Sayfa 38/529 İlkİlk ... 2836373839404888138 ... SonSon
Arama sonucu : 4226 madde; 297 - 304 arası.

Konu: CANTE - Çan2 Termik A.Ş.

Alıntı Originally Posted by fenerbahceli Yazıyı Oku
    24 maliyetliler olarak bir poh yapamiyoh
    evet bi çok kişinin maliyeti yüksek maalesef....
    ne mutlu Türküm diyene....

Alıntı Originally Posted by cokcok Yazıyı Oku
    evet bi çok kişinin maliyeti yüksek maalesef....
    bunu da biliyorlar....

3. Ben bunu yanlış mı yorumluyorum acaba?

38. TÜREV ARAÇLAR
    YÜKSEK OLASILIKLI TAHMİNİ İŞLEM KUR RİSKİNE YÖNELİK NAKİT AKIŞ RİSKİNDEN
    KORUNMA MUHASEBESİ
    Şirket, yapmış olduğu anlaşmalar ve kurumsal bütçe kapsamında ilerki tarihlerde gerçekleştirmesi yüksek
    olasılıklı yabancı para satış tutarlarından kaynaklanan kur risklerine karşı aynı para biriminde borçlanarak
    bilanço üzerinde kur riskinden korunma sağlamaktadır.
    Bu bağlamda, riskten korunma muhasebesine konu olan ve riskten korunma aracı olarak belirlenen yabancı
    para borçlanmaların geri ödemeleri, birbirine yakın tarihlerde gerçekleştirilecek ve riskten korunma
    muhasebesi kapsamında riskten korunan kalem olarak belirlenen yabancı para satış nakit akışlarıyla
    yapılmaktadır.
    Şirket, belirlemiş olduğu kur riski yönetim stratejisi kapsamında, gerçekleşme olasılığı yüksek tahmini işlem
    nakit akış riski kur riski bileşeninden korunma amacıyla riskten korunma muhasebesi uygulamakta ve
    riskten korunma aracı üzerinde oluşmuş, etkinliği matematiksel olarak TFRS 9 a uygun şekilde kanıtlanmış
    ve henüz realize edimemiş döviz kuru dalgalanmalarını gelir tablosundan çekerek kapsamlı gelir tablosuna
    park etmekte ve daha sağlıklı gelir tablosu sunumunu amaçlamaktadır.
    Şirket, kurmuş olduğu riskten korunma muhasebesi kapsamında %100 riskten korunma rasyosu ve %70 ila
    %130 arasında riskten korunma etkinliği sürdürmeye özen göstermekte olup, 30 Haziran 2023 tarihi
    itibariyle riskten korunma rasyosu %98, riskten korunma etkinliği ise %97 olarak hesaplanmıştır.

TRY 30 Haziran 2023
    Riskten korunan kalem üzerindeki kümülatif kur farkı (cari kısım) 364.931.501
    Riskten korunan kalem üzerindeki kümülatif kur farkı (cari olmayan kısım) 1.572.870.250
    Riskten koruma aracı üzerindeki kümülatif kur farkı (cari kısım) (317.141.621)
    Riskten koruma aracı üzerindeki kümülatif kur farkı (cari olmayan kısım) (1.567.494.765)
    Riskten korunma etkinliği oranı 97%
    Dil aslandır, yatar eşikte...

karanlık odada, ötekini çıkardılar....

5. 3 aylık bilançoda net döviz pozisyonu - 2 Milyar Lira, 6 aylık bilançoda - 3 Milyar Lira ama bilançoda böyle bir kur zararı görünmüyor. Dolayısıyla döviz riskini türev araçlarıyla garantiye almış diye düşünüyorum. Şimdi bunu kapamak istemesi bankaların yeni türev pozisyonuna yanaşmaması ile alakalı bence. Bu yüzden ODAŞ hisseleri satıp, ki bence patron kendine sattı, bu borçları kapatacak. Para sermaye avansı olarak verildiği için de ilerleyen zamanlarda bunu bedelli arttırım şeklinde yapıp, parayı oraya sayacaklar. Üç vakte kadar %250-300 gibi bir bedelli çıkabilir. Zamanlaması patronun keyfine kalmış...

Ben bu operasyonu bu şekilde yorumluyorum. Doğru ya da yanlış, eleştriye açık bir yorum benimkisi...
    Dil aslandır, yatar eşikte...

Alıntı Originally Posted by Chetuo Yazıyı Oku
    Ben bunu yanlış mı yorumluyorum acaba?

38. TÜREV ARAÇLAR
    YÜKSEK OLASILIKLI TAHMİNİ İŞLEM KUR RİSKİNE YÖNELİK NAKİT AKIŞ RİSKİNDEN
    KORUNMA MUHASEBESİ
    Şirket, yapmış olduğu anlaşmalar ve kurumsal bütçe kapsamında ilerki tarihlerde gerçekleştirmesi yüksek
    olasılıklı yabancı para satış tutarlarından kaynaklanan kur risklerine karşı aynı para biriminde borçlanarak
    bilanço üzerinde kur riskinden korunma sağlamaktadır.
    Bu bağlamda, riskten korunma muhasebesine konu olan ve riskten korunma aracı olarak belirlenen yabancı
    para borçlanmaların geri ödemeleri, birbirine yakın tarihlerde gerçekleştirilecek ve riskten korunma
    muhasebesi kapsamında riskten korunan kalem olarak belirlenen yabancı para satış nakit akışlarıyla
    yapılmaktadır.
    Şirket, belirlemiş olduğu kur riski yönetim stratejisi kapsamında, gerçekleşme olasılığı yüksek tahmini işlem
    nakit akış riski kur riski bileşeninden korunma amacıyla riskten korunma muhasebesi uygulamakta ve
    riskten korunma aracı üzerinde oluşmuş, etkinliği matematiksel olarak TFRS 9 a uygun şekilde kanıtlanmış
    ve henüz realize edimemiş döviz kuru dalgalanmalarını gelir tablosundan çekerek kapsamlı gelir tablosuna
    park etmekte ve daha sağlıklı gelir tablosu sunumunu amaçlamaktadır.
    Şirket, kurmuş olduğu riskten korunma muhasebesi kapsamında %100 riskten korunma rasyosu ve %70 ila
    %130 arasında riskten korunma etkinliği sürdürmeye özen göstermekte olup, 30 Haziran 2023 tarihi
    itibariyle riskten korunma rasyosu %98, riskten korunma etkinliği ise %97 olarak hesaplanmıştır.

TRY 30 Haziran 2023
    Riskten korunan kalem üzerindeki kümülatif kur farkı (cari kısım) 364.931.501
    Riskten korunan kalem üzerindeki kümülatif kur farkı (cari olmayan kısım) 1.572.870.250
    Riskten koruma aracı üzerindeki kümülatif kur farkı (cari kısım) (317.141.621)
    Riskten koruma aracı üzerindeki kümülatif kur farkı (cari olmayan kısım) (1.567.494.765)
    Riskten korunma etkinliği oranı 97%
    --bunlar boş laflar...kıymeti harbiyesi yok...

--şirket kur farkı zararını bilançoda-gelir tablosunda göstermemiş...

Alıntı Originally Posted by ft-2 Yazıyı Oku

--Deveye "Boynun eğri" demişler, "Nerem doğru ki?" demiş (türk atasözü)
     Alıntı Originally Posted by Chetuo Yazıyı Oku
    3 aylık bilançoda net döviz pozisyonu - 2 Milyar Lira, 6 aylık bilançoda - 3 Milyar Lira ama bilançoda böyle bir kur zararı görünmüyor. Dolayısıyla döviz riskini türev araçlarıyla garantiye almış diye düşünüyorum. Şimdi bunu kapamak istemesi bankaların yeni türev pozisyonuna yanaşmaması ile alakalı bence. Bu yüzden ODAŞ hisseleri satıp, ki bence patron kendine sattı, bu borçları kapatacak. Para sermaye avansı olarak verildiği için de ilerleyen zamanlarda bunu bedelli arttırım şeklinde yapıp, parayı oraya sayacaklar. Üç vakte kadar %250-300 gibi bir bedelli çıkabilir. Zamanlaması patronun keyfine kalmış...

Ben bu operasyonu bu şekilde yorumluyorum. Doğru ya da yanlış, eleştriye açık bir yorum benimkisi...

--kur riskini türev araçlar ile hedg etmiş olsa bu tabloda gözükürdü...kaldı ki dövizin artışında ne kadar zarar yazacağını da tabloda göstermiş...

--ama gelir gider tablosunda göstermemişler. ( kur zararı 6 ayda yaklaşık 1 milyar artmış) ..bunun adı nedir?
    Son düzenleme : ft-2; 28-07-2023 saat: 21:05.

8. Cante Baba bedel istiyorsa öderiz.

Sayfa 38/529 İlkİlk ... 2836373839404888138 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •