Sayfa 392/1000 İlkİlk ... 292342382390391392393394402442492892 ... SonSon
Arama sonucu : 7995 madde; 3,129 - 3,136 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI II ( & Mevduat faizi karşılığı oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    şu an hisse fona ayırdığım paramın yüzde 75'i tcd, yüzde 25'i de acc'de. Tcd'deki oranı yüzde 25'e çekip yerine 2 adet fon daha almayı düşünüyorum. bunu bu gün yapacağım diye bir şart yok. en kısa zamanda maksimum 4 adet hisse fonum olacak şekilde planlama yapıyorum. yani on liralık hisse fonum olacaksa 2 bbuçuk liralık 4 fonum olsun. böylece her gün fonların değişen performanslarından faydalanayım diye düşünüyorum. birisi eksi getirirken diğeri artı yazar mesela, yani gerekirse getiri biraz az olsun, ama dengeli olsun. böyle yapmayıp ful tcd alsam bir kaç gün performansı düşüp diğerleri yükselince sızlanabilirim. onu satıp performansı daha iyi olana geçerim, bu sefer de geçtiğim fon zayıflayıp tcd coşar, bu sefer de keşke ona geçmeseydim falan, bir kısır döngü arasında gidip geliriz. bu kısır döngüden kurtulacağım Allah'ın izniyle. takip listemizden uygun gördüğüm 4 fondan eşit olarak alırsam her çiçekten bal alan arı gibi olurum inşallah. sonrası da bereketli ve lezzetli bir bal olur. herkese bol kazançlar dilerim.
    Değerli hayrani üstadımız, biraz fazla riskli gibi geldi bana. Daha dengeli bir fon sepeti oluşturulamaz mı acaba?

2. bu gün biraz eid alayım dedim, işleme kapalı uyarısı aldım. enteresan bir durum, kısmetten öteye yol gitmediğinin teyidi oldu, yol tıkandı.

3.  Alıntı Originally Posted by supremegod Yazıyı Oku
    Değerli hayrani üstadımız, biraz fazla riskli gibi geldi bana. Daha dengeli bir fon sepeti oluşturulamaz mı acaba?
    istişarede her zaman hayır vardır. nasıl bir portföy olabilir? fikirlere açığım, çünkü bu işi bir günde uygulayamayacağım, zaman içinde olabilir. hisse sıtratejimde mi, yoksa portföyün tamamına ait sıtratejimde mi fazla risk gördünüz?

4.  Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    bu gün biraz eid alayım dedim, işleme kapalı uyarısı aldım. enteresan bir durum, kısmetten öteye yol gitmediğinin teyidi oldu, yol tıkandı.
    QINVEST fonları için 12:30 son işlem saati 12:30'dan önce vermelisiniz emri.

5.  Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    istişarede her zaman hayır vardır. nasıl bir portföy olabilir? fikirlere açığım, çünkü bu işi bir günde uygulayamayacağım, zaman içinde olabilir. hisse sıtratejimde mi, yoksa portföyün tamamına ait sıtratejimde mi fazla risk gördünüz?
    Ben bir süre vur kaç olayı yaptıktan sonra şöyle düşünüyorum
    xx hisse fonu eksi yazan günlerde portföyü dengeleyici bir fon lazım örnek bist düşerken ne çıkar döviz,faiz vs.
    Euro bond fonu da tam tersi eksi yazan günde hisse fonu için kurtarıcı olur

Böyle bir denge bulmak lazım 1 günde biri eksi biri artı yazacak en azından kurtaracak günü.
    Tek kalem alınca da ya düşer ya çıkar oluyor onun için çeşitlilik önemli.
    Paylaşımlarım Yatırım Tavsiyesi Değildir

6. Yaw bu TPF nin toplamda hisse oranı %8 ama ona rağmen eksi yazmış bunun sebebini anlayamadım, neden olabilir,bilen varmı ? Dünkü getiri -%0.09

VKY-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

7.  Alıntı Originally Posted by gogoman Yazıyı Oku
    Yaw bu TPF nin toplamda hisse oranı %8 ama ona rağmen eksi yazmış bunun sebebini anlayamadım, neden olabilir,bilen varmı ? Dünkü getiri -%0.09

VKY-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Seçtikleri hisselerle alakalı olabilir. Sonuçta endeks yükseldiğinde tüm hisseler yükselmiyor.
    Yatırım Tavsiyesi Değildir

8. -Portföy 10'a bölünür
    -3 parça hisse
    3 parça değişken
    3 parça borçlanma
    1 parça ppf alınır
    -Alınan 1 fon dahi kendi içinde zamana yayılıp en az 2 parça olarak alınır
    -Öyle ikide bir gir çık yapılmaz
    -Ayda hatta 2 ayda bir değerlendirme yapılır parçalar arasında gerekiyorsa geçiş yapılır
    -PPF'deki kısım en kısa sürede tekrar yerine konmak üzere fon alımında değerlendirilebilir ama asla ppf'siz kalınmaz
    -Mümkün olduğu kadar burada çok konuşulan ve popüler olan fonlardan kaçınılır, fon içeriği herkesin kendi tespitlerine göre doldurulur

Daha öncede aynı şeyleri yazmıştım
    Bu önerilerin patentini aldım😄

Dileyen uygular

Yazan ve uygulayan
    Bir Foncu

Sayfa 392/1000 İlkİlk ... 292342382390391392393394402442492892 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz