Selamlar. Burada yazmış olduğum bilgi, yorum ve düşünceler tavsiye ve yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Webster üstad nerede diye sormayın, işte burada: https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=45203
Aynen onu diyor
Endeks %1 artı yapmışken eksi yapmışlığı var daha çok yakında
Burayı okuyan ve bu işlere yeni gireceklere tavsiyem bugünlerde hisse fon alınmaz
ACC' de bir kurtarır iki batırır
Kimse bu getirilere aldanıp bu fonlara balıklama dalmasın çok canları yanar
ÖST fonlarınada aynı şekilde balıklama dalmayın
Merdiven beklerken uçurumdan düşersiniz ne olduğunu anlayamadan o zarar daha da çıkmaz
İmza
Bir dost
Fonların getirisini günlük değerlendirmek yanlış bilmiyorum da, mesela tüm para ppf de olsa günlük ne getiridi diye bir formül yaptım, buna göre son 2 gündür zarardayım, halbuki elimdekilerin %60 kadarı borçlanma fonlarında, %20 kadarı değişken %10 hisse, %5 altın, %5 kira. Yani çok da riskli değil gibi.
Özel sektör içeren borçlanmalar, kira sertifikaları da bazen eksi getirebiliyor veya ppf altında kalabiliyor, bir de borsa düşünce hisse ve değişkenler eksi getiriyor o zaman tümden zarar oluyor.
Bakalım hocam bende 2 aydan beri var bir kısım .. 2 tane yakaldik .olmazsa da merdiven haric ay basindan getiri 15 m.k tpf de var biri yapmazsa biri yapsın bari....derken kucukken yasadigim bir ani geldi aklima .86 yillar trakyada kurulan panayirlarda kumarda vardı ..cark vardi 360 derece dusun bu çarkı...carkifelekteki cark gibi . yarisi sari boyali , yarisi yesil boyalı ..sari yerde 5 malboro yesil ,yerde 5 paket malboro var ..lakin varkin yaklasik 5 derecelik aci bolumu şam baba (yani nanik).... 5 derecelik bolumude bir daha katil ...soyleki 170 derecelik alan sari 170 derecelik alan yesil 5 er derecede sambaba ile 2 ye katla ..ben tabi cocugum sari ile yesile birlikte para bastim 1 er liradan 2 lira .ee 5 paket malboro 10 lira dedim ya sari ya yesil kesin gelecek .bir kurnaz benim))))....sonra adam carki cevirdi hop 2 ye katla geldi .sonra ben 4 lira daha yatirdim .bu sefer sam baba geldi ..tabi para bitti .ben lunaparkta gondol hayali kurarken evin yolunu tuttum ..meger ogrendikki bunlar asagidan frenli sistem varmis istedigi yerde durduruyormus ...kissadan hisse ya tutacak bizimki de ya da sam baba .
demek ki her şey, yükseliş ve düşüş öngörülerini doğru yapabilmelerine bağlı. buradaki başarı, fonun getirisini bire bir etkiliyor ama son zamanlardaki durumuna bakarsak yükselişten çok düşüşten korunmaya odaklanıyor gibi. bu arada az önce hisse fon portföyümle ilgili ince ayar yapıp bir miktar tcd'ye satış verirken aynı miktarla da acc'ye alış verdim. likit fonlarda nakit olunca bu tür dönüşümleri aynı gün itibarıyla yapıyorum.
Yer İmleri