Sayfa 399/637 İlkİlk ... 299349389397398399400401409449499 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 3,185 - 3,192 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1. Uzun vadenin etkisi adına hep bir şeyler okudum ancak şimdi de kısa bir şey paylaşayım.

Bir yakınım zamanında belli başlı hisseleri almış satmış ancak sabredememiş. Şu anda yatırım hesabında yarım lot Tüpraş var, yarım lot da satılamadığı için kalmış tabi. Normalde yarım lota temettü verilmiyor ancak bankanın sistemi nedeniyle verilen temettüler yarım lotun maliyetinden düşülmüş sanırım.

Bugün gözüken maliyet 27 kuruş, yani 1 lotun maliyeti 54 kuruş. Bu sene Tüpraş 11.56 TL temettü ödeyecek.

"Yatırım tavsiyesi içermemektedir."

2. Temettü yatırımcılığı için en önemli husus hissenin çok temettü vermesi değil, her sene tatmin edici bir oranda artan miktarda temettü verebilmesidir.
    Yani temettü büyümesidir. Temettü büyümesini de ancak her sene karını arttıran, büyüyen şirketler gerçekleştirebilir. İşte burada yatırımcıya düşen, böyle şirketleri bulabilmektir.
    Hem hisse fiyatından hem de temettü artışından yararlanabilmektir asıl mevzu bana göre.
    Gözüme çarpan bir örnek olarak aksa’yı vereceğim.

Şirketin son 5 yıl temettü karnesi bu. Az önce şirket kap’a gönderdiği haberde bu sene için de brüt 1,20 tl temettü dağıtma kararı aldı. Aşağı yukarı net 1 lira temettü verilecek bu sene de. Gerçekten harika bir temettü büyümesi.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

İyi ki bilmiyor kalabalıklar,/ Yağmura bakmayı cam arkasından/
    İnsandan insana şükür ki fark var; / -Birine cennet birine zindan- /İyi ki bilmiyor kalabalıklar

3. 93 yilindan beri tupras bu memleketin en buyuk sanayi kurulusundan biri olmus. Sirketlerin tarihine baktim son 25 yilda bistte temettu veren sanayici temeli saglam firmalar satis ihracat arge vs hayati konularda hep ilk siralarda yer almislar. Dolasiyla 25 yil onceki tupras petkim aselsan aygaz ford toaso vs firmalar aslinda ulkenin kalkinmasinda temel yapi tasi olmuslar. Yani sn miriel bu buyuk dev sanayi sirketlerine kim ortak olmussa uzun vadede asla zararli cikmamis. Al sat ile banka komisyonuna calisiliyor va hayattan kopuyorsunuz oysaki ulkemizin dev sanayi sirketlerine ortak olup ekrana da surekli bakmayi birakirsak tum yatirimcilarin yuzu guler ve gulecekte.

SM-G570F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4.  Alıntı Originally Posted by wiseinvestor Yazıyı Oku
    Ülke içinde 50'den fazla fabrika bacası tüttüren, milyonlarca çiftçi ile alımları olan ve bu şirketi uluslararası alımlarla marka haline dönüştürmeye çalışan bir şirket sahibinin kimliğini sorgulayıp uluslararası global şirket alımlarına para kaçırdı diyebilen..

Başka bir ülkede böyle birşey olabilir mi gerçekten merak ediyoum, bir ülke neden hep geri kalır işte cevabı, Trump'ın ABD işlerini Çin'e kaptırıyorsunuz fabrikaları tekrar ABD'ye getirin demesi bile bu yaklaşımdan daha insaflı.

Keşke Ulker'ler gibi Koç'lar gibi global 5-10 markamız daha olabilseydi.
    Paraları yurtdışına çıkaracağına tarihin en büyük batak kredisini ödesin o zaman bankalara. 7-8 milyar dolarlar dan bahsediliyor.

5.  Alıntı Originally Posted by Burak Yazıyı Oku
    Paraları yurtdışına çıkaracağına tarihin en büyük batak kredisini ödesin o zaman bankalara. 7-8 milyar dolarlar dan bahsediliyor.
    Ülker kredisinin batak olduğunu sanmıyorum...
    2 olasılık var. Ya şirkete el konulacağı vs. den korktu. Bu şirketten bişey kazanamazsınız demeye çalışıyor.
    Yada ciddi anlamda bir kriz bekliyor ki bankalardan 2 yıl anapara ödemesiz yapılandırma istiyor. Şu sıralar pek çok şirket bankalar ile masaya oturup yapılandırma yapıyor. Ülker de bunu bu konjonktür olarak görüp ona göre hareket ediyor.

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6. Merak ettigim bir husus var benim icin onemli. Diyelim ki bir hisse var elimde. Temettusu yatti. Hesabima yatan Temettu ile yine ayni hisseden otomatikman aldiran bir banka yada araci kurum var mi . Atiyorum 10 lot tuprasim var temettum yatti direk yatan temettum ile bana otomatikman 1 lot tupras hissesi aldiracak bir sistem var midir. Syg

7.  Alıntı Originally Posted by ikare Yazıyı Oku
    Ülker kredisinin batak olduğunu sanmıyorum...
    2 olasılık var. Ya şirkete el konulacağı vs. den korktu. Bu şirketten bişey kazanamazsınız demeye çalışıyor.
    Yada ciddi anlamda bir kriz bekliyor ki bankalardan 2 yıl anapara ödemesiz yapılandırma istiyor. Şu sıralar pek çok şirket bankalar ile masaya oturup yapılandırma yapıyor. Ülker de bunu bu konjonktür olarak görüp ona göre hareket ediyor.

He he yapılandırma istiyormus hasbam. Demek ki bütün mal varlığını kaciramamis yurtdışına biraz daha zaman istiyor.

8.  Alıntı Originally Posted by temettü2023 Yazıyı Oku
    Merak ettigim bir husus var benim icin onemli. Diyelim ki bir hisse var elimde. Temettusu yatti. Hesabima yatan Temettu ile yine ayni hisseden otomatikman aldiran bir banka yada araci kurum var mi . Atiyorum 10 lot tuprasim var temettum yatti direk yatan temettum ile bana otomatikman 1 lot tupras hissesi aldiracak bir sistem var midir. Syg

Ciks...

Sayfa 399/637 İlkİlk ... 299349389397398399400401409449499 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •