israil soykırımına karşı dünyada yükselebilen tek reel tepki- yemen kızıldeniz girişini fiili olarak kapattı ticaret gemilerine, dünya ticaretinin altıda biri buradan geçiyor, maersk cpa-cgm costco falan en büyük gemi taşımacıları artık ümit burnundan dolaşmak zorunda, navlun arttı mal fiyatları ve petrol de yükseliş eğilimine girdi.. abd bir operasyon hazırlığında yemenlilere karşı bi koalisyon topladı ama suud ve emirlikler katılmadı bu askeri pakta.. adını da "serveti koruma" operasyonu olarak koymuşlar.. iş ciddiye bindi çünkü petrol fiyatlarını düşüremezlerse demokratlar 10 ay sonraki seçimi asla kazanamazmış
haydi yemen o milyar dolarlık savaş gemilerinden ikisini batır da orrrsp çoocukllarının nasıl rezil olduklarını görelim
Suud ları sevmem...nazarımda abd ye satılmı bir yönetim var...ama husiler öyle değil, şii filan ama delikanlı adamlar...suud ların soy kırım çabalarına rağmen pes etmediler...bence müslüman dünyann yüz akı oldular..gerçi bunlar da iranın uzantısı filan ama, neyse ne, adam gibi bir tepki ortaya koydular sonuçta.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
ellerinde nasıl silahlar olduğu tam bilinmiyor, 1500 km öteden israile füze yolluyabiliyor, kamikaze ihalar vs.. iç savaş 6 sene sürdü, suud ve bae yıllarca bombaladı, aç bıraktı susuz bıraktı, pes ettiremediler.. en son kuzeydeki aramco rafinerisini vurdular, patriotlar engelleyemedi, ondan sonra bıraktı savaşmayı suud ve emirlikler.. pentagon şimdi diyor ki, normandiya tipi askeri çıkartma yapalım.. inşallah denerler de, görürler ebelerininkini
valla tarihin en büyük fiyaskolarından biri olabilir abd için...bu iş irak ı işgal etmeye benzemez...dediğin gibi adamlar zaten ölümle oyuncak gibi oynuyor...coni de o göt yoktur, kıymetlidir götü...saldırıları azaltsınla diye kendilerince tehdit etmeye çalışıyorlar...yoksa hiç sanmam öyle bir işe girişeceklerini.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri