Sayfa 398/637 İlkİlk ... 298348388396397398399400408448498 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 3,177 - 3,184 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1.  Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku
    DOAS için de;

Yazdıklarınız bence oldukça mantıklı Sn Cautionary ancak şu anda bireysel olarak bu tarz sektörel analiz ve olması gerekenden az değerlenmiş potansiyel şirketleri keşfedebilecek yeterlilikte olmadığımı düşünüyorum.

O nedenle finans teorisindeki alfayı aramaktansa biraz daha garanti bir yol izlemeyi ve bu sürede faaliyet raporları ve bilançoları okuyarak artı piyasayı da tecrübe ederek belki birkaç sene sonra bu "genç, yetenekli futbolcu" arayışına çıkmayı düşünüyorum.

Bilmiyorum doğru mu yapıyorum ancak şu anda bu yaklaşım bana daha mantıklı geliyor.

Saygılar.
    Bence ikisi de bir arada yürütülebilir. Yeni keşfedilecek, geleceği parlak hisseler. Aynı zamanda, değeri belli, temettü ödemesi belli, riski az...ama değişik sebeplerden kısa vadeli uygun fiyatlardan trade edilen hisselerde de fırsatlar değerlendirilebilir. Burada kritik nokta hissenin temettü ödemesi. Eğer uygun fiyattan alıp, ileride ödediğiniz fiyata göre %15-20 temettü alma şansı olacaksa, bu fırsat da değerlendirilmeli bence.

2.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Bence ikisi de bir arada yürütülebilir. Yeni keşfedilecek, geleceği parlak hisseler. Aynı zamanda, değeri belli, temettü ödemesi belli, riski az...ama değişik sebeplerden kısa vadeli uygun fiyatlardan trade edilen hisselerde de fırsatlar değerlendirilebilir. Burada kritik nokta hissenin temettü ödemesi. Eğer uygun fiyattan alıp, ileride ödediğiniz fiyata göre %15-20 temettü alma şansı olacaksa, bu fırsat da değerlendirilmeli bence.
    Tabiki değerlendirilmeli, bu konuda itirazım yok. Sadece, şu anda tek başıma oturup bu şirketi bulamayabilirim demek istedim. Bulabilmek için biraz tercrübe gerekli bence.

3. Ülke içinde 50'den fazla fabrika bacası tüttüren, milyonlarca çiftçi ile alımları olan ve bu şirketi uluslararası alımlarla marka haline dönüştürmeye çalışan bir şirket sahibinin kimliğini sorgulayıp uluslararası global şirket alımlarına para kaçırdı diyebilen..

Başka bir ülkede böyle birşey olabilir mi gerçekten merak ediyoum, bir ülke neden hep geri kalır işte cevabı, Trump'ın ABD işlerini Çin'e kaptırıyorsunuz fabrikaları tekrar ABD'ye getirin demesi bile bu yaklaşımdan daha insaflı.

Keşke Ulker'ler gibi Koç'lar gibi global 5-10 markamız daha olabilseydi.
    Bu yazı yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez.
    “invest only if you would be comfortable owning a stock, even if you had no way of knowing its daily share price.” ― Benjamin Graham

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul, New York
    Gönderi
    3,060
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Neden yazdım bunu. Uygun fırsatlar için beklemek eleştirilebiliyor...Acelesi olan gitsin alsın, kimsenin elini tutmuyoruz. Ama bekleyene neden bekliyorsun demek de boş konuşmaktır en hafif tabirle.
    bununla ilgili güzel bir film önereyim. Bekleme ve sabrın önemi.
    syg.

-The big short-
    http://www.imdb.com/title/tt1596363/
    “Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

5.  Alıntı Originally Posted by Trade Shark Yazıyı Oku
    syg.

-The big short-
    Çok güzel bir film, kesinlikle bu piyasada bulunan herkesin izlemesini öneririm.

6.  Alıntı Originally Posted by Trade Shark Yazıyı Oku
    syg.

-The big short-
    Bir kaç kez izledim...dahası o dönemi canlı canlı yaşadım, aktif işlem yapan biri olarak güzel deneyimlerdi!!!

7.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Kriz tanımı nedir? Nedir kriz..Bunun üzerine kitap yazabilirim...Kendimi övmek için değil, şunun için yazıyorum. Konu çok geniş ve muğlak...Üstüne çok konuşulabilir.

Daha somut konuşursak. Borsa endeksinin önümüzdeki 6 ay içinde %20 düşme ihtimali, %30 dur desem..Buna göre elimi ayarlasam yanlış yapmış olmam sanırım.

Hayat ihtimaller üzerine kurulu..Hiç bir şeyin garantisi yok. Bizim yapmamız gereken bir strateji belirleyip buna uygun bir oyun planı oluşturmak.

