Sayfa 390/1252 İlkİlk ... 290340380388389390391392400440490890 ... SonSon
Arama sonucu : 10014 madde; 3,113 - 3,120 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1. tam olarak anlayamadım...

2.  Alıntı Originally Posted by rugankundura Yazıyı Oku
    para politikasındaki kontrolü kaybetmiş olmak tabirini biraz açabilir misiniz lütfen...
    Merkez bankası para politikası araçlarıyla paranın değerini, enflasyonu ve en önemlisi itibarını ve itimadını ayarlamaya çalışır. Ancak tüm bu araçlar merkez bankasının piyasada hem itibar ve kredibiletisi hem de para arzının çoğunluk kısmını kontrol edebilme imkanı olduğunda etki eder.

Merkez bankası hem piyasa ile olan iletişimini hem de kredibilitesini büyük oranda kaybetmiştir.

Buna ek olarak ve yukarıdaki etki ile hızlanarak toplam para arzının neredeyse %50'den fazlası merkez bankasının senjoray ve direk kontrol imkanına sahip olmayan döviz varlıklardadır.

Basit bir örnek vermek gerekirse merkez bankası devalüasyon yaparak piyasaya fazla emisyon sürse dahi diğer %50'lik döviz kısmının da TL'ye göre değeri en az o oranda (veya 2001 krizinde olduğu gibi daha fazla (para arzının döviz kısmı %66'ya çıkmıştı)) yükseleceği için elindeki araçlar ile para arzı üzerindeki mutlak hakimiyetini sağlaması zorlaşmaktadır.

Tek çıkış yolu merkez bankasının kredibilitesini tekrar kazanması veya bu olmuyorsa sermaye kontrolleri uygulanarak para arzının döviz kısmının tekrar kamu otoritesinin kontrolüne girecek şekilde planlanmasıdır.

İkinci senaryo ciddi olarak herkesin canını yakacağı için normal koşullar altında merkez bankasının piyasa ile olan iletişimini kuvvetlendirmesi ve kredibilitesini geri kazanması uygulanabilir tek yol olarak sayılabilir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

3. Burgan 18.75 temdit.

Sent from my iPhone using Tapatalk

4.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Ben hala zorunlu trafik sigortası ile devam ediyorum.
    Sn rxpu boyuna indikatör yayinliyorsunuz doların durumlarını biliyorsunuz siz neden kasko yapmıyorsunuz..merak ettim de

5.  Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    Sn rxpu boyuna indikatör yayinliyorsunuz doların durumlarını biliyorsunuz siz neden kasko yapmıyorsunuz..merak ettim de
    Gelirim döviz bazlı demişti daha önce diye hatırlıyorum

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,149
    Slm arkadaşlar..gece gündüz hesabı nasıl?, Kullanan var mı?

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

7.  Alıntı Originally Posted by rugankundura Yazıyı Oku
    para politikasındaki kontrolü kaybetmiş olmak tabirini biraz açabilir misiniz lütfen...
    türkçesi şu: merkez para bassa da millet elinde tl tutmadığı için milletin cebindeki parayı çalamıyor...

üzgünüm merkez, dolara geçti herkes...
    yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Slm arkadaşlar..gece gündüz hesabı nasıl?, Kullanan var mı?

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Gecegunduz hesabi 120 gun hosgeldin faizi veriyor bu 120 gun boyunca merkez faizleri yukselttigi zaman bu oranlardan yararlanamiyorsunuz ve eft ucreti kesiyorlar her turlu 500k ya kadar eft yapabiliyorsunuz fakat bunun icin dilekce veriyorsunuz kredi karti veya banka kartini 2 hafta sonra gonderiyorlar subedeki mt elemanlarda cok ilgisiz ben hic tavsiye etmiyorum tebte hg oranim bitmesine ragmen mt lerin davranislarindan oturu gitmeyi dusunmedigim bir banka

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 390/1252 İlkİlk ... 290340380388389390391392400440490890 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •