Dün dünyayı kaşıkçı açıklamalarına dair merak sarmıştı ama bizim ülkede siyasi çevreyi bahçeli nin açıklamaları heyecanlandırdı.
Dün muhalif TV lerde kaşıkçıdan çok bahçeli nin akp den ayrılıyorum açıklamaları yorumlandı hep.
Şu aralar tüm dünyanın gözü bizim hükümette.!
Medyanın çoğunu yahudilerin elinden zorla alan yandaş medya ise, hükümetle damadına padişahla sadrazam muamelesi yapıyor.
Kasım ayı içindede trump ve putin le randevusu var. TV lerde bolca yanyana görünecekler.
Bi kaç kere yazmıştım, her seçimden önce özellikle, abd, almanya, rusya ülkeleri akp ye destek veriyorlar. TV lerde yan yana poz veriyorlar. TV görüntüleride dünya lideri olarak akp seçmenine gösteriliyor. Onların bir kısmıda etkileniyor, aç kalmada hatanın kendisinde olduğunu sanıyor. Hükümette yola devam ediyor.
kaşıkçı olayı ile hükümet dünya medyasının tahtına kurulunca, trump ve putin den randevuları koparınca, fazla havaya girmiş olabilir.
Zaten padişah olduğunu sanıyordu, tek muhalefet chp de buna hareketleri ile onay vermişti.
Şimdi kendini, padişahtan da daha üst bir seviyeye konumlandırabilir.
Daha üstte ne varki.?
fetullah ı, çevresindekiler peygamber sanıyorlardı. Halbuki adam bildiğin oğlancı bi hırsız, adi bir katil.
Geçmişte öldürülen pek çok gazetecininde katili.
Oradaki ilginç olay, Bu gazetecilerden bazıları yahudi ve ermeni. Ermenilerin özelliği ne, yahudiler tarafından bu ülke ele geçirilirken kullanıldılar, halada emir erleri, abd ye çalışıyorlar ve para desteği alıyorlar.
Bu ermeni ve yahudi gazetecileri öldüren fetullah kim.? İmamken CIA tarafından para ile desteklenip, devlette yerleşsin diye eğitilen abd ajanı.
Yani CIA kendi eğittiği fetullaha, kendi emrinde olan ermeni ve yahudileri öldürtmüş.
Benzeri ne zaman oldu.
1980 den önce sağcı ve solcu denen silahlı gruplar birbirleri ile çarpışıyorlardı, çok kan akmıştı.
Peki o dönemlerin emniyet amiri, sonrasında veki ve bakan olan azılı sağcı mehmet ağar mahkemede ne anlattı.
Evet mehmet ağar bi kaç yıl önce nahkemeye çıktı. Yaşlanmış, olgunlaşmış ve yorulmuştu.
Dediki "biz solcuları eli silahlı katil ülke düşmanları sanıyorduk. Meğerse o sol gruplarıda CIA tarafından silahlandırılıp, para verilip üzerimize salınmış. sağcıyada solcuyada silahı verip çarpıştıran CIA imiş. Ülkede kargaşa çıkarmak amacı ile."
Bunu söyleyen sıradan insan değil. Emniyet Genel Müdürü, Adalet ve İçişleri Bakanı olarak sağcı partilerde çalışmış, azılı sağcı olduğu bilinen, sabah akşam kominist ve solcu kovalayan biri...
Sonra darbe oldu, abd ne istediyse eline geçirdi.
Ne diyordum.
Bahçeli.
Bu bahçelinin kararı, borsa gidişatını değiştirebilir.
Son seçimi akp zar zor bahçelinin %12 lik desteği ile kazanmıştı.
bahçeli akp den ayrılırsa, akp yerel seçimlerde kazanabilirmi.? Büyük hile gerekir. Son seçimde %20 hile olduğu ispatlandı, en az %40 hile gerekir. yapabilirmi yapar ama bu kadar bariz şeyle yola devam edebilirmi.?
Eder. Kendine hesap soracak kurumlar zaten emrinde. ordu-polis-yargı emrinde, muhalefet yok...
Evet devam eder...
Yada behçelinin yerine başka bir partiyi monte eder. hdp yada iyi partiyi.
Belki bahçeli pişmanım der daha düşük anlaşma koşulları ile geri döner.
hükümet, kaşıkçı olayı ile dünya medyası gündemine oturunca, aşırı havalanıp bahçeli ile ipleri attı... sonra ne yaptım ben diyebilir...
Her neyse, haber okumaya devam...
Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer İmleri