Siz 0’na 209 bin verir misinizin cevabı 2. El fiyatını belirliyor. Daha kötüsü kasko ve trafik sigortasınada sağlam zam gelir yakında
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Siz 0’na 209 bin verir misinizin cevabı 2. El fiyatını belirliyor. Daha kötüsü kasko ve trafik sigortasınada sağlam zam gelir yakında
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
O egeli ben değilim
Arkadaşlar merhaba. Geçtiğimiz hafta 180 k 34 gün 28 oran ile paramı vadelide değerlendirdim. Yanlız %28 bileşik faiz hali. Netteki hesap makinesi ile baktığımda basit faiz oranı %24.97 dolayına geliyor. Bir yerde yanlış mı yapıyorum. Günlük %25 ile bağlamış gibi olmuyor mu?
2017 ocak da 90 bine aldığım araç 142 bin olmuş
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Her bankanın faiz pazarlama departmanı farklı algı yöntemini kullanıyor. Birisi oranı yüksek tutuyor ama boşta bıraktığı miktar ile aslında piyasayı bozmamış oluyor. hepsi anlaşmışlar gibi, sadece farklı yöntemle kafa bulandırarak müşteri portföyü oluşturuyorlar. Biz de kızınca banka değiştiririz diye söylüyoruz ama sonuç aynı kapıya çıkıyor.
32 günlüğe 1-2 puan fazla verenler ise kendi risk primini eklemiş oluyor. Mesela Aktif, dolara gecelik repo ile %5 veriyor. Şimdi bugüne kadar hiçbirinizin incelemediği ve seslendirmediği bir konuyu belirteyim. Normalde son kararname ile dolar stopajı %20 olmadı mı ? Oldu dediğinizi duyuyorum. Ama siz yine de aktif kaç stopaj kesiyor diye bakın derim. Şeytan ayrıntıda gizlidir.
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi olarak algılanamaz. her birey kendi kararını verir.
%28 brüt faiz oranı olmalı , bileşik faiz ayrı birşey.
%28 brütün neti %26.6 basit faize denk gelir
Yılllık net bileşik faiz ise (32 gün yılda 11.4 kere çevirirseniz): %30.07 'ye denk gelir.
Elde ettiğiniz getiriyi her zaman bileşik *net* faiz üzerinden hesaplamak en doğrusu , zira cebinize girecek kazanç yıllık bileşik net faiz getirisidir.
Yıllık brüt bileşik faiz hesaplamak gerek vergi kanunları gerek se cebinize girecek paranın bir göstergesi olarak değerlendirmek pek anlamlı değil.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Aracı olmayanlar acele etmesinler, belediye seçimlerinden sonra tıpkı konut fiyatları gibi, otomobil ve ticari araçlarda sert düşüşler olabilir. Benim komşuların yarısında çift otomobil var. Son 15 günde uyanık olanlar birisini sattı. Dolara bağladı. Otopark rahatlıyor.
Bir tane Alman firmasının satış müdürlüğünü yapan komşumdan ise şirket aracı geri aldı. Şimdi otobüsle gidiyor. İşsiz kalan, geliri düşen önce arabasını satar. Bu nedenle, dolardan, faizden kazanan da hesaplı gördüğü yerden alır.
Geçen gün Bloomberg ht de otomotiv sektör temsilcileri ile röportaj vardı. Beklentileri bu kangren olan yaraya ötv indirimleri ile müdahale edilmesi idi.
Zira geliş fiyatı 45 binin üzerinde ülkeye gelen araçlardan kademeli vergi alınıyor.( çok emin değilim) zaten bu beni ilgilendirmiyor. Fakat eğer bir süre sonra böyle bir indirim uygulanırsa elimizdeki arabalarında değerinin bir süreliğine düşecek olmasıdır.
Eskiler daha iyi bilir ötv kaldırılarak zamanında sektöre destek verilmiş ve insanlar ellerinde para ile galeri kapılarında beklemişler bu ülkede.
KRİZ zamanında elinizde ne olursa olsun değerlenir mantığı var fakat likite döndüremedikten sonra anlamı yok.
YAŞAR ERDİNÇ bir yazısında bundan bahsetmişti. Arabalar bile yatırım aracı olacak krizde diye.
BEN böyle düşünmüyorum. Mutlaka olması gerekenden daha düşük fiyatlar oluşacaktır pazarda çünkü talep azalacak.
Elimde iki araç var ve birini yakın zamanda okutup. 2019 BES e krizin tam zirve yaptığı anda borsa fonuna eşit miktarda yatırmayı düşünüyorum. Böylece borsayı dipte yakalamasam da fonun uzun vade getirisi bana bir kaç araba aldıracaktır + devlet katkısı cabası.
Bu ülkede araba fiyatları ancak doların gerilemesi ile olur bunda sonra yada teşvik başka türlü beklemeyin.
Yer İmleri