Sayfa 395/1013 İlkİlk ... 295345385393394395396397405445495895 ... SonSon
Arama sonucu : 8100 madde; 3,153 - 3,160 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by expertadvisor Yazıyı Oku
    ''şu an 1 kg altın 1200$ ediyor ''

Yurdum insanın en büyük özelliğidir, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak...Su andada 1 kg altın 12oo usd demis..Nerede
    satılıyoki alıverek 2oo--3oo kg.

Yukarda ons yazmam lazımdı artık elektronik sistem var ve çarpan ons, sen 1 kontrat aldığında 31 gr almış oluyorsun
    1 ons altın 31 gr =1200 $ dersek 33 ile 1200 ü çarpmak lazım hesap 66,000 $ çıkıyor
    Altın kg 35$ dersek altında 200 katı artış olmuş , 46 yılda , o kadar olsun
    Parayı hedefiniz yapmayın. 1$ Elli kuruş olacak
    duhul: eylül 2012

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gurbet
    Gönderi
    9,075
    Blog Entries
    3
     Alıntı Originally Posted by DeliKAN Yazıyı Oku

PP/a'yı da en iyi bu tür forumlarda yapabilirsiniz... Geri dönüşlere bakarak..
    Bu forumdaki var oluş amacım..

Yazmak ve okumak.. Yazarken öğrenmek, okurken öğrenmek..

Ne kadar yazarsam iki katı kadar, ne kadar okursam bir miktar katı kadar öğreniyorum...

"Yazmak iki kere okumak gibidir.."

3.  Alıntı Originally Posted by BOSPOROS Yazıyı Oku
    Aforoz edildim..!!!
    Tekrar forumdayım.!!!
    HAYIR'LI cumartesi dileklerimle..!!
    Hoşgeldiniz,

Kraş hala yolda mı yoksa geldi mi

Şaka şaka, ama sürekli birşey beklemek bence insanı yorar, ben şahsım adına var olan konuma göre hareket edip 6 ay ile 1 yıllık perspektifte yatırım yapmayı deniyorum/çalışıyorum şuan çok kötüde değil çok iyi de değil Sn.enki inin söylediği gibi paramızı koruma peşindeyiz kar bizi aşıyor
    hissE alMAdan ÖNCE; Aylık, HafTalıK, sonra günlüK grafiğe bakın...
    operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....

4.  Alıntı Originally Posted by Koray Yazıyı Oku

"Big Mac" endeksi bizim için tam olarak uyarlamak imkansız gibi, endeksin arkasında (dolar-global üretim-marka-yaygınlık, vs.) Türkiyenin teknik olarak oluşturamayacağı çok şey var ve bundan sonrada böyle bir ekonomik güce'de izin verileceğini sanmıyorum, yazım sadece ironidir ...
    Diğer taraftan "Muz" olayını bilmiyordum, teşekkürlerr ...

Katılmamak elde değil iş dünya olunca hesaplanacak parametreler 5 se işin içine TR eklenince parametre sayısı 15 oluyor, işin içine kişilerin keyfi uygulamalarını bile katmak zorunda kalıyoruz, geçen altın/TR ne olur alsam mı diye okumaya başladım beynim sulandı

Bu ülke bizi yoruyor vesselam
    hissE alMAdan ÖNCE; Aylık, HafTalıK, sonra günlüK grafiğe bakın...
    operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....

Halkbank’ın Müdür Yardımcısı Atilla Duruşma Tarihini Referendum Sonrasına Ertelemek İçin Yargıca Başvurdu
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

Ayakkabı kutularında çıkan doların akibeti konusunda bilgisi olan varmı???
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

Sn Asgaridr'nin söylediği gibi..geçmişi geçmişte bırakmak lazım..

Bilinmeyen sulara yelken açalı çok oldu artık..

Alıntı Originally Posted by ACIBİBER Yazıyı Oku
    Hem dolar hem tl kapitalist sistem içinde çöpe dönüştü 1970 de 35$ ile 1 kg altın alınabiliyordu şu an 1 kg altın 1200$ ediyor 1800 lerde 50$ ile adamın koca missurinin tüm Mısır tarlarını içinde kölelerle birlikte satın aldığını bir kitapta okumuştum sadece 50$ ile aslında ABD para basarak kendi parasını çöpe dönüştürdüğünün farkında 600 trilyon $ para deli gbi sistem içinde dönüp duruyor hemde saniyeler içinde ordan oraya zıplıyor bir kısmını büyük fonlar kontrol ediyor etmese zaten facia . İlerde ww3 çıksa millet sobada büyük ihtimalle dolar yakıp ısınacaktır açıkcası %40 dolar bende ciddi stres yapıyor tl ye daha çok şans tanıyorum merkez GLP yi haftaya 200 puan arttırsa dolar ref öncesi hop 3,50 olur allahtan maliyetim oldukça düşük şöyle diyeyim 3.0 falan olsa gece uyku tutmaz yatamazdım birde oran %40 biraz fazla , 30/70 , 20/80 aslında 20/80 olması lazım idi az açgözlü davranıp 40/60 yapmışım
    Dolar konusunda doğru bir noktaya değinmişsiniz ama Dolar sizde stress yaratıyorsa TL'cilerin camdan aşağı atlaması lazım bence..

Neyse aşağıdaki grafikte 14 trilyon dolar bankaların yükümlülükleri(mevduat ve borçları) bu kısmi rezerv sisteminde kaç kat havadan para yaratmıştır sizce?..açıkçası ben bilmiyorum..90-100 trilyon dolar? Daha fazlası? ABD'nin GSMH'sı ne kadar?..Peki para çoğaltma işleri devam ettikçe havadan yaratılan para daha ne kadar artacak?

Peki ya hayvan yemiyor, terli ise..

İşte zurnanın zırt dediği yer burası..

Bakalım ne olacak bundan sonrası..

O yüzden şu bu 20 senedir şu kadar getirdi..

Artık önemi yok..

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Oooooo kısmi rezerv bankacılığının altın yılları..

FED faizleri ort 5-6, enflasyon ort 2-3..

Globalde, yani heryerde faizler iyi..

Borç-kredi gani gani, limitlere daha çok var, vur patlasın çal oynasın..

Büyük MB bilançoları yok yoksul ve gariban..

ZIRP NIRP vb. lafımı olur..onlar henüz doğmadılar...

Daha bir şey demeye gerek var mı?

FED'e çok iş düşüyor çok..

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Sizde şayet hata varsa ki, herkes hata yapabilir..doğrusunu söylesenizde, ''eminmisiniz'' diye sorgulamasanız olmaz mı?
    Üstün körü bir sorgulamada altının 1970 yılı fiyatı 35 Usd civarı gözüküyor. Tabi bu fiyat Dolar/ons cinsinden, Kg değil. Zaten uluslararası Dolar fiyatı da ons cinsinden belirleniyor. Bulduğum yazıyı kopyalıyorum, isteyen baksın, kesin doğruluğunu bilemem ama sanki veriler doğru gibi gözüküyor. Ama altıncılarda bu yazıda görecek ki altın da tıpkı diğer finansal enstrümanlar gibi al at hep kazanırsın cinsinden bir şey değil. 1987 de 447 Dolar ile tepe yapmışken iken 2001 yılında 271 Dolar ile dip yapmış . Ulan bu kadar kaybı hain Dolarcılar bile yapmaz yahu. Yani olur da reis bey ve onun forumdaki goygoycu takımına yada Milliyet gazetesinde yazan danışman efendi gibilerine güvenip Dolar alıp hayınlık! yapmayayım diye altına gömülürseniz ondan da kazığın okkalısını yiyebilirsiniz. Ama tabi bu kayıplar Dolar cinsinden olur yoksa son yıllarda paçavra edilmiş bir finansal enstrümanda enflasyon altı faizle kalmaya devam edeceğinize ne alsanız ondan daha iyi getiri elde edersiniz.

http://www.altinfiyatlari.tc/altin-h...fiyatlari.html

Sayfa 395/1013 İlkİlk ... 295345385393394395396397405445495895 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •