Sayfa 374/637 İlkİlk ... 274324364372373374375376384424474 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 2,985 - 2,992 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1. Aselsan'a bilmeyen, tanımayan, sadece grafiklere bakıp yorumlayan herkes "Deli misin sen burdan bu alınır mı? f/k, pd, pd/dd, osu, busu, şusu, piuuuu" demiştir ve böyle diyenlere inat nerden alırsanız alın ihya etmiştir.

2012 de ben de yaşadım aynısını. Aslesan 2012 de "grafik pahalı" idi, 2013'de de muhtemelen bugün de. Şirketi ve sektörü iyice bilmeden, sadece grafiklere bakılarak yapılan her değerlendirme ek******.

2.  Alıntı Originally Posted by Oralet_Osman Yazıyı Oku
    Aselsan'a bilmeyen, tanımayan, sadece grafiklere bakıp yorumlayan herkes "Deli misin sen burdan bu alınır mı? f/k, pd, pd/dd, osu, busu, şusu, piuuuu" demiştir ve böyle diyenlere inat nerden alırsanız alın ihya etmiştir.

2012 de ben de yaşadım aynısını. Aslesan 2012 de "grafik pahalı" idi, 2013'de de muhtemelen bugün de. Şirketi ve sektörü iyice bilmeden, sadece grafiklere bakılarak yapılan her değerlendirme ek******.
    grafik pahalı kavramı aselsan gibi tekel konumunda olan firmalar için geçerli değildir...daha önce çok yazdım bunu.

3.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    grafik pahalı kavramı aselsan gibi tekel konumunda olan firmalar için geçerli değildir...daha önce çok yazdım bunu.
    Üstadım o zaman kendi alanında tekel olmasının veya en iyi olmasının teyidini almayı mı bekliyecez?

Kront belki de 2 yıl sonra Bist içinde, kendi sektörünün en iyisi olacak ve fiyatı şimdikinin 3 katı olacak. (Rakamları atıyorum)

Ya da Hektaş, 4 ay önce 6 lira olunca da almak için geri çekilmesini bekliyorlardı şimdi 9 oldu yine bekliyorlar.

Belki de Hektaş gelecek yıl bu zaman 12 lira olacak.

Yani demek istediğim şu ki, sizin tabirinizle "grafik pahalı" olmaya başlamadan önceki aşamada şirketi yakalamak çok önemli. Oldu da yakalayamadık, pahalı diye almamazlık da etmek her zaman doğru olmayabilir.

Şu endekste Soda gibi bir şirket komodo ejderi gibi sürüngen konuma geçti. Düştükçe alıyor, düştükçe alıyor uzun vadeciler. Ama bu süreçte grafiği pahalı şirketler uçmaya devam ediyor, her gğn %2-3 çıkıyorlar. Karmaşık bir durum tabii ki. Tek bir doğru yok ortada. Herkesinki kendine doğru. Neyse, herkese bol kazançlar.

4.  Alıntı Originally Posted by Oralet_Osman Yazıyı Oku
    Üstadım o zaman kendi alanında tekel olmasının veya en iyi olmasının teyidini almayı mı bekliyecez?

Kront belki de 2 yıl sonra Bist içinde, kendi sektörünün en iyisi olacak ve fiyatı şimdikinin 3 katı olacak. (Rakamları atıyorum)

Ya da Hektaş, 4 ay önce 6 lira olunca da almak için geri çekilmesini bekliyorlardı şimdi 9 oldu yine bekliyorlar.

Belki de Hektaş gelecek yıl bu zaman 12 lira olacak.

Yani demek istediğim şu ki, sizin tabirinizle "grafik pahalı" olmaya başlamadan önceki aşamada şirketi yakalamak çok önemli. Oldu da yakalayamadık, pahalı diye almamazlık da etmek her zaman doğru olmayabilir.

Şu endekste Soda gibi bir şirket komodo ejderi gibi sürüngen konuma geçti. Düştükçe alıyor, düştükçe alıyor uzun vadeciler. Ama bu süreçte grafiği pahalı şirketler uçmaya devam ediyor, her gğn %2-3 çıkıyorlar. Karmaşık bir durum tabii ki. Tek bir doğru yok ortada. Herkesinki kendine doğru. Neyse, herkese bol kazançlar.
    Anlamak için sorduğunu düşünerek, sadece şunu söyleyeyim.

Tekel diyorum, yani aselsan gibi, tüpraş gibi alanında tek, rekabetin olmadığı hisselerden bahsediyorum...Alanında en iyi ile tekel aynı şey değil.

Hektaş ı bu nedenle grafik pahalıya örnek verdim, rekabete gayet açık bir sektörde...alanında 1 numara olabilir, ama bu kar marjlarıyla bir rakip gelir bu karlılığın üzerine oynar, sektöre girince illa ki ana oyuncunun karlılığı düşer.

mesela tüpraş tekel ayarında, ama o da bu sene socar dan sonra bu özelliğini kaybedecek kısmen...kısmen diyorum, çünkü socar daha çok ithalata çalışacak, iç piyasada tüpraş la fiyat rekabetine girmeyecek deniliyor...ama bunlar biraz hikaye bence, bir büyük kurumsal oyuncuyla anlaşabilir...sadece thy ya da pegasus a uygun fiyata ürün verse, bu bile etkiler tüpraşı.

5. bu anlattıklarıma en güzel örneklerden biri de türk traktör...yıllarca müthiş karlılıklarla çalıştı...üstüne iç piyasadaki rakip eaile içi sorunlar yüzünden devre dışı kaldı...yani biraz şans biraz fırsttan istifade çok iyi büyüdü..grafik pahalı hale geldi...özellikle son 1-2 yıldır yabancı ortaklı pek çok teşebbüs gündeme geldi, türk traktör için ciddi bir rekabet ortamı oluşacak...bunun öncü sinyalleri bile hisseyi baskılıyor.

Önceki 4 sene de fiyatını 10 a katlayıp 5 tl den 50 tl ye çıkan hisse, son 4 senedir 50-90 tl arası dalgalanıyor..şu an 78 tl...100 tl yi geçmesi çok çok zor olacak.

6. Bir karar aldım şu an...grafik pahalı kavramından artık bahsetmeyeceğim...anlaşılabildiğini düşünmüyorum...bu başlıktaki 10 kişiden belki ikisi dikkate değer buldu bu kavramı...bu durumda ya kavram işe yaramaz, ya da ben iyi anlatamadım...sonuçta faydasız gibi gözüken bir kavram için zaman ve enerji harcamam anlamsız.

gübre sektörünü konuşuyorsak hektaş, gübref ve bagfs daki sıkıntılar ve de beceriksizlikler yüzünden piyasada en azından iyi yönetilen, gelecek vaat eden bir çizgide.

hem ar-ge, hem de temettü verimi açısından çok iyi.

gubrf ve bagfs tutuyorum. aynı tarihte hekts alsaydım toplam portföy %10 daha fazla büyümüştü. 10 yıl önce ilk keşfettiğimde alsam zaten zengindim.

tohum sektörüne de girdiler. bu konuda rakiplerinin olaydan haberi bile yok.

hala devlet şirketi olan gubrf ucuz mal satıp çiftçi sübvanse derdinde, beklentileri hala gerçekleşmedi.

bagfas özel şirket ama yeni tesis ve tesisin borçlar yüzünden batmış durumda. borcu ödüyor ama tesis çalışmıyor. mahkemeye gittiler, henüz sonuç yok.

bu ikisine grafik ucuz desek ne olur? birisi üç birisi on yıldır yatıyor.

8. Ttrak orneginin grafik pahali teziyle ilgisini kuramadim ben.

Bizim dedigimiz şey, X firmasi 5 yilda 5 kat buyumus, hisse fiyati da 5 kat artmis, ancak gorunen o ki daha da gidecek gorunuyor. Finansal gostergeleri, sektor rakamlari, beklentiler bunu gosteriyor.

Sen diyorsun ki "Evet olabilir, bir 3 kat daha gidebilir ama bana gore grafik pahali bir hisse, ben almam, giderse de gitsin"

Kimse yine Ttrak alalim bu gelismelere ragmen demiyor yani.

Ayristigimiz yer burasi sanirim. Senin anlatamadigin ya da bizlerin anlamadigi bi yer yok ortada. Sadece farkli tercihler soz konusu.

Sayfa 374/637 İlkİlk ... 274324364372373374375376384424474 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •