[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] ne yapalım bekliyeceğiz artık[emoji23][emoji23]
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] ne yapalım bekliyeceğiz artık[emoji23][emoji23]
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bence Rusya kimyasal silah ile İsrail'e göz dağı verdirdi zira Rusya Suriye İsrail gerilimi sonrası artacak petrol ile zor durumda ki ekonomisini ayağa kaldırmayı planlıyor Trump'ın yumuşak karnı İsrail ve Rusya Trump'a buradan yaklaşıyor olabilecek bir Suriye İsrail gerilimi Arap ülkelerinin Suriye karşıtı politikasını zayıflatacak Rusya'nın tek istediği Ortadoğu'da kaos ve artacak petrol fiyatları ABD nin tek derdi de İsrail'in güvenliği bu savaştan altın kazançlı çıkabilir TL her halükarda bu savaşın mağlubu dolar ise Altın'a göre biraz daha riskli bir durumda
Avuturalya bile " ABD bizi bilgilendirdi." açıklaması yaparken... Bizimkilerin "bilgilendirme" açıklaması yapamamasına ne diyeceğiz..
Demek ki; burnumuzun dibinde bilgimiz dışında bir şeyler oluyor.. Haberimiz uyanınca oluyor...
Günaydın Türkiyem..
Günaydın milletim... Ahiret hayatınızı sağlama alın milletim.. N'olur n'olmaz..![]()
Rabobank/Matys: Dolar/TL'de ilk hedef 3.7860 olabilir-bloomberght.com
YASAL UYARI : Burada yer alan yatırım bilgisi ve yorumlar Kişiseldir. Yatırım Tavsiyesi Değildir...
Unzaptable :
1.Tarih 21 Aralık 2000 Perşembe. 2001 devalüasyonundan tam 2 ay öncesi. Program Ntv de, adı Ekodiyalog; http://arsiv.ntv.com.tr/news/54759.asp
2. Katılımcılar Deniz Gökçe, Asaf Savaş Akat ve Mahfi Eğilmez....
3. Önemli Dipnot; 3 Ekonomist de sözlerine itimat ettiğim, Türkiye'nin en iyi ekonomistlerindendir...
4. Deniz Gökçe söze şöyle girer; Şu milletimizin devalüasyon korkusunun ne kadar yersiz olduğu konusunu biraz konuşalım. Ne diyorsun sen..?
5. Söylediğim gibi Deniz Gökçe, şuan ekonomi propagandisti ekran palyaçolarından kat be kat iyi bir ekonomist. Peki neden yanıldı???
6. Ve neden bu yanılgısını, paranın devalüe edildiği 21 Subat tarihinden bir hafta öncesine kadar ısrarla sürdürebildi???
7. 2 ana sebebi var; 1. Merkez Bankasının 'rezerv gücü' hakkında yanıltılmıştı.....!!!!
8. 2.Uluslararası aktörlerin nasıl şekil alacağı, ellerinde kaç para olduğu ve ne kadar miktarı kaçıracakları konusunda aldatılmıştı....!!!
9. Yoksa Merkez Bankası, elindeki rezerv güç ve uluslararası yatırımcılar hakkında gerçek olmayan raporlar mı sunmuştu?
10. Peki bu yanılsamanın, dönemin MB Başkanı Gazi Erçel'in devalüasyondan 1 gün önce yaptığı operasyonla alakası??? http://www.hurriyet.com.tr/ercele-ne...rmasi-39237380 …
11. Yanıltılan sadece Deniz Gökçe değildi, tüm bir ülkeydi.. Bunları takdirinize bırakıyorum. Bizi ilgilendiren tarafı ise günümüz..
12. MB'nin net rezervi nedir? Bu net rezervle önümüzdeki 1 senelik Dolar savaşı kapasitesi nedir? Seneden vazgeçtim, 3 aylık?
13. Yabancı yatırımcının piyasalardaki payı nedir? Hangi yüzdeyle zehirlidir, tahmin?
14. MB 2001 yılından daha mı güvenilir? Fikri olan?
15. Paramız devalüe oldu çoktan. 3 ayda 2.90 dan 3.83 lere geldik. Benim gelmek istediğim nokta 'Siyah Kuğu'...
16. Aşırı yüklü propagandist siyasetin etkisi altındaki MB'nin ve hakeza TÜİK'in önümüze koyduğu menüyü elimin tersiyle itiyorum!!!!!
17. Dalgalı kurun dahi dalga rezonansının söneceği bir noktaya ilerlediğimizi ifade etmeye çalışıyorum...
18. Dolarda 4 seviyelerinin, MB nin ve piyasanın dolar kırılganlığı sonucu 'Zaman Atlaması' na sebeb olacağını düsünüyorum...
19. 2 kuruşla başlayıp 10 kuruşlara yükselen volatilitenin, 50 kuruşları bulabileceğini korkarak ifade etmeye çalışıyorum...
Yer İmleri