Sayfa 41/147 İlkİlk ... 3139404142435191141 ... SonSon
Arama sonucu : 1173 madde; 321 - 328 arası.

Konu: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-3

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    TL bir iluzyondur.. Finansal piyasalarda huzur olmaz.. Huzur paraya olan bagimliligimizi mumkun oldugu kadar azaltmaktan gecer. Acgozluluk ebedi bir koleliktir... Dudu MS 2021
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

2. Piyasamız tamamen sürü mantığı ile hareket ediyor. Nerede bir halka arz var, nerede bir aşırı değerleme var piyasada kim var kim yok oralarda. Borsamızda tüpraş, petkim, ereğli, froto, toaso vb alanında dev firmalar var ve bir daha böyle firmaların halka arzı mümkün olmayan bir piyasa var. Ama ilginç bir şekilde o küçük ve sürekliliği olup olmayacağı bile belli olmayan firmalar 50/60 fk, milyar TL lik PD lerle işlem görüyor. Şaşkınlık ile izlemeye devam ediyorum.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

3.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    TL bir iluzyondur.. Finansal piyasalarda huzur olmaz.. Huzur paraya olan bagimliligimizi mumkun oldugu kadar azaltmaktan gecer. Acgozluluk ebedi bir koleliktir... Dudu MS 2021
    Evet..deneyimli bir abiden, güzel bir hayat öğüdü.

Adam, para kazanarak, çok para kazanarak, sonra mutlu olacağını, rahata ereceğini düşünüyor...sanki çok para sahipleri çok mutlu, çok huzurlu, çok rahat.

Bu başlığın temel felsefesi de buna dayanıyor...önce iyi tasarruf et, yani fazla para harcama, çok para harcayıp, çok kazanmaya çalışacağına, az para harcayıp, paraya olan ihtiyacını azalt.

Tabii ki, bu işin de bir sınırı var..illa ki, temel bir hayat kalitesi için gerekli miktarlar var, benim dediğim bu ihiyaç listesini abartmamak lazım.

Yatırımı da böyle düşünmek lazım, uyku kaçırmayan, bir gün %10 kazandırıp, ertesi gün %5 kaybettirmeyen, nispeten dengei bir portföy.

Hedef, resmi enflasyonun %10-15, gayri resm enflasyonun %20-25 olduğu yerde...yıllık ortalama %35-45 arası bir kazanç olmalı..bunu sağlamaya yönelik bir yatırım planı yapmak lazım...sonrasında hayat çok daha rahat, çok daha stressiz olacaktır...mümkünse, toprakla, bitkilerle, hayvanlarla..doğayla daha çok vakit geçirmek lazım.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

4. "2020 takvim yılına ait yıllık gelir vergisi beyannamesi 1 - 31 Mart 2021 tarihleri arasında verilecektir."

borsa yatırımcılarının dikkat etmesi gereken bir konu. gelir idaresi başkanlığı konuyla ilgili bir rehber hazırlamış durumda.

https://www.gib.gov.tr/sites/default...radirehber.pdf

Sn.yukselc nin topiğinden kopyaladım.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by ozbek Yazıyı Oku
    "2020 takvim yılına ait yıllık gelir vergisi beyannamesi 1 - 31 Mart 2021 tarihleri arasında verilecektir."

borsa yatırımcılarının dikkat etmesi gereken bir konu. gelir idaresi başkanlığı konuyla ilgili bir rehber hazırlamış durumda.

Sn.yukselc nin topiğinden kopyaladım.

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

6. "Bu başlığın temel felsefesi de buna dayanıyor...önce iyi tasarruf et, yani fazla para harcama, çok para harcayıp, çok kazanmaya çalışacağına, az para harcayıp, paraya olan ihtiyacını azalt."

Cok guzel ozetlemissiniz Sn Hocam. Su meshur, mutevazi devlet baskaninin da benzer bir sozu vardi; "Satin aldiginiz sey icin odediginiz, aslinda para degil, o parayi kazanmak icin harcadiginiz zamandir."

Ama birikim yada tasarruf yapacam diye de hayati iskalamamak lazim sanirim. Burada bazen ekstrem yazilar goruyorum. Cocuklar ve aile ile zaman gecirmenin maddi bir karsiligi yok. Ama bazen biz, cocuklar icin yatirim yapacaz diye, onlarla oyun oynamamiz gereken zamani calismakla gecirebiliyoruz. Unutmayin, o cocuk bir daha o yasinda olmayacak. Ben sahsen, bir baba olarak cocuklarim icin yatirim yapmam gerektigini dusunmuyorum. Onlari yaratan, riziklarini da verecektir. Bana dusen, onlara guzel bir egitim ve aile terbiyesi vermektir. Zaten saglam bir karakteri ve iyi bir egitimi olan insanlar da hayatlarinda basariya daha kolay ulasabiliyorlar. Basariyi sadece maddi acidan degerlendirmeyin lutfen..

Yani, ileride mutlu olacaz diye bugunku mutlulugunuzu ertelemeyin genc forumdaslarim. Kasagi'yi hatirlayin, yarina kim ole kim kala...

Vesselam...

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Evet..deneyimli bir abiden, güzel bir hayat öğüdü.

Adam, para kazanarak, çok para kazanarak, sonra mutlu olacağını, rahata ereceğini düşünüyor...sanki çok para sahipleri çok mutlu, çok huzurlu, çok rahat.

Bu başlığın temel felsefesi de buna dayanıyor...önce iyi tasarruf et, yani fazla para harcama, çok para harcayıp, çok kazanmaya çalışacağına, az para harcayıp, paraya olan ihtiyacını azalt.

Tabii ki, bu işin de bir sınırı var..illa ki, temel bir hayat kalitesi için gerekli miktarlar var, benim dediğim bu ihiyaç listesini abartmamak lazım.

Yatırımı da böyle düşünmek lazım, uyku kaçırmayan, bir gün %10 kazandırıp, ertesi gün %5 kaybettirmeyen, nispeten dengei bir portföy.

Hedef, resmi enflasyonun %10-15, gayri resm enflasyonun %20-25 olduğu yerde...yıllık ortalama %35-45 arası bir kazanç olmalı..bunu sağlamaya yönelik bir yatırım planı yapmak lazım...sonrasında hayat çok daha rahat, çok daha stressiz olacaktır...mümkünse, toprakla, bitkilerle, hayvanlarla..doğayla daha çok vakit geçirmek lazım.

Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-3

Alıntı Originally Posted by freesky Yazıyı Oku
    "Bu başlığın temel felsefesi de buna dayanıyor...önce iyi tasarruf et, yani fazla para harcama, çok para harcayıp, çok kazanmaya çalışacağına, az para harcayıp, paraya olan ihtiyacını azalt."

Cok guzel ozetlemissiniz Sn Hocam. Su meshur, mutevazi devlet baskaninin da benzer bir sozu vardi; "Satin aldiginiz sey icin odediginiz, aslinda para degil, o parayi kazanmak icin harcadiginiz zamandir."

Ama birikim yada tasarruf yapacam diye de hayati iskalamamak lazim sanirim. Burada bazen ekstrem yazilar goruyorum. Cocuklar ve aile ile zaman gecirmenin maddi bir karsiligi yok. Ama bazen biz, cocuklar icin yatirim yapacaz diye, onlarla oyun oynamamiz gereken zamani calismakla gecirebiliyoruz. Unutmayin, o cocuk bir daha o yasinda olmayacak. Ben sahsen, bir baba olarak cocuklarim icin yatirim yapmam gerektigini dusunmuyorum. Onlari yaratan, riziklarini da verecektir. Bana dusen, onlara guzel bir egitim ve aile terbiyesi vermektir. Zaten saglam bir karakteri ve iyi bir egitimi olan insanlar da hayatlarinda basariya daha kolay ulasabiliyorlar. Basariyