Sayfa 395/637 İlkİlk ... 295345385393394395396397405445495 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 3,153 - 3,160 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1. Selamlar,

Bes konusunda bir soru sormak istiyorum. Şimdi 40 yaşında sisteme girdim prim ödemeye başladım diyelim. 42 yaşında vefat edersem 2 sene boyunca yatırdığım paraya hiç devlet katkısı olmadan mı varislerime ödenir? Aşağıdaki nota göre soruyorum. Cevap verebilirseniz sevinirim.

"üçüncü yılın sonunda devlet katkısının %15'ini, altıncı yılın sonunda %35'ini, onuncu yılın sonunda %60'ını, emekliliğe hak kazandığında ise tamamını alabiliyor."

Alıntı Originally Posted by Moruf Yazıyı Oku
    Selamlar,

Bes konusunda bir soru sormak istiyorum. Şimdi 40 yaşında sisteme girdim prim ödemeye başladım diyelim. 42 yaşında vefat edersem 2 sene boyunca yatırdığım paraya hiç devlet katkısı olmadan mı varislerime ödenir? Aşağıdaki nota göre soruyorum. Cevap verebilirseniz sevinirim.

"üçüncü yılın sonunda devlet katkısının %15'ini, altıncı yılın sonunda %35'ini, onuncu yılın sonunda %60'ını, emekliliğe hak kazandığında ise tamamını alabiliyor."
    bildiğim kadarıyla yıla göre ne kadar hak etmişseniz tamamı varislere geçiyor. zaten 3 yıl dolmadan devlet katkısı alınamıyor. 2 yıl olduğu için devlet katkısı olmadan geçer.

3.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Iste milyon dolarlik soru bu..
    Ben kendi adima "ucun biri" kuralini bu hissede uygulamayacagim.
    En son Asels'de uygulamistim.
    Ben Hekts icin bullish olarak devam ediyorum.
    Maliyetim dusuk.
    Yeni girecek olsam bu fiyatlardan ben de dusunurdum acikcasi.
    Syg,

aynen dediğiniz gibi Sn. Dudu... yeni girmeye niyetlenen için basitçe 3 everest yüksekliğinde ... bırrrrrrr......

____|| @cizgilereitaat ||____ ( Hunharca teknik analiz )...

Duhul : 2004 ...
    ... Ben bitti demeden bitmez ... CR7 ...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by onelle Yazıyı Oku

aynen dediğiniz gibi Sn. Dudu... yeni girmeye niyetlenen için basitçe 3 everest yüksekliğinde ... bırrrrrrr......
    Boyle uzun vadeli grafikleri ya log olarak ya da doviz bazinda gosterseniz daha anlamli olur.

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

5. Şimdi son haftalarda görüldü ki yabancı kurumlar Hektaş'ı coşturuyor. Üç beş demeden topluyorlar. "Zaten maliyetleri düşüktü, onlar için sorun olmaz" da denemez çünkü yabancı oranı çok arttı.

Bu gavurlar böyle çılgın atarak alıyorken ve en az 3-4 yıl tutmadan satmadıkları ortadayken ky neden uzun vadeli girmek istediğinde amman dikkat et hocam nidaları yükseliyor?

Belki ben ancak bugün müsait duruma geldim para olarak. Hektaş'ın geri çekilmesini mi beklemek zorundayım?

2 ay önce 6 liralardan almaya başlamıştım, o zaman da dikkat et deniyordu.

Aselsan zaten kime sorsan her zaman pahalı. 6 ay önce de pahalıydı, 2 sene önce de, 5 yıl önce de.

Soda? Öeehh, eşşek gibi kağıt, güzel ama fıtık eder adamı. İş grubu kağıtları öyledir hacı.

Çimentolar? Onların devri bitti hacı cavcav. Yıl olmuş 2018, Elon Musk uzaya otomobil gönderdi, hala M.Ö. 3.000 yıllarının taş devri ürünlerini üreten firmalara mı ortak olucaksın?

Tüpraş? İyi meme yaptı.
    Petrol bitiyoo hafız. Devir elektrik devri. Aha buraya yazıyorum, 10 sene sonra Tüpraş müpraş kalmaz.

Tekfen, Enka?
    Dayı bak şimdi, inşaat işleri zordur, maliyetleri hesap edemezsin, bi yıl güzel kar yazar, seneye bi elinde patlar işler firmanın, ayvayı yersin. Oynak sektör yani.

Toaso, Froto, Doas?
    Kanka benzin olmuş 6 lira. Ortam gergin, seçim meçim ayağı var. Fed faiz arrışı var. Bi kriz patlasa ilk önce tomofil sektörü etkilenir. Hem elenktrikli arabalar geliyo. Bunların devri bitti, Tesla hissesi al bence.

Kront, Karel, Logo, İndes?
    Emmioğlu bak şimdi, bunlar bilgisayar işi, yeni moda tabirle bilişim milişim diyolar. Sektör sakat. Bilgisayar kasar, Ctrl Alt Delete yapmak zorunda kalırsın. Zaten kısa sürede Allahu Ekber Dağına gitmiş fiyatları, daha ne kadar gidebilir?

Eregli, Isdmr, Krdmd?
    Bey amca, metal sektörü sıkıntılı. Çin anasını ağlattı piyasanın. Nerden buluyolarsa demirin de ucuzunu buluyo bu turp sıktımın çekik gözlüleri. Seneye bi talep azalması olur, elinde patlar.

SASA, BRISA?
    Hafız, eşşek yükü borçlandılar yeni yatırım ayağına, önce para kazanacak da, borcunu ödeyecek de kalırsa kar edecek. Peeee, ölme eşeğim ölme.

O çok çıkmış, bu çok düşmüş, bu yaramaz, bu zıplamaz, bu deli misin alınır mı o? Şu? Bizim Haydar abi aldı, 3 yıldır maliyetine gelemedi.

Pü, Allah belanı versin, içimi kararttın amk.

SONUÇ : İŞYAT aldı.

Forumlarda genel hava yukarıda yazdığım şekilde gördüğüm kadarıyla.

Hiç bir hisse alınmaz millete bakılırsa.

Ama bi yerden de başlamak lazım uzun vade için. Zor iş.

6.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Boyle uzun vadeli grafikleri ya log olarak ya da doviz bazinda gosterseniz daha anlamli olur.

Syg,
    Ben uzun vadeli bile olsa log grafik kullanımı tercih edenler tarafında olamadım Sn Dudu ... trend takibi ya da kırılımları için de pek farklı düşünmüyorum ama doviz bazlı kesinlikle uzun vade tercih için kullandığım tek grafik... alımlarım kesinlikle döviz bazlı grafik üstünden yapılıyor ... sevgiler... saygılar..

SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

____|| @cizgilereitaat ||____ ( Hunharca teknik analiz )...

Duhul : 2004 ...
    ... Ben bitti demeden bitmez ... CR7 ...

7.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    önemli olan aynı hatayı tekrarlamamak...zaten ben ara sıra çimdik atıp, dalıp gitmene engel olurum merak etme

Sn Hocam,

Hissesini satmis, evlenip yuva kurmus ne guzel. Hata bunun neresinde? Hisselerini satmayip, bekar mi kalsaydi sersefil....

Bence yapilan islemleri unutmak lazim. DIger turlu bir omur, "Satmasaydim keske, simdi su kadar param olacakti" mantigi ile yasanmaz. Ustelik de ne guzel evlenip, yuva kurmussunuz. Bu hisselerin yarin birgun basina ne gelecegi belli olmaz. Bir de bakmissiniz, sattiginiz fiyatlardan daha asagilarda alim firsati vermis....(Zaten eninde sonunda da boyle oluyor bizim borsada. Ama su son donemdeki nesil hep yukselisi gordugu icin, BIST'i sadece yukariya giden bir grafik zannediyor...)

Hayirli ve berekelti kazanclar diliyorum hepinize.

Freesky

8. Osman abey biz en iyisi soda alalim. Nede olsa fabrika hikayesi var. Sahipleri bilindik.soda temettü de biraz cimri davranmış. Yüzde 10 11 arası bedelsiz var. Ama bu rakam grubun genellikle verdiği taahhütlere istinaden düşük kaliyor...artırılacaktır.bide cineri cozebilsem ful soda.

Sayfa 395/637 İlkİlk ... 295345385393394395396397405445495 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •