................................
................................
Son düzenleme : TOKATYILDIZI470; 24-08-2022 saat: 00:38. Sebep: .......
Sen af yolunu tut, bağışla, uygun olanı emret, bilgisizlere aldırış etme.
zaf yoldaş haklı..
her zaman dediğimiz gibi hisse fiyatları -gerçek olamayacak kadar gülünç rakamlardan işlem görmekte idi, şimdi biraz fiyatladı, ama ağustos başından yüzde 20 ralli az bi şey değil, ama çok bi şey de değil.. değerlemeler x2- x3 gibi primler ima ediyor, yani <2 f/k banka hissesi, <5 f/k blue chip satılan piyasada alınan maldan zarar gelmez, son derece defansif bi yatırım olur.. bunlar gider yine 10-15 f/k işlem görmeye başlar bi vadede, zaten işler mükemmel gidiyor, son 2-3 çeyrek hepsi patlattı karları, ciroları, favökleri- denklemin paydası olan k dizginlenemez bi ivmede artmakta son 2-3 çeyrekte
şimdi kısa vadeye bakarsak, ralli modu devam ediyor, ederse cumaya kadar eder, son iki seans düzeltme olur diye bi kurgum vardı, buna paralel hareket etmeye çalışıyorum.. ama moralim bozuk, zira gün açışında bankaları sattım 5.84 ykb, 7.54- 7.64 isctr kaptırdım, sonra işlerim vardı geri alamadım.. bakalım inşallah fırsat verir bi ara
Siyasetçilik gerçekten çok zor bir alan.
Başta spor ve ekonomi olmak üzere insan hakları, hukuk, finans, ticaret, eğitim, sağlık, askeriye, diplomasi, bilişim, medya, tarih, tarım, coğrafya, astronomi, sanat, kültür, moda, dans, yemek vs bir çok şeyden anlamak gerekiyor. Artık son dönemde var olan büyük dinleri, onların inanç temellerini, kutsal günlerini vs de bilmek ve bir kaç kelam etmek gerekiyor.
Felsefe, Din, Siyaset ve Pazarlama insanın olduğu her yere bir şekilde giriyor.
Finans konuları ise çoğu insanın ilgisini çekiyor, yoksa finansın insan ile ilgisi aslında sınırlı.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Siyaset sabah 9 akşam 6 çalışıp eve ekmek götürülecek bir iş değildir, ailecek girilecek bir alandır.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
evet hisseler komikti, devlet destekli ralliyi de yaptılar..
neticede pompa geldi de yaptılar..
üstün ticari dehalıklarından yada süpper pazar kapmalarından değil..
devlet müdahil olmasaydı bankalar hala deli gibi kambiyo zararı yazıyordu..
yada diğerleri..
geriye tek şey kaldı.. bütün tu kaka ların yıkılacağı, kurbanlıklar...
kapital tanrılarına adaklar/kurbanlar kesildikten sonra kalıcı huzura ereriz![]()
![]()
Memento mori
Yer İmleri