Sayfa 385/1230 İlkİlk ... 285335375383384385386387395435485885 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 3,073 - 3,080 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

1. Yaşım 49, kamuda 30 yaşında çalışmaya başladım. 1989 dan beri borsayla ilgiliyim 94 krizinde battım.1999-2000 rallisinde biraz kazandım.Kamuda çalışmaya başlayınca borsayı bıraktım. 2016 kasım ayında uvy için her ay düzenli alımlara başladım. Displin içinde maaşımın %10 ile alım yapıyorum. Bu %10 unda %80 ile 10 tane hisseye yatırım yapıyorum %20 nakit tutarak devam etmekteyim.
    2,5 yılda excel aylık tuttuğum verileler göre %70 kardayım bu yıl ise %16 kardayım. Bu zamana kadar edindiğim tecrübe ne kadar az sat-al yaparsam o kadar iyidir oldu. Trade ederken SAsa yı Hekts kaçırdım. Bu yıl 5 aydır hep alım tarafındayım bu düşüşler bana yaradı lot sayımı artıyorum. Portföyüm 10 ana şirketten oluşuyor. Yüzde 15 payı geçen yok. Bu yıl temettü de almaya başladım onlarla tekrar hisse alıyorum. En az 10 yıl devam edeceğim inşallah. 2,5 yılda gelinen noktadan memnunum. İnsana güven veriyor düşüşlerden korkmuyorsun. Poltk - Kozal- Kords- Hekts- dan güzel karlar elde ettim. Kront ve Asels üzdü bizi. Onlardanda lotlarımı artırdım. Gedza Karel de vasat bir getiri var. Sasa geçen ay yeniden döndüm.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by hayrii Yazıyı Oku
    Yaşım 49, kamuda 30 yaşında çalışmaya başladım. 1989 dan beri borsayla ilgiliyim 94 krizinde battım.1999-2000 rallisinde biraz kazandım.Kamuda çalışmaya başlayınca borsayı bıraktım. 2016 kasım ayında uvy için her ay düzenli alımlara başladım. Displin içinde maaşımın %10 ile alım yapıyorum. Bu %10 unda %80 ile 10 tane hisseye yatırım yapıyorum %20 nakit tutarak devam etmekteyim.
    2,5 yılda excel aylık tuttuğum verileler göre %70 kardayım bu yıl ise %16 kardayım. Bu zamana kadar edindiğim tecrübe ne kadar az sat-al yaparsam o kadar iyidir oldu. Trade ederken SAsa yı Hekts kaçırdım. Bu yıl 5 aydır hep alım tarafındayım bu düşüşler bana yaradı lot sayımı artıyorum. Portföyüm 10 ana şirketten oluşuyor. Yüzde 15 payı geçen yok. Bu yıl temettü de almaya başladım onlarla tekrar hisse alıyorum. En az 10 yıl devam edeceğim inşallah. 2,5 yılda gelinen noktadan memnunum. İnsana güven veriyor düşüşlerden korkmuyorsun. Poltk - Kozal- Kords- Hekts- dan güzel karlar elde ettim. Kront ve Asels üzdü bizi. Onlardanda lotlarımı artırdım. Gedza Karel de vasat bir getiri var. Sasa geçen ay yeniden döndüm.
    Olay budur...

Aynen boyle devam en az 10 sene...

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

3.  Alıntı Originally Posted by hayrii Yazıyı Oku
    Yaşım 49, kamuda 30 yaşında çalışmaya başladım. 1989 dan beri borsayla ilgiliyim 94 krizinde battım.1999-2000 rallisinde biraz kazandım.Kamuda çalışmaya başlayınca borsayı bıraktım. 2016 kasım ayında uvy için her ay düzenli alımlara başladım. Displin içinde maaşımın %10 ile alım yapıyorum. Bu %10 unda %80 ile 10 tane hisseye yatırım yapıyorum %20 nakit tutarak devam etmekteyim.
    Poltk - Kozal- Kords- Hekts- Kront - Asels Gedza Karel ve sasa dışında 10, hisse hangisidir?
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

4.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Poltk - Kozal- Kords- Hekts- Kront - Asels Gedza Karel ve sasa dışında 10, hisse hangisidir?
    Knfrt gıda var %3 oranında yeni ekledim Nisan ayinda

Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
     Alıntı Originally Posted by hayrii Yazıyı Oku
    Knfrt gıda var %3 oranında yeni ekledim Nisan ayinda

Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Bu hisseleri seçerken ve yenisini eklerken nelere dikkat ettiniz?

Kriterlerinizi bizimle paylaşırsanız seviniriz.
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

6.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Bu hisseleri seçerken ve yenisini eklerken nelere dikkat ettiniz?

Kriterlerinizi bizimle paylaşırsanız seviniriz.
    Aslında tam bir sistem oluşturacak kriterlerim yok. Toplu sermayem olmayınca ancak tasarruf ederek belli bir düzeye cıkacagımı idrak edince uvy başladım. Temel analize merakım vardı. Bilançodur faaliyet raporudur okuyarak ve sosyal medyadan temel analiz konusunda uzman olanları takip ederek başladım. İlk oluşturduğum portföy büyüme odaklı gelişmekte olan riskli hisselerle başladım. Bir miktar parayı 3 bölerek başlangıç yaptım. Ve sonra aylık alımlarla devam ettim. Riskden korkmuyordum çünkü aylık alımlar cüzi olunca fazla göze gelmiyordu. 2017 iyi geçmesine rağmen Sasa yı trade ederek kaçırdım. POltk Seykm Ozrdm RTLB gibi B gurubu hisslerden zamanla Poltk harici çıktım. Cünkü patron odaklı şirketlerdi kurumsal değildi bunu zamanla öğrendim. Hepsinden karla çıktım bu arada. 2018 in ikinci yarısından sonra daha güçlü kurumsal yapısı daha profsyonel olan temettü veren hisselere geçerek bu portföyü oluşturdum. Bu portföyü zamanla 5 temel hisseye düşürmeyi düşünüyorum. İlk aylarda her ayın 17 si saat 17 de alım yapıyordum  . Şimdi ay içinde alımları böldüm . %20 nakitle de şok düşüler de ekstra alım yapıyorum. Yani tek tavsiyem olur hisse seçimlerini yapın kademeli alın ve unutun. 2 sene sonra farkı görmeye başlarsınız.

7.  Alıntı Originally Posted by hayrii Yazıyı Oku
    2016 kasım ayında uvy için her ay düzenli alımlara başladım. Displin içinde maaşımın %10 ile alım yapıyorum. Bu %10 unda %80 ile 10 tane hisseye yatırım yapıyorum %20 nakit tutarak devam etmekteyim.
    2,5 yılda excel aylık tuttuğum verileler göre %70 kardayım bu yıl ise %16 kardayım. Bu zamana kadar edindiğim tecrübe ne kadar az sat-al yaparsam o kadar iyidir oldu. Trade .
    sadece 2016 kasım ayındaki ilk yatırım % kaç artı ya da ekside ? bir de her ay yatırım yaptığınız tarihle paralel o günkü ortalama 32 günlük mevduat faiz oranından da sanal işlem başlatsanız , bileşik faiz karşısında portföy kıstası açısından ...

örnek 2016 kasım ayında 932 tl lik hisse aldım ( masraflar dahil ) paralel hesapta 32 günlük mevduata 932 tl yi yatırdım...
    aralık 2016 da 932 tl lik hisse aldım ( komisyon dahil ) paralel hesapta 32 günlük mevduata 932 tl yatırdım , 2 gün sonra da kasım ayında bağladığım 932 ana para + faiz gelecek onu da gene 32 günlükden bağlayacağım.....

pratik olması açısından 32 günlük kırık mevduat bileşik getirisi kıstası yapıyorsam , borsadaki alımlarımı da 32 günde bir yaparım
    Samurayların pirinç tarlalarındaki çay seramonilerinde , çay kaselerinin içine dalıp , suikast için vakit kollayan hain ninjalardık. Hamza Sütbıyık ( AKA Klaus Maximilian Kerpenter Münche ) - Mazardium EF87 ® madeni uzmanı

8.  Alıntı Originally Posted by hayrii Yazıyı Oku
    Aslında tam bir sistem oluşturacak kriterlerim yok. Toplu sermayem olmayınca ancak tasarruf ederek belli bir düzeye cıkacagımı idrak edince uvy başladım. Temel analize merakım vardı. Bilançodur faaliyet raporudur okuyarak ve sosyal medyadan temel analiz konusunda uzman olanları takip ederek başladım. İlk oluşturduğum portföy büyüme odaklı gelişmekte olan riskli hisselerle başladım. Bir miktar parayı 3 bölerek başlangıç yaptım. Ve sonra aylık alımlarla devam ettim. Riskden korkmuyordum çünkü aylık alımlar cüzi olunca fazla göze gelmiyordu. 2017 iyi geçmesine rağmen Sasa yı trade ederek kaçırdım. POltk Seykm Ozrdm RTLB gibi B gurubu hisslerden zamanla Poltk harici çıktım. Cünkü patron odaklı şirketlerdi kurumsal değildi bunu zamanla öğrendim. Hepsinden karla çıktım bu arada. 2018 in ikinci yarısından sonra daha güçlü kurumsal yapısı daha profsyonel olan temettü veren hisselere geçerek bu portföyü oluşturdum. Bu portföyü zamanla 5 temel hisseye düşürmeyi düşünüyorum. İlk aylarda her ayın 17 si saat 17 de alım yapıyordum  . Şimdi ay içinde alımları böldüm . %20 nakitle de şok düşüler de ekstra alım yapıyorum. Yani tek tavsiyem olur hisse seçimlerini yapın kademeli alın ve unutun. 2 sene sonra farkı görmeye başlarsınız.
    Benim portföy de böyle... Hepsi de eşit oranda...

TRAKYACAM TOFAS SASA AKSA ASELSAN ALKIM SODA ISKENDERUNDÇ EGEEN

hektaş ve kordsa çok ilgimi çeken hisseler ancak benimkilerden hangilerini bırakacağıma larar veremiyorum bir türlü.
    Hep iyiler için yorum yapılıyor, size bendekilerden hangileri zayıf halkalar ???

SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Nil Satis Nisi Optimum

Sayfa 385/1230 İlkİlk ... 285335375383384385386387395435485885 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •