“Sen bilmezsin. O bilmez. Hiç kimse bilmez, bilemez. Hatta ben bile. Bir tek paşa gönlüm bilir.”Aşık Veysel Şatıroğlu
“Sen bilmezsin. O bilmez. Hiç kimse bilmez, bilemez. Hatta ben bile. Bir tek paşa gönlüm bilir.”Aşık Veysel Şatıroğlu
Marula meyvesi üretimi başlasa ve yaygınlaşsa keşke.. Direk sık suyunu iç hiç fermantasyonla damıtmayla uğraşma, bandrol vesaire derdin olmasın, devlet kazığı olmasın, meyve suyu de iç, hayali bile güzel.
Marula, Afrika’da yetişen, tohumları protein açısından zengin, meyvesi yenen ve likör (amarula) yapımında kullanılan, yağı ise Afrika’nın en önemli kozmetik hammaddelerinden biri olan bir bitkidir. Marula yılda bir defa ve tam da Afrika’nın en sıcak ve en kurak mevsiminde ürün verir. Son derece sulu olan marula meyveleri aynı zamanda % 17 alkol içerir. Bu bunaltıcı mevsimde birçok hayvan hem yakıcı güneşlen korunmak, hem de karınlarını doyurmak için bu ağacın altında toplanırlar. Bu bitkiyi aşırı yemek, sarhoşluğa neden olabilir. Afrikalı bazı hayvanların marula yedikten sonra sarhoş olduğu görülmüştür (kaynak wikipedia).
O kadar ciddi çirkin adam var ki şu memlekette, rakıdan medet ummak beyhude...
İyi akşamlar Pert...
Bira ile mücadeleyi ilk başlatan siyasetçi Turgut Özal oldu, bira reklamlarını yasakladı, birahane açılmasına kısıtlar getirdi.
Şimdiki siyaseti ise yaşıyoruz.
Bulgaristan'ta bizim Efes Pilsen kuru biramız 2,45 Türk lirasına tekabül ediyor, Almanya'da ise 1,30 liraya karşılık gelen bira var.
Bira probiyotik gıda maddesi, gazlı içecekler gibi zararlı değil ki, neden uğraşırlar?
![]()
Yer İmleri