Bu demek değildir ki, bizim takip ettiğimiz hisseler düşecek, ya da beklediğimiz kadar düşecek. Yapacağımız şey, belirlediğimiz hisseler için belirlediğimiz fiyat seviyelerinde kademeli alım yapmak. Beklediğimiz seviyelere gelirse hisseler portföyümüzde %70-80-90 hisse olur. Olmazsa %20-30 neyse artık, hisseyle yolumuza devam eder. Kademeli alımlarımıza devam ederiz.

Özetle, beklediğimiz düşüş gerçekleşirse 100 tl mizin 50-60 ını birkaç ay içinde hisselere yatırırız. Olmadı, düşmedi, azar azar almaya devam eder, gelecekte oluşabilecek fırsatları beklemeye devam ederiz.

Yatırım sadece borsadan da ibaret değili bunu da unutmamak lazım. Ayrıca belli bir birikime ulaşıldıktan sonra, birikimi korumak, yüksek getiri sağlamak kadar önemlidir.
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Neden yazdım bunu. Uygun fırsatlar için beklemek eleştirilebiliyor...Acelesi olan gitsin alsın, kimsenin elini tutmuyoruz. Ama bekleyene neden bekliyorsun demek de boş konuşmaktır en hafif tabirle.
    Bu sözleri üstüme alınıyorum boş olduğunu da düşünmüyorum. Beklemek ile kastedilen nedir bunu irdelemek lazım. Tüm portföyle mevduatta veya dövizde bekleyerek kriz kovalayanların istediklerini elde edebileceklerini düşünmüyorum. Kişinin risk algısına göre uygun yatırım %100 mevduattır bu ayrı. Ancak amaç hisse yatırım iken krizde dipten alacağım yaklaşımını yapan kişi sayısı fazlaca ve bana göre fırsatları kaçırıyorlar. Bir kere dip nedir nasıl tespit edilecektir? Bunu tespit edemeyeceğimize göre belirsizlik içerisinde strateji geliştirmekten başka bir şansımız yok. Yazımda kastettiğim şey de bu beklentide olanların en azından bireysel anlamda krizini yaşayan şirketleri değerlendirebileceği yönünde. Elbette düşüşleri değerlendirmek için ihtiyat ayrılabilir, portföyün hisse senedi dışı enstrümanlarıyla da bu yapılabilir ama ben kriz bekliyorum o zaman yatırım yapacağım diyen çok kişi varken bunda muvaffak olanların oranının %5'i geçeceğini sanmıyorum. Yazımdan sabırsızca all in mantığıyla alım önerdiğim gibi bir şey mı anlaşıldı çözemedim.

8.  Alıntı Originally Posted by dividend Yazıyı Oku
    Bu sözleri üstüme alınıyorum boş olduğunu da düşünmüyorum. Beklemek ile kastedilen nedir bunu irdelemek lazım. Tüm portföyle mevduatta veya dövizde bekleyerek kriz kovalayanların istediklerini elde edebileceklerini düşünmüyorum. Kişinin risk algısına göre uygun yatırım %100 mevduattır bu ayrı. Ancak amaç hisse yatırım iken krizde dipten alacağım yaklaşımını yapan kişi sayısı fazlaca ve bana göre fırsatları kaçırıyorlar. Bir kere dip nedir nasıl tespit edilecektir? Bunu tespit edemeyeceğimize göre belirsizlik içerisinde strateji geliştirmekten başka bir şansımız yok. Yazımda kastettiğim şey de bu beklentide olanların en azından bireysel anlamda krizini yaşayan şirketleri değerlendirebileceği yönünde. Elbette düşüşleri değerlendirmek için ihtiyat ayrılabilir, portföyün hisse senedi dışı enstrümanlarıyla da bu yapılabilir ama ben kriz bekliyorum o zaman yatırım yapacağım diyen çok kişi varken bunda muvaffak olanların oranının %5'i geçeceğini sanmıyorum. Yazımdan sabırsızca all in mantığıyla alım önerdiğim gibi bir şey mı anlaşıldı çözemedim.
    Sana yazmamıştım ama, eleştirilerim açık. İsteyen üstüne alabilir.

Nasıl ki, kriz gelecek diye yıllarca beklemek anlamlı değilse, ben portföyümdeki hisse oranımı cari fiyatlamalarla %20 lerde tutuyorum diyene eleştir getirmek de saçma diyorum.

Bahsettiğimiz konu, belli bir portföy büyüklüğü için hisse alakasyonu nasıl yapılmalı konusu. Yoksa aylık 300-500 tl tasarruf yapıyorum, bununla düzenli hisse alıyorum diyene bir diyeceğimiz yok. Baştan beri zamanlama-portföydeki hisse miktarı konusunun, belli büyüklükteki bir birikim ile ne oranda hisse yatırımı yapılmalı arayışındaki kişi için önemli olduğunu söylüyoruz.

Sayfa 398/637 İlkİlk ... 298348388396397398399400408448498 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •