Sayfa 404/777 İlkİlk ... 304354394402403404405406414454504 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 3,225 - 3,232 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

Alıntı Originally Posted by effendy75 Yazıyı Oku
    hükümet özel sektörü kurtarmak için bütçe disiplinini feda etmeye çoktan başladı. ancak orta vadede bu işin sürdürülebilirliği yok maalesef.

imf ye gidilecekse işin büyüğü hükümet tarafına düşer. imf başvurusu için bazı travmatik olayların yaşanması da gerekebilir.. doların beşe göz kırpmasının travma olarak görülmediği bir ülkede travma senaryoları hayal gücümüzü epey zorlayacaktır...

ytd..
    Doğrudur önceki yazıda belirtmiştim, dediğiniz gibi bazı travmatik olaylar sonucu IMF'e gidilir genelde..

Ancak bu doların beşe göz kırpması vb. veya travma senaryolarının bizlerin hayal gücümüzle ilgili olmadığını söylemeliyim size..

Kısa vadeli borçlar ve kısa vadeli ithalat ihtiyaçları sistemi zorlanmaya başladığında (dolar ihtiyacını) ve dolar halazırda okeye dönerken, birde dışarı okey attımı o zaman o hayellere, kurgulara hiç iş kalmaz..gerçeklerle yüzleşilir..hava güneşli iken veya parçalı bulutlu iken işler idare edilebilir ama havalar kapandığında işler değişir..önemli olanda bu tür zamanlardır..kısaca likidite şoklarına dayanabilmektir..işte dayanamadığınız anda önce Londra'nın, sonra IMF'in kapısını çalarsınız..

Seçim öncesi 2. kez, bakan Şimşek ve MB'sı başkanı tarafından neden Londra seferi yapılmak zorunda kalındı, isterseniz biraz düşünün..

Neyse dua edelimde havalar kapanmasın..saygılar..

2.  Alıntı Originally Posted by effendy75 Yazıyı Oku
    hükümet özel sektörü kurtarmak için bütçe disiplinini feda etmeye çoktan başladı. ancak orta vadede bu işin sürdürülebilirliği yok maalesef.

imf ye gidilecekse işin büyüğü hükümet tarafına düşer. imf başvurusu için bazı travmatik olayların yaşanması da gerekebilir.. doların beşe göz kırpmasının travma olarak görülmediği bir ülkede travma senaryoları hayal gücümüzü epey zorlayacaktır...

ytd..
    oooo çok riskli
    travma değil kronikleşti de gözükmüyor bence
    Sayın Mehmet Şİmşek Bey bakanken az kalsın ayrılıyordu hatırlarsak
    sonra ne oldu ne bitti ikna oldu / edildi
    demeçtede hatta taş üstüne taş koyucam filan dediydi
    artık görevde olmadığından belkide acaip rahattır

harcaman çok gelirin az
    ihracatçı şirketlerinin çoğusu aynı bi inşaat müteahhit yap satçısı gibi
    yani al - satçı .
    yani dünya daralırsa, o alıcılarda direk üreticiyle temas ederler
    konuya hakim elbet kadro vardır
    Türkiye buyuk ve güçlü bir devlet olmakla beraber
    ben genede bol talih ve başarılar diliyorum
    hepimiz aynı gemideyiz

london daki tefeci banker tayfa yada imf
    ikisi benzer mefhumlar
    kapıyı çalarsında açarlarmı ? Allah bilir
    en ürktüğüm şey
    vicdansızdan merhamet dilenmektir
    bu vicdan değişik formlarda olabilir tabi
    bi işveren bi kadın bi herhangi
    olay
    yani hayatın her türlü bi kademesi

yatırım tavsiye değil

3. Nisan sonunda yurtdışı basında çıkan bir haber vardı..
    ‘Türkiye US bankalarındaki “26 billion dollar” ederindeki altınlarını Ankara’ya MB aldı’
    Herkes bu hamleyi Halkbank’a verilebilecek bir ceza olasılığına karşı altınları güvenceye almak diye okudu/okutturuldu.!!

%99 eminim ki bu altınlar ‘para basmak’ için Ankara’ya getirildi..(MB ları para basarken karşılığını altın olarak ayırmak zorundalar)
    Ocak ayından beri para emisyon hacmi ciddi oranda artınca,karşılıksız para basılıyor sesleri yükselmeye başladı...

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Doğrudur önceki yazıda belirtmiştim, dediğiniz gibi bazı travmatik olaylar sonucu IMF'e gidilir genelde..

Ancak bu doların beşe göz kırpması vb. veya travma senaryolarının bizlerin hayal gücümüzle ilgili olmadığını söylemeliyim size..

Kısa vadeli borçlar ve kısa vadeli ithalat ihtiyaçları sistemi zorlanmaya başladığında (dolar ihtiyacını) ve dolar halazırda okeye dönerken, birde dışarı okey attımı o zaman o hayellere, kurgulara hiç iş kalmaz..gerçeklerle yüzleşilir..hava güneşli iken veya parçalı bulutlu iken işler idare edilebilir ama havalar kapandığında işler değişir..önemli olanda bu tür zamanlardır..kısaca likidite şoklarına dayanabilmektir..işte dayanamadığınız anda önce Londra'nın, sonra IMF'in kapısını çalarsınız..

Seçim öncesi 2. kez, bakan Şimşek ve MB'sı başkanı tarafından neden Londra seferi yapılmak zorunda kalındı, isterseniz biraz düşünün..

Neyse dua edelimde havalar kapanmasın..saygılar..
    Şimdi hayal gücü veya gönül kitabından konuşmadan gerçeklerle iş yapalım..

Aşağıdaki DXY grafiğini sıklıkla veriyorum..

Okla belirtilen zaman aralığını düşünürsek ve yukarıda yazdıklarımla birleştirirseniz, neden Haziran ayında Londra'ya gidildiğini daha iyi anlarsınız..

Aşağıdaki zaman diliminde bir kaç ülke zor duruma düştü..bir kaçı IMF'e gitti..eğer ikinci turda(yukarıda doların okeye dönme ihtimalinden bahsetmiştim) DXY 95'i kırar ve 100'lere doğru yolculuk yaparsa, bu sefer dünya nasıl bir hal alır, hangi ülkeler zor duruma düşebilir, göz önüne bulundurmak lazım bence..

Uzatmadan, inşallah dolar okeye dönmüyordur diyelim..ne diyelim..

5. Dolar bi anda neden 2-3 kuruş düştü derkennn

ABD'Lİ RAHİP BRUNSON EV HAPSİNE ALINDI - CNRN TÜRK

enki DXY ye kısa vade bakıyorsun biraz uzun vade bak..

eurusd de 1.20 1.21 ler beklentim dahilinde..

Ama bizim piyasalar ne olur (normalda doların gevşemesi borsanın yükselmesi)
    bilemiyorum açıkcası..

Çabalama kaptan ben gidemem modunda..

Büyük ihtimal FED in daha evvel senle konuştuğumuz faiz artışlarına ara verme yada faiz artışlarının sayısının azaltılmasını olayını fiyatlıyorlar..

Zaten bizi de anca bu kurtarır..
    Kendi başımıza çıkacağımız yok bu çukurdan..

6. Rahip haberi ile HALKB yüzde 11 yukarıda..
    Ne alaka..

Çok alaka..

Gund, uzun vade bakınca DXY 120 çıkıyor biliyorsun..

Ohhaaa dediğini duyar gibiyim..yok yok tabi ohaaa durumu o, kırılıp dökülme senaryosu..zayıf ihtimal ama ben DXY'nin tüm çabalara rağmen 100'lere yolculuk yapacağını düşünüyorum..bu ortamda pek çok veri dolar lehine gözüküyor..bakalım..

8. enki çıkmaz..
    Çıkacak çocuk o kadar oyalanmaz idi..
    Bak grafiğine daha evvelki çıkışlarda bu kadar yatayda vakit geçirdi mi..

Bir 1995 çıkışında 2 dip yapmış 2. dibi birincisinden yukarıda ve füzelemiş..
    Şimdi 2.dibi yapıyor ama 1. dip ile aynı hizada..Yani gözü toprağa bakıyor..

Borsa yüzde 2.75 yukarıda..
    Sabah yüzde 4 yukarıda olan THY hala aynı durumda

Ama bankalara yüzde 4-5 alım geldi..

Rahip den dolayı..

Ne alaka..
    Çok alaka işte..

Bakalım hareketin devamı nasıl olacak..

FED faiz artışında devam ederse resesyona girecekler 2-3 yıla..
    2008 krizinde 2 yr lar ile 10 yr lar 4 idi..
    O zaman ünlü bi ekonomist söyledi 2 ile 10 yıllıklar aynı olursa kriz demektir..

FED faiz artırımına devam ederse kriz çıkacak..Etmezse elinde barutu az olacak ama resesyonu ötelemiş olacak enflasyonist baskı ile mücadele edecek..

Borç yüzü 2008 den daha ağır bakma..Olası bir krizde 0.25 e kadar indirmeleri tutmaz bu sefer..

2 ucu boklu değnek bakalım FED seçimini ne yana kullanacak..

Sayfa 404/777 İlkİlk ... 304354394402403404405406414454504 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •