Sayfa 373/692 İlkİlk ... 273323363371372373374375383423473 ... SonSon
Arama sonucu : 5531 madde; 2,977 - 2,984 arası.

Konu: Yurtdışı Borsalarında Hisse Senedi İşlemleri

1. ccola ile pepsi çok iyi. pepsi'yi ben de almayı düşünoyorum. txn hali hazırda var elimde.

ibm 2nm teknolojisini geliştirmiş diyolar ama elimde tech zaten elimde bol olduğu için onu pas geçerim.

bende de şuan

amd
    aapl
    txn
    visa (v)

gsk -lse
    bats -lse

var.

Eklemeyi düşündüklerim:

mmm
    pepsico
    brk.b
    newmont gold corp (nem)
    bp -lse
    unilever -lse

ytd
    Son düzenleme : Patrick Bateman; 18-05-2021 saat: 13:27.

2.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    ccola ile pepsi çok iyi. pepsi'yi ben de almayı düşünoyorum. txn hali hazırda var elimde.

ibm 2nm teknolojisini geliştirmiş diyolar ama elimde tech zaten elimde bol olduğu için onu pas geçerim.

bende de şuan

amd
    aapl
    txn
    visa (v)

gsk -lse
    bats -lse

var.

Eklemeyi düşündüklerim:

mmm
    pepsico
    brk.b
    newmont gold corp (nem)
    bp -lse
    unilever -lse
    Alsat vergisi ile uğraşmak istemediğim için temettü hisselerine ağırlık verdim. Midas temettü vergisini de düşüp geri kalanı yatıracak olması hoşuma gitti.

Yoksa startup hisselerini bulmaya çalışırdım:-) lse de bu tip hisse bul ak mümkün.
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

3.  Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    Alsat vergisi ile uğraşmak istemediğim için temettü hisselerine ağırlık verdim. Midas temettü vergisini de düşüp geri kalanı yatıracak olması hoşuma gitti.

Yoksa startup hisselerini bulmaya çalışırdım:-) lse de bu tip hisse bul ak mümkün.
    Midas sadece Abd'nin aldığı temettüyü düşüyor olmasın? Sizin yerinize gelir vergisi beyanı yapacaklarını sanmıyorum.

Temettü için en mantıklısı UK. Kaynakta vergi 0.

ytd
    Son düzenleme : Patrick Bateman; 18-05-2021 saat: 13:27.

4.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Midas sadece abd'nin aldığı temettüyü düşüyor olmasın? Sizin yerinize vergi beyanı yapacaklarını sanmıyorum.

Bir daha araştırayım :-) yanlış anlamış olabilirim.
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

5.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Midas sadece Abd'nin aldığı temettüyü düşüyor olmasın? Sizin yerinize gelir vergisi beyanı yapacaklarını sanmıyorum.

ytd
    Katılıyorum, Amerika için kesilendir.

Yanlış bilmiyorsam o yıl içinde kazacağınız menkul kıymetlerdeki toplam kazancınıza göre TR'deki veri oranınız değişiyor.
    Ve bunu siz onlara iletmedikçe bilemezler.

İletseniz bile bu kesinti, takip eden yılın Mart ayında kişisel olarak yapılan beyana göre hesaplanıp kesilir..
    Yani şimdiden otomatik kesemezler..

6. Dünya çapındaki ünlü şirketlere 1$ ile yatırım yapabilirsin!
    Düşük miktarda meblağ ile pahalı hisselere ulaşman neredeyse imkansız. Bir adet Amazon hissesi 3.270 Dolar, yani 27.141 Türk Lirası!! Bu bir çoğumuzun tüm yatırım tutarından daha fazla. Artık Midas’la pahalı hisselere de yatırım yapabilirsin, hem de kendi istediğin tutar kadar.

Bir hisse senedini büyük bir pizza olarak hayal edelim. Senin için bu pizzayı dilimlere bölüyoruz ve arzu ettiğin kadar yatırım yapabilmeni sağlıyoruz. Bir dilim hisse alım satımını Türkiye'ye ilk defa Midas'ın getirdiğini hatırlatalım.��

Hisse senedi fiyatı ne olursa olsun, en sevdiğin şirketlerin dilimlerine istediğin adet veya tutarla erişebilirsin. Yani 100 Dolar’lık Amazon hissesi almak artık mümkün!

midasa gelen yeni özellik

7. midasın bu özelliği güzel olmuş.

misal 10 dolar ile google hissesi - amazon hissesi alabiliyorsun.

şaşırdım..

*-

Adet ile Hisse Alım Satımı

Bir hisse senedini adet girerek istediğin tutarda alıp satabilirsin. Midas girdiğin bu adet miktarını eş değer tahmini pay tutarına dönüştürecek, ardından hisse senedini mevcut en iyi fiyattan alıp satacak.

0,01 Tesla Hissesi Satabilirsin:

0,01 Tesla Hissesi = 6,7208$

Bu özelliği ETF alım satımlarında da kullanabilirsin.

8.  Alıntı Originally Posted by Argus Yazıyı Oku
    Katılıyorum, Amerika için kesilendir.

Yanlış bilmiyorsam o yıl içinde kazacağınız menkul kıymetlerdeki toplam kazancınıza göre TR'deki veri oranınız değişiyor.
    Ve bunu siz onlara iletmedikçe bilemezler.

İletseniz bile bu kesinti, takip eden yılın Mart ayında kişisel olarak yapılan beyana göre hesaplanıp kesilir..
    Yani şimdiden otomatik kesemezler..
    Amerika için kesilen stopajdan kalan temettü miktarı belirlenen tutar (2021 yılı için 2600tl) üzerindei ise beyana gerek kalmadan otomatik olarak Türkiye için vergi kesiliyor diye anlamıştım ama sorup emin olmak lazım.

Sayfa 373/692 İlkİlk ... 273323363371372373374375383423473 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •