Sayfa 39/366 İlkİlk ... 2937383940414989139 ... SonSon
Arama sonucu : 2923 madde; 305 - 312 arası.

Konu: Dev'ayna Masalları

1. Sattığım hisselerden YATAS'ı 2 katıyla, daha önce satmış olduğum BNTAS'ı 2 katıyla tekrar yerine koydum, elimdeki KARTN hisselerinin adetlerini de 3 katına çıkardım.

Şu anda %25 BNTAS, %30 YATAS ve %45 KARTN ile hisse senedi portföyümü yeniden şekillendirdim. Önümüzdeki günlerde bilanço durumlarına göre yeniden artırma azaltma ya da portföye yeni hisse katma olayına tekrar gireceğim.
    "İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
    Clausewitz

2. "İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
    Clausewitz

3. Öyle görülüyor ki, iyi bilanço beklesen bile malı 3 hisseye yığmak kadar yanlış bir tercih yapılmamalı. Dünkü tercihim herhalde son aylardaki en yanlış, en salakça yapılmış tercihti. Sığ tahtalarda fazla hisse alınca hemen tokat moduna geçiyorlar. Misal BNTAS ve KARTN.

4. Neyseki yatas fena değil

Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5. Evet bir tek ordan tokatlanmadık bakalım sonraki günler toparlayacaklar mı? Bir önceki günün artışını heba ettik yok yere.

6. portföyü 5 eşit parçaya dağıttım acilen: ARDYZ, BNTAS, MERCN, KARTN, YATAS.. Geçişlerden oluşan kayıp aldığım riskten daha az.

Denk mi geldi, benim pay azaltmamı mı bekliyordular, bilemedim, ama bu dağıtım sonrası portföy bir anda yükseldi ve günlük kaybın 1/4'ünü telafi etti 10 dk içinde.
    Son düzenleme : deva-i dert; 25-10-2022 saat: 16:57.
    Clausewitz

7. Uzun zamandır takip ettiğim başka bir büyüme hissesi ACSEL'in bilançosu (son çeyreğe göre çeyreklik bazda azalmalar olsa da) yine oldukça iyi geldi. Ama bir türlü ucuz yakalayamadık.

** Yeni bilanço ile FD/FAVÖK 10.26'ya F/K 8,64'e, PD/EFK ise 10.57'ye düştü.

**ROIC giderek yükseliyor. 2 sene önce 14 %'lü seviyelerde olan ROIC şu anda 56%'lara , 2 sene önce 17%'lerde olan ROE şu anda %78'lere yükselmiş durumda. Verimlilik ve kar marjları giderek artıyor.

**Buna mukabil borçluluk seviyesi en defansif şirketler kadar aşağıda nerdeyse. Toplam Kaldıraç Oranı 27%'lerde: Bunun içinde Finansal Borç oranı 10%'dan bile düşük.

**Büyüme rakamları fevkalade: Net Satışlar %359, Esas Faaliyet Kârı 678%, FAVÖK 633%, Net Kâr ise 613% büyümüş bu senenin 9 aylık gelir tablosu ile geçen senenin 9 aylık gelir tablosu ile karşılaştırıldığında.

Punduna getirirsem portföye ekleneceksin ACSEL. Yatırımcılarına hayırlı olsun yeni bilanço.

Not: Değerlendirme geçen senenin 9 aylıkları ile bu senenin 9 aylıklarına göre karşılaştırmadır. Bu senenin 2Ç değerlerine göre 3Ç değerlerinde hem Satışlarda, hem FAVÖK'te, hem Net Kârda azalma vardır. Bu nokta gözden kaçmaya. Bu durum ilk başta olumsuz algılanma potansiyeli de taşır. Ama ben aynı dönemlerin karşılaştırılmasını adil buluyorum. Bu senenin 2Ç'si ile 3Ç'si karşılaştırmak yerine geçen senenin 3Ç'si ile bu seneinin 3Ç'si ve geçen senenin 9 aylık toplamı ile bu senenin 9 aylık toplamı ve hatta geçen senenin aynı dönemine ait yıllıklandırılmış değerler ile bu senenin aynı dönemine ait yıllıklandırılmış değerleri karşılaştırmak daha adildir bana göre. Çünkü özellikle sanayi şirketlerinde mevsimsellik kaçınılmaz bir olgu olur çoğu sektörde.
    Son düzenleme : deva-i dert; 25-10-2022 saat: 23:23.
    Clausewitz

8. ACSEL Şirket Kartı asalım şuraya.
    Clausewitz

Sayfa 39/366 İlkİlk ... 2937383940414989139 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz