Pozisyonu koru tabiki. Ama stop lossun olsun. 50k varsa ornegin 5.27 den aynanin karsisina gec ulan bir eve 550 bin gayme sayiyoruz olsun 5k dolardan zarar edelim edeceksek ellam.
O halde 5.17 senin stop loss un olacak. Sartsiz kosulsuz burada satacaksin. Lami cimi yok
Diyelim yukseldi pozisyonu artirmak icin acele etme. Direnclerin asilmasini bekle ve piramit seklinde pozisyon artir.
Ornegin bir sonraki direnc 5,36 da. Burada bir yuzde 20 lik daha al. Sonra 5.55 i gecti mi bir yuzde 10 daha al. Senin maliyetin 5,33 olur bu durumda.
Simdi ben Turkiyeye donecem. Istersen senin yatirim danismanin olabilirim. [emoji1]
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Millet avrupaya kaciyor, biz turkiye donuyoruz. Ulan yoksa bu secimler milat mi olacak. [emoji3]
Köylü neden tembelleşti onu iyi incelmek lazım. bak size örnek vereyim. iktidar güneydoğuda tüm toprak sahiplerine. destekleme adı altında dönüm başı para veriyor her yıl. adam bu parayı alıyor. sonra yan gelip yatıyor.
demem oki köylüyü tembelleştiren bu devlet. üretme diyor bir nevi.kaç dönümün var 50 dönüm var benim her yıl 50 bin tl alıyorum. neden mazotu traktörü ağacta budamı ilacı gübresi işçisi ile uğraşayım.üretimi durduran bu iktidar. üretme ben öderim size yıllık destekleme adı altında parınızı diyor
Yakinda olmasini bekledigim global krize kendimi hazirladim.
Ilk basta malta da ki evi sattik. 4 yil once aldigimiz fiyatin iki katina ustelik. Ederini buldumu satacaksin
.........
Peki burada evimiz olmayacak mi. Elbet olacak ama cok dusuk maliyetle ve ustelik 10 ya da 20 yillik banka kredisi ile. Faizler burada yillik yuzde 3 civari konutta. Aylik degil bak yillik. Yani aylik ortalama 0.25 gibi bir sey.
.......
Arabalari da sattim. Biraz birikimde vardi. Simdi bu parayi fona yatiracagim ama risksiz. Yillik kazanci yuzde 4 ya da 5 olacak.
......
Biraz Turkiye dedik. Aile ozlemi, malum 2 yasinda da bir cocuk var. Oda biraz ailemi tanisin, turkceyi ogrensin. Ne calismanin sonu var ne de kazanmanin. Simdi yasamayacaksak ne zaman yasayacagiz. Biz zaten siradan bir evli cift gibi olmadik. Gezdik dolastik. Insanlar bize cocuk olunca gezemezsiniz dedi ams benim oglan 21 ayda 30 dan fazla ucak yolculugu yapti. Haftada ingiltere ye gidiyor.
......
Bu yil kismetse Turkiye de bir ev almak istiyorum. 10 15 yillik bir ev alip icini kendim dekore etmek istiyorum. Bu ev benim omurlu evim olacak. Oyle satmayi falan dusunmeyecegim
.....
Daha genciz, elbet Turkiye de calisacagiz. Insallah hayalini kurdugumuz sirketi de acacagiz ve avrupaya hizmet vermeye devam edecegiz
.....
Demem o ki hayat kisa ve boktan seylerin sizleri uzmesine izin vermeyin. Para pul bunlar kazanilir. Onemli olan bu hayattan ne istedigini bilmek, ac gozlu olmamak. Hayat senin istedigin kadardir
.....
Ben babami ani bir kalp krizi ile 63 yasinda kaybettim. Adam tam rahata erecekken obur dunyaya goctu. Bir anda, aniden oluverdi.
Hayati yasayin, zaman zaten cok hizli geciyor. Cok sey istemeyin. Bol bol anilar biriktirin, paraniz varsa da harcayin.
Ve cocuklariniz icin kendi hayatinizdan odun vermeyin, ona dogruyu ogretin o zaten kendi yolunu cizer, aksi taktirde simarik, baba parasina guvenen bir velet olur.
Biraz uzun bir yazi oldu.
1968 doğumluyum...80 darbesinden önce 70 lı yıllarda (ikinci yarısında) vardı kuyruklar...Çünkü 1974 yılında başarılı Kıbrıs harekatı ile KKTC kurulmuştu ve ambargo yemiştik...O yüzden ÜLKE ONURUMUZLA yokluklar vardı...Yoksa insanlarda para vardı alabilecek o malları...Hatta karaborsadan çok daha pahalı bile alabilecek durum vardı ve bulursak alabiliyorduk kat kat ederine...Alım gücü vardı yani...Ben bizzat babamla, annemle yaşadım, gördüm o günleri...
Ama 2019 yılı TARİHİ sebze kuyrukları, olağanüstü bir savaş ve ambargodan dolayı sebze yokluğundan değil, insanların fakirleşmesi ve alım güçlerinin düşmesinden oluştu...Sadece 3-5 TL daha ucuza domates, biber, patlıcan alabilmek için insanlar onurlarını ayaklar altına alarak belki de çoğunlukla istemeyerek sebze kuyruklarına girmek zorunda kalıyorlar...
Aradaki farkı algılamak lazım, düşünmek lazım, sorgulamak lazım, beyin lazım...
Onemli bir yazi olmus..
Gencler icin yol gosterici..
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Yer İmleri