Sayfa 407/693 İlkİlk ... 307357397405406407408409417457507 ... SonSon
Arama sonucu : 5537 madde; 3,249 - 3,256 arası.

Konu: Yurtdışı Borsalarında Hisse Senedi İşlemleri

1.  Alıntı Originally Posted by baydisiplin Yazıyı Oku
    TL göndermeyi buldum istanbul'da iban verdi. teşekkür ederim. Ne kadar sürede hesaba geçiyor bilginiz var mı?
    1 saat içinde geçiyor. İlk sefer ise sizin belki biraz daha uzun sürebilir.

2. Hangisi daha avantajlı sizce, misal bağımsız olarak ibkr de hesap açtın 200 bin lira koydun kur artışı ile birlikte 190 bin lira kazandın, bir kısmı %20 bir kısmı %27 vergi dilimine giriyor 46,390 TL vergi ödüyorsun. akbank fonda olsa idi vade sonu 390 bin lira oldu. 390 bin üzerinden yönetim ücreti %4 15 bin lira, %10 stopaj 19 bin lira 15+19=34 bin lira, bu işlemde ak fonlar 12.390 lira daha karlı, ama işlem zararla sonuçlansaydı, ibkr de birşey ödemeyecektin ama ak fonlarda her türlü ana para üzerinden yönetim ücreti ödeyecektin. diğer bir konu güvenilirlik yarın bir gün ibkr de paranızı geri alamama riski veya şirkete ulaşamama riski var mı? nihayetinde türkiye yerleşik olunca bu bir sorun yaratabilir, fonlarda ise böyle bir derdiniz olmaz, getiri ve götürüleri konusunda çok tecrübeli üstatların görüşlerini öğrenmek isterim. Teşekkürler

3.  Alıntı Originally Posted by baydisiplin Yazıyı Oku
    Hangisi daha avantajlı sizce, misal bağımsız olarak ibkr de hesap açtın 200 bin lira koydun kur artışı ile birlikte 190 bin lira kazandın, %27 vergi dilimi 51.300 TL vergi ödüyorsun. akbank fonda olsa idi vade sonu 390 bin lira oldu. 390 bin üzerinden yönetim ücreti %4 15 bin lira, %10 stopaj 19 bin lira 15+19=34 bin lira, bu işlemde ak fonlar 17.300 lira daha karlı, ama işlem zararla sonuçlansaydı, ibkr de birşey ödemeyecektin ama ak fonlarda her türlü ana para üzerinden yönetim ücreti ödeyecektin. diğer bir konu güvenilirlik yarın bir gün ibkr de paranızı geri alamama riski veya şirkete ulaşamama riski var mı? nihayetinde türkiye yerleşik olunca bu bir sorun yaratabilir, fonlarda ise böyle bir derdiniz olmaz, getiri ve götürüleri konusunda çok tecrübeli üstatların görüşlerini öğrenmek isterim. Teşekkürler
    vergilendirme ve güvenilirlik açısından ben fon almayı daha uygun buluyorum kendi adıma.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

4. İbkr bugün deneme amaçlı 500 TL gönderdim. 1 saat sonra hesaba geçti gün sonu yine sistemi anlamak ve deneme amaçlı kendime tekrar göndermek istediğimde Cash 0 bakiye görünüyor. Acaba valör mü var. Girdiğim IBAN TL iban rakamlar 4 er 4 er ayrılmış kopyalayarak yapıştırdım siteden alıp, hepsi birleşik mi olması gerekiyor neden bakiye 0 gösteriyor olabilir İşlem yaparken bizim bankalar kapanmıştı. Teşekkür ederim

5.  Alıntı Originally Posted by baydisiplin Yazıyı Oku
    İbkr bugün deneme amaçlı 500 TL gönderdim. 1 saat sonra hesaba geçti gün sonu yine sistemi anlamak ve deneme amaçlı kendime tekrar göndermek istediğimde Cash 0 bakiye görünüyor. Acaba valör mü var. Girdiğim IBAN TL iban rakamlar 4 er 4 er ayrılmış kopyalayarak yapıştırdım siteden alıp, hepsi birleşik mi olması gerekiyor neden bakiye 0 gösteriyor olabilir İşlem yaparken bizim bankalar kapanmıştı. Teşekkür ederim
    Hemen yollayamazsın tabi para valörlü. Sıkıntı yok ama para 1 gün sonra tl olarak gelir. Bu arada çevirme komisyonu min. 2 usd. Midasa güvenmeyenler ibkr gönül rahatlıgı ile kullanır.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

6.  Alıntı Originally Posted by baydisiplin Yazıyı Oku
    Hangisi daha avantajlı sizce, misal bağımsız olarak ibkr de hesap açtın 200 bin lira koydun kur artışı ile birlikte 190 bin lira kazandın, bir kısmı %20 bir kısmı %27 vergi dilimine giriyor 46,390 TL vergi ödüyorsun. akbank fonda olsa idi vade sonu 390 bin lira oldu. 390 bin üzerinden yönetim ücreti %4 15 bin lira, %10 stopaj 19 bin lira 15+19=34 bin lira, bu işlemde ak fonlar 12.390 lira daha karlı, ama işlem zararla sonuçlansaydı, ibkr de birşey ödemeyecektin ama ak fonlarda her türlü ana para üzerinden yönetim ücreti ödeyecektin. diğer bir konu güvenilirlik yarın bir gün ibkr de paranızı geri alamama riski veya şirkete ulaşamama riski var mı? nihayetinde türkiye yerleşik olunca bu bir sorun yaratabilir, fonlarda ise böyle bir derdiniz olmaz, getiri ve götürüleri konusunda çok tecrübeli üstatların görüşlerini öğrenmek isterim. Teşekkürler
    Peki burada şunu merak ettim, fon yurt disi kazancı icin vergi ödemiyor mu?
    Oyle ise ortada haksiz kazanc yok mu, birey vergi öderken kurumun vergi odememesi

7.  Alıntı Originally Posted by fezalii Yazıyı Oku
    Peki burada şunu merak ettim, fon yurt disi kazancı icin vergi ödemiyor mu?
    Oyle ise ortada haksiz kazanc yok mu, birey vergi öderken kurumun vergi odememesi
    ödese müşteriye yansıtırdı, hisse fon olduğu için bir kısım muafiyetleri olabilir.

8.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Para dolardaysa göndermek sıkıntı olabilir swift ücreti yüzünden. Enpara az alıyor hazalb'ın dediği gibi.

Yine de aracı bankanın ne kadar sürpriz yapacağı da belli değil. 10 dolar swift kabul ederler mi ondan bile emin değilim.
    ben denemek için döviz yolladım, banka 10 usd aldı ama muhabir banka da 35 usd kesti. pahalı bir deneyim oldu . ancak para miktarından bağımsız bu sabit kesintiler. yani meblağ yüklü olursa ve hali hazırda hesapta zaten dolar varsa , bu rakamlar önemsiz olabilir ancak küçük ve orta miktarlar için en iyisi TL yollamak. sıfır masraf.

Sayfa 407/693 İlkİlk ... 307357397405406407408409417457507 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •