-
-
--2 ay kadar önce 6 ay süreli borçlanmayý %27.5 faiz oraný ile yapar iken; dün 1 yýl süreli borçlanmayý %42 faiz ile yapmýþ...faiz oraný ciddi yükselmiþ; bu da gelecek dönemler de bilançoda faiz giderimizin belirigin artacaðýný gösteriyor...yurtiçi fiyatlar da ise ENAG enflasyonuna göre ilk 4 ayda yüzde 29.27 artýþ olmasýna raðmen fiyatlar kasým-aralýk fiyatlarýnda; üretim çok-alýcý az, yurtdýþý satýþ da fiyatta zorlanýyor anlamý çýkýyor...
--bu olumsuzluklara raðmen kar etmeden çýkmak yok bana...
-
--kaliforniyada salçalýk domates üretiminin düþme ihtimali ve artacak döviz kuru ile ihracatýn daha karlý hale gelmesi ve KOÇ HOLD. þirketin karýný yontmasýnýn dudurmasý-kaldýrmasý haricinde bana göre bir beklenti kalmadý...son bilançoda kar yontmasýnýn azaldýðý görülüyor...diðerlerini takipteyiz...
-
--bugün KOÇ gurubundan ayýþtý; gerçi yükseliþte de ayrýþmýþtý (yükseliþe iþtirak etmeyerek)...bakalým devamý gelecek mi?
-

--TATGD nýn yurt dýþý satýþ hasýlatý ilk çeyrekte yaklaþýk 16.9 milyon dolar; turþu-sebze konservis vs ihracatýnýn pek olduðunu sanmýyorum... domates salçasý ihrcatýnýn yarýya yakýný tatgd trafýndan gerçekleþmiþ...bu ihracat rakamý ÖTS ye göre... GTS (gümrük alanlarýý ve serbest bölgeden yapýlanlar dahil deðil)
Son düzenleme : ft-2; 18-05-2023 saat: 00:00.
-

migros 36.90 dan 31 mayýsa kadar kampanya yapacakmýþ....böylece mayýs ayýnda da fiyatlar sabitlenmiþ oldu...5 aylýk enflasyon (ENAG a göre) yüzde 30 u geçecek...fiyat artýþý yapýlamýyor...
ihracat artmadýðý için iç piyasada yeterli talep olmadýðý için fiyat artuþý yapýlamýyor anlamý çýkarýyorum...
-
Hasarlar büyük ölçüde tarýmý etkileyecektir. 2021'de, ilçenin mahsullerinin deðeri 2,3 milyar dolardý ve selin mahsullerin %41'inden fazlasýný mahvedebileceði ve ayrýca 1 milyar dolarlýk hasara mal olabileceði tahmin ediliyor.
https://www.msn.com/en-ie/weather/to...rs/ar-AA1a1EuK
-
---KOÇ HOLD...tat gýdayý satýþ dahil stratejik ortak bulmak için araþtýrmaya girmiþ diye haber geçmiþ...asýl amaç satýþ olmasý lazým...
---bu satýþýn zamanlamasý uygun mu?, borsadaki þirketlerin deðeri düþmüþ iken deðerleme benzer þirketlere göre yapýlmayacak mý?...
---daha önce ciro olarak kendinden yüzde 20-30 daha büyük olan SEK SÜT ü 2021 yýlýnda dolar 7.342 (6 ocak 2021 satýþ) iken 240 milyon TL ye sattý... marka dahil satýldý...yani ucuza gitti....
--þimdi TAT ý kaça satabilecek?...
https://www.tatgida.com/Files/2018-Q4_TR.pdf
Gönderi Kurallarý
- Yeni konu açamazsýnýz
- Konulara cevap yazamazsýnýz
- Yazýlara ek gönderemezsiniz
- Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer Ýmleri