Sayfa 390/1000 İlkİlk ... 290340380388389390391392400440490890 ... SonSon
Arama sonucu : 7995 madde; 3,113 - 3,120 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI II ( & Mevduat faizi karşılığı oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    demek istediğim, hepimiz benzer yanlışları yapıyoruz. hatalarımızdan ders aldığımız sürece şu an zararda olsak ta aslında kârdayız. ben de bu yüzden hisse fona ayırdığım paramı en beğendiğim 4 hisse fonun arasında paylaştırarak yoluma devam etmeyi planlıyorum. böylece farklı performansların içinde bulunduğu bir portföyle belki daha az, ama daha istikrarlı bir getiri elde ederim diye düşünüyorum.
    Esasen bu konuyu aylar öncesinden yazmıştık üstadım. Konumuz, kurguladığımız stratejiyi uygulama noktasındaki yanlışlarımız ya da hisse döneminden kalma alışkanlıklarımızı terk edememe. Sırf bunun için onca zaman harcamak suretiyle Takip listesi oluşturduk. Bu listedeki fonların dönemsel olarak getirilerini analiz ettik, hangi süreçte nasıl davranış gösterdiklerini yani fon yönetiminin başarı durumlarını inceledik. Ancak konu uygulamaya gelince "EID'den çıkayım ACC'ye gireyim çünkü o daha çok kazandıracak" yanılgısına düştük. Kendi adıma söylüyorum temel yanlışım bu oldu ve bütün bunları gayet ciddi bir şekilde not etmekteyim.

Sizin bu başlığa katkınız hiç şüphesiz çok önemli üstadım; gerek fiziksel gerekse düşünsel anlamda edindiğiniz tecrübelerin herkes için apayrı bir değeri var. Hiç üşenmeden, hiç bir beklentiniz olmaksızın; tamamen iyi niyetinizle yaptığınız paylaşımlarınızdan dolayı hassaten teşekkürlerimi sunuyorum.

2.  Alıntı Originally Posted by mogola Yazıyı Oku
    hocam alışı dıyorum mesela dün alış emri verdim teb 28.11.2019 alırım diyor diyelimki endex 85000 düştü bende düşüşteki o tarihli fon fiyatından almak istiyorum ama alırken 2 gün sonraya alırım diyor ya iki gün sonra endex tekrar ucarsa fon fiyatı yükselecek yüksekten almış olmayacakmıyım
    Alış t+1 dün verilen emir bugün gerçekleşir.
    13:30 sonrası emir verilirse 1 gün daha atar ona dikkat edin.
    Ayrıca bir bakayım dedim ay başında XTKJS,bist durumuna ve tte o günden bugüne ne olmuş diye.

Arada 2 puan civarı fark olmuş(diğer grafikte bugün dahil değil) oda yönetim ücreti diyebiliriz,bist siyasi olaylardan etkilenmese bu aralar tüm para ile girerdim buna geleceği gerçekten parlak görünüyor teknoloji şirketlerinin.
    YTD

Son düzenleme : NewsTR; 27-11-2019 saat: 12:12.
    Paylaşımlarım Yatırım Tavsiyesi Değildir

3. fon falan hikaye valla aldım 1 haftada elime verdiler en güzeli seç 5-6 tane hisse senedi böl parayı yatır emin ol o fondan daha iyi getiri sağlarsın

4.  Alıntı Originally Posted by mrfatih Yazıyı Oku
    fon falan hikaye valla aldım 1 haftada elime verdiler en güzeli seç 5-6 tane hisse senedi böl parayı yatır emin ol o fondan daha iyi getiri sağlarsın
    Hisse trader yapıyorsanız zaten fona gerek yok, fon zaman ayırmayan yada profesyonel yönetsin paramı diyen için.
    Ayrıca kar yada zarar her şeyde olabilir doğru alımlar yaparsanız kar edersiniz bu ay bu konudakilerin %90'ı kar etti.

Son olarak %5 yapmış bir borsa varken %22 yapan fonlar varken gelip burada fonlar hikaye demeniz de komik olmuş

bir sorum var; parça parça alınmış aynı fon yine parçalı satış yapmak istememizde fifo yöntemi ile mi satılıyor
    para huzur vermiyor insana. sadece yaşamı daha bir yaşanabilir hale getiriyor.
    "baki kalan bu kubbede hoş bir seda imiş"

6.  Alıntı Originally Posted by paravarhuzurvar Yazıyı Oku
    bir sorum var; parça parça alınmış aynı fon yine parçalı satış yapmak istememizde fifo yöntemi ile mi satılıyor
    Evet fifo yöntemi ile satılır.

7.  Alıntı Originally Posted by paravarhuzurvar Yazıyı Oku
    Dediğiniz gibi. Ben öyle biliyorum. İlk giren ilk çıkar

8.  Alıntı Originally Posted by mrfatih Yazıyı Oku
    fon falan hikaye valla aldım 1 haftada elime verdiler en güzeli seç 5-6 tane hisse senedi böl parayı yatır emin ol o fondan daha iyi getiri sağlarsın
    ben ikisini de yapmaya çalışıyorum ama sonuç sıfır oluyor genelde, aldığım hisseler önce kesin düşüyor o zaman biraz daha alıyorum, sonra da lanet olsun deyip ya zararına ya maliyetine satıyorum, genelde satınca çıkıyorlar, bazılarında kâr ediyorum ama sonuç sıfır oluyor genelde, beceremedik şu traderliği

fon işinde de sabah eksi gidiyor diye alış veriyorum akşam artı kapatıyor yüksekten alıyorum satarken de tam tersi oluyor ama genel olarak hisse fon işinden son bir aydır kazancım daha çok oldu.

Sayfa 390/1000 İlkİlk ... 290340380388389390391392400440490890 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •