kira gelirleri var. ödeme vakti geldiğinde kira gelirleriyle kolayca ödenebiliyorsa hiç sorun olacak bir şey değil bu fazi gideri. faize ne kadar verdiysen, ona karşılık depo yaparak elde ettiğin katma değer, ki 2022'de %150 ve 2023'te %130 değerlenen bir portföy var ortada, faize ödenenden kar kat fazla olmuş. bu son alınan arsa da sonuçta 2023 finansallarını etkilemeyecek, yani varsa dağıtılacak bir kar, bir bedelsiz, onları etkilemez, 2024 yılındaki 2 milyar kira geliri düşünülünce de, bu alım devede kulak kalır. 2024 yılı içinde o alınan arsa üzerine bir depo yapılıp bir de kiraya verilirse, yine faize gidenden 4 kat fazla bir katma değer oluşur 1 yıl içinde. patronların "ya şurada bir arsa var, alalım da sonra ne yapacağımız düşünürüz" diyerek o arsayı aldıklarını hiç sanmıyorum, daha önce de örneklerini gördüğümüz gibi 6 ayda orada bir iş kotarabilirler, yılın başında burayı almaları bence çok isabetli olmuş.
    Şirket sahibi yatırımcı gözüyle bakınca yazdıklarınız çok doğru syn cokenerjik.

Olaya biz azınlık yatırımcılar olarak bakincada insan borçsuz temettü veren bir şirket olsun istiyor. Çünkü bu imkanı var. Çünkü o zaman fiyatlama carpanları olumlu yönde çok değişecek.

Aslinda hissede uzun vadeli düşündüğüm için benim için çok fark etmiyor. Her iki durumda bana uyar.

Güzel bilgiler için teşekkürler syn cokenerjik. [emoji120][emoji120]

SM-M515F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Dolar bazında gidecek yeri çok merak etmeyin

Asla ytd

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Asla yatırım tavsiyesi değildir

3.  Alıntı Originally Posted by balıkadam Yazıyı Oku
    Şirket sahibi yatırımcı gözüyle bakınca yazdıklarınız çok doğru syn cokenerjik.

Olaya biz azınlık yatırımcılar olarak bakincada insan borçsuz temettü veren bir şirket olsun istiyor. Çünkü bu imkanı var. Çünkü o zaman fiyatlama carpanları olumlu yönde çok değişecek.

Aslinda hissede uzun vadeli düşündüğüm için benim için çok fark etmiyor. Her iki durumda bana uyar.

Güzel bilgiler için teşekkürler syn cokenerjik. [emoji120][emoji120]

centilmen dönüşününüz için ben teşekkür ederim

aslında çok basit bir matematik var, şu an kredi almaya kalksanız faizler olabilecek en yüksek seviyede olduğundan, daha önce alınmış tüm kredi faizleri bugünkünden daha düşük kalacaktır, o yüzden mevcut borçları kapatıp "ben faiz ödemeyeyim faiz gideri cebimde kalsın" demek doğru değildir. eskiden gelen, uzun vadeli ve en azından bugünküne göre çok uygun faizli kredi borçlarını kapatmaktansa, eldeki nakdi kkm yapmak daha karlıdır ve şu dönemde yapılan tam da budur. şirketler sadece yatırım yapamıayacak durumdaysa ve elinde de fazladan nakit varsa borçlarını kapatmaları doğru olabilir. bugün için ise doğru olan, yatırım fırsatlarını kollamak, fırsat yoksa eldeki nakdi kkm vs yaparak, kredilere ödenecek faizden daha fazla getiri sağlamaktır, zaten bu fırsat olmasa patron bu arsayı almazdı, (daha önceden yaptığı tüm alımlarla bunu kanıtladı). hatta kasada bu arsayı alacak nakit de olmasaydı, kredi alınarak da bu arsa alınabilirdi (onyıllardır yapılan da budur). hesaplanacak şey de gayet basittir, ödenecek faiz, gelecek kardan daha az olmalı (bu karın içinde, arsa+depo sistemiyle oluşan müthiş katma değeri de düşünmeliyiz), krediye gerek olmadan peşin alınması da iyi bu açıdan. havuz problemi gibi, nakit havuzunda her zaman su olmalı ki hem borçlar ödenebilsin hem yatırım yapılabilsin. dolduran çeşmeler boşaltan çeşmelerden fazlaysa ne yatırım yapmada ne de borç ödemede sorun olur. nakit akışındaki bu sorunun 2021 haziranındaki bedelli artırımı ile tamamen çözüldüğünü, mali tablolardan rahatça görebilirsiniz.

4. Şirketimizin bilanço tarihi ne zaman olur bilmiyorum ama bilanço tarihinden sonra hissenin pd/dd değeri düşecek hisse iyice kelepir duruma gelecek...

Bilançoyu bekliyorum gözlerim kapalı : )
    Söylediklerim kendi fikirlerim olup yatırımcı tavsiyesi kapsamında değildir.

5.  Alıntı Originally Posted by cokenerjik Yazıyı Oku
    centilmen dönüşününüz için ben teşekkür ederim

aslında çok basit bir matematik var, şu an kredi almaya kalksanız faizler olabilecek en yüksek seviyede olduğundan, daha önce alınmış tüm kredi faizleri bugünkünden daha düşük kalacaktır, o yüzden mevcut borçları kapatıp "ben faiz ödemeyeyim faiz gideri cebimde kalsın" demek doğru değildir. eskiden gelen, uzun vadeli ve en azından bugünküne göre çok uygun faizli kredi borçlarını kapatmaktansa, eldeki nakdi kkm yapmak daha karlıdır ve şu dönemde yapılan tam da budur. şirketler sadece yatırım yapamıayacak durumdaysa ve elinde de fazladan nakit varsa borçlarını kapatmaları doğru olabilir. bugün için ise doğru olan, yatırım fırsatlarını kollamak, fırsat yoksa eldeki nakdi kkm vs yaparak, kredilere ödenecek faizden daha fazla getiri sağlamaktır, zaten bu fırsat olmasa patron bu arsayı almazdı, (daha önceden yaptığı tüm alımlarla bunu kanıtladı). hatta kasada bu arsayı alacak nakit de olmasaydı, kredi alınarak da bu arsa alınabilirdi (onyıllardır yapılan da budur). hesaplanacak şey de gayet basittir, ödenecek faiz, gelecek kardan daha az olmalı (bu karın içinde, arsa+depo sistemiyle oluşan müthiş katma değeri de düşünmeliyiz), krediye gerek olmadan peşin alınması da iyi bu açıdan. havuz problemi gibi, nakit havuzunda her zaman su olmalı ki hem borçlar ödenebilsin hem yatırım yapılabilsin. dolduran çeşmeler boşaltan çeşmelerden fazlaysa ne yatırım yapmada ne de borç ödemede sorun olur. nakit akışındaki bu sorunun 2021 haziranındaki bedelli artırımı ile tamamen çözüldüğünü, mali tablolardan rahatça görebilirsiniz.
    Çok güzel anlatmışsınız sn cokenerjik. Bende çok güzel anladım olayi.

Bu biraz şuna benziyor , 2020 de ev almak için kullanmış oldugum krediyi param olduğu halde kapatmayarum çünkü o kredi kuşa döndü odemekte zorlanmıyorum.

Ayrıca elimdeki nakiti de başka yatırımlarda kullaniyorum. (borsadan rygyo alıyorum [emoji56])

6. Aşağıda Aksgy nin analist toplantısı İntegral Yatırım notlarindan enflasyon muhasebesi ile ilgili bir paragraf var.

Gyo olduğu için muhtemelen Rygyo icinde aynı seyler soylenebilir ama ben ne demek istediklarini anlayamadım.

Anlayan varsa bizede anlatsın.

7. Rygyonun değer artışı enflasyondan fazla olduğu için kar yazacak diye anlıyorum.

Sent from my SM-S908E using Tapatalk

8. Bende öyle anladım ama gyo lar zaten degerlemeden kar yaziyor. Ayni şeyden iki defa kar yazması mantıksız geldi bana.

Sayfa 371/401 İlkİlk ... 271321361369370371372373381 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •