Aşk yaşamayacağız sahibiyle, sevmek zorunda değiliz tabii ki
Şöyle bir fark var...benim için sahibinin güvenilir olup olmaması olmazsa olmaz değil...kriterlerden bir tanesi, önemli olan kriterlerden toplam puan olarak geçer not alması.
Ayrıca Sabancı'ları galip Öztürk'le bir tutmuyorum şahsen...kimisi Sabancı hissesi de almıyor sonuçta.
Benim hedefim daha mütevazi %10 du...1,5 yıllık gelişmeler %20 nin ulaşılabilir olduğunu gösterdi...ama kesinlikle haklısın, %20 gerçekten büyük başarı olur.... özellikle 10 yıl ve üzeri süreler için.
Öte yandan, %20 lik outperform başarısını yeterli bulmayanlar da var... bence bu getirinin ne ifade ettiği tam olarak anlaşılmıyor, beğenmeyen bu yüzden beğenmiyor.
Yıl bazlı bazen endeksi yenmek mümkün olsa da %10 hatta %1 bile her yıl endeksi yenmek bana göre neredeyse imkansıza yakın.
Herşeye Buffet örneği vermeyi sevmesem de maalesef o bile 60 lardan bugüne kadar S&P yi yenememiş. %20 yenmeyi beğenmeyen varsa dediğiniz gibi ne demek olduğunu anlamamıştır diye düşünüyorum.
Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
@mulumbu,
Her yıl yenmek derken ortalamada %10-20 yenmekten bagsediyorum...yoksa bir yıl -10 olur göreceli performans, ertesi yıl %30... ortalaması %10 olmuş olur.
Buffet da %10 yenmiş zaten ortalamada 65 ten 2013 e...48 yıl boyunca zaten iyi performans göstermiş sp yi ortalama %10 yenmek müthiş başarı..bizim endeksi ortalama %20 yenmek de benzer bir başarı olmuş olur.
Yer İmleri