Sizce tablo gercekcimi kayma ve komisyon olarak dusunerek arttirmalimiyim sizce.
Birde merak ettigim su bu spot fiyat uzerine bir sistem viopa emir gonderdigim de total getiri ne kadar sapar.
Pozitif yondemi negatif yondemi sapma olur
Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
önceki mesajlarda yazıldığı gibi 1dk lık grafik için belki buna gerek kalmayacaktır. ama daha üst periyotlar için excele yazarak olur BENCE. yada erhanın yaptığı gibi 1 barda 1den çok işlem olmasın şartı konulabilir. o zaman backtest görülebilir. ama bu şartında riskleri var bence. sinyalden sonra olabilecek bir gelişme/haber çok ciddi zarar yazdırabilir. yani sistem dinamikliği azalmış olur bence. ben kapanış bekleyen barlarla işlem yapan sistemleri 3 senedir kullanmıyorum. kıyaslama yapamam bu yüzden
şef hocam ben yaklaşık 2 senedır anlık işlem gönderiyorum viopta performansımı da anlık işlem olarak görüyorum sistemimde. Buna göre kodladığınızda performansıda ona göre yansıtıyor kodlamayla alakalı.
Kapanıslarla 300 Üreten sistem anlık hali 600 üretiyor.
kapanıslarla çok fazla işlemle 500 üreten sistem 900 üretiyor.
İşlem sayısı arttıkça anlık işlem acmanın avantajı da daha fazla artıyor. Fakat aynı derecede sinyalın gaplere boşluklara veya vade geçişlerine denk gelme ihtimalinide arttırıyorsun. Yani kapanıslı hali çok işlemle 500 üreten sistem anlık işleme cevirdiğinde 900 çıkıyorya aslında bi 100 150 puan sileceksin çünkü bazı sinyaller gaplerin ortasına vade geçişlerinin ortalarına yerleşiyor bunların toplamıda aşağı yukarı 100 150 bın puan yapıyor 10 yıllık veride. 150 bin sil 750 hadi bilemedin 700 yani 500 üreten sisteme 200 puan katkı saglıyor.
Sormak istediğin şey hangisi yararlı karlı noktasında ise.
ANLIK EMİR GÖNDERMEK DAHA YARARLI.
İşlem sayın az ise anlık emir göndermek kafa kafaya veya az bir farkla karlı yada bazan zararlı çıkabilir.
İşlem sayın çoksa anlık işlem verimliliği arttırıyor ne kadar gap'e denk gelen sinyalın olsa da.
İşlem sayısı aylık 1 ise anlık işleme gerek yok verimliliğin artıp artmayacağı soru işareti zararda ettirebilir. İşlem sayın aylık 10'u geçiyorsa verimliliğin artacaktır. Ancak devasa artışlar bekleme 10,000 üreten bolgen 10,700 üretir 10 işlemli bölgede mesela
10,000 üreten bolge eğer 50 işlemli ise anlık yaptıgında 12,000 bile üretebilirsin. ben bunu daha önce hesaplamıştım ama unuttum bir yerede not almadım en kötü ihtimalle işlem başına 25 puan kazandırıyor ordan hespa biç işte.
BU noktada kısa vadeli sonuçlara aldanma uzun vadelı sonucları test et bir aya bakar ulan kapanısı beklesem ıyıymış dersın otekı kay kapanısı ebklememek daha ıyı cıkartabılıyor. nette kalanı hesapladıgında karlı cıkıyor.
Yani bende öyle oldu
Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
ana sanki ikinizin sistemi farklı gibi geliyor. aslında durumu tam da anlayamıyorum. şimdi bar kapanmadan sinyal geldi, diyelim al yaktı. bar kapanmadan sinyal kayboldu. sn erhanın bildiğim kadarı ile sistemi farklı olduğundan sinyal kaybolma gibi bir durumu olmuyor, yanlışmıyım? sn. matador sizde sinyal kaybolduğunda ne oluyor?
Yer İmleri