Sayfa 403/777 İlkİlk ... 303353393401402403404405413453503 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 3,217 - 3,224 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

1. Ben dünkü CB’nın “evet döviz rezervimiz azalmıştı(Mayıs 30 milyar $),ama şimdi 100-110 milyar civarında” açıklamasındayım.!!

1-1,5 ayda 70 milyar dolar nereden geldi?
    2-doların ani yükselişlerini tahmin(!) edip bizim gibi yukarıdan SAT-aşağıdan AL mı yaptınız da bu rakamı arttırdınız?

Benim net fikrim şudur;
    Dolar bir makas aralığında bu şekilde idare etmeye devam edilecek ve MB bizim gibi düşünerek ‘oyuncu’ olarak trade yapacak...
    MB Faiz arttırımı bir daha yapmayacak (en azından 2018 sonuna kadar)

Kesinlikle sahşi fikrimdir,sadece benim paramı bağlar...

2.  Alıntı Originally Posted by NYIT Yazıyı Oku
    Ben dünkü CB’nın “evet döviz rezervimiz azalmıştı(Mayıs 30 milyar $),ama şimdi 100-110 milyar civarında†açıklamasındayım.!!

2-doların ani yükselişlerini tahmin(!) edip bizim gibi yukarıdan SAT-aşağıdan AL mı yaptınız da bu rakamı arttırdınız?

Benim net fikrim şudur;
    Dolar bir makas aralığında bu şekilde idare etmeye devam edilecek ve MB bizim gibi düşünerek ‘oyuncu’ olarak trade yapacak...

70M dolar falan gelmedi takılınacak bir durum yok

Çökecekciler net rezerv e bakıyor
    Uçacakçılar brüte

değişen birşey yok

Alıntı Originally Posted by NYIT Yazıyı Oku
    Ben dünkü CB’nın “evet döviz rezervimiz azalmıştı(Mayıs 30 milyar $),ama şimdi 100-110 milyar civarında†açıklamasındayım.!!

Benim net fikrim şudur;

RTE ne dedi bilmiyorum ama sanırım MB net rezervleri ile brüt rezervleri arasında bir yanlışınız var..TCMB'nın net (kendi) rezervleri son verilere göre 27,6 milyar dolar..TCMB'sının toplam rezervleri ise, banka zorunlu karşılakları+MB'sının net kendi rezervi ve altın(karşılıklar dahil) toplamından oluşuyor..bu ise en son 13 temmuz tarihli veriye göre 101,7 milyar dolardır..

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    70M dolar falan gelmedi takılınacak bir durum yok

Çökecekciler net rezerv e bakıyor
    Uçacakçılar brüte

değişen birşey yok
    Yanlışın var birde aşağıdakinden bakanlar var..

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Whay baboooo, Mayıs ayında yine iyi rezerv kaybetmişiz..sat sat nereye kadar..yoksa ABD'ye gösterecekmiyiz gününü..

5.  Alıntı Originally Posted by Occhiali Yazıyı Oku
    IMF başvurusunu yılbaşından önceye yetiştirmek istiyor olabilirler mi?
    hükümet özel sektörü kurtarmak için bütçe disiplinini feda etmeye çoktan başladı. ancak orta vadede bu işin sürdürülebilirliği yok maalesef.

imf ye gidilecekse işin büyüğü hükümet tarafına düşer. imf başvurusu için bazı travmatik olayların yaşanması da gerekebilir.. doların beşe göz kırpmasının travma olarak görülmediği bir ülkede travma senaryoları hayal gücümüzü epey zorlayacaktır...

ytd..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Demek 70 milyar dolar gelmedi geçen hafta ha... Üzüldüm ya...

Ben de saygıdeğer cumhurbaşkanımızı dinlerken baya keyiflenmiştim.

Artık gavura el açmayacağız döviz için diye...

Tüh.

Üzüldüm şimdi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Geçen gün bir soytarı futbol kulüp başkanı konuyu daha da abartmak için "kulüplerin 10 katrilyon borcu var" demişti...

https://www.futbolarena.com/kayseris...kladi-354429h/

O hesap.

Kendi kulübünün borcunu sor bugünkü parayla yanıt verir...Yani milyon.

Hatta isterse dolara bile çevirir bir anda anlayamazsın.

Şaklaban bir ahaliye mensubuz.

Aklınıza mukayyet olun. Ya da ciddiye almayın söylenenleri...

8.  Alıntı Originally Posted by effendy75 Yazıyı Oku
    hükümet özel sektörü kurtarmak için bütçe disiplinini feda etmeye çoktan başladı. ancak orta vadede bu işin sürdürülebilirliği yok maalesef.

imf ye gidilecekse işin büyüğü hükümet tarafına düşer. imf başvurusu için bazı travmatik olayların yaşanması da gerekebilir.. doların beşe göz kırpmasının travma olarak görülmediği bir ülkede travma senaryoları hayal gücümüzü epey zorlayacaktır...

ytd..
    Nasrullah Ayan, "IMF ile el altından görüşülüyorsa devalüasyon da önden yapılıyordur", diye yazmış. Bu durumda travma senaryoları, travma zamanlaması ve şiddeti de konuşuluyor mudur? Merak ediyor insan!

Sayfa 403/777 İlkİlk ... 303353393401402403404405413453503 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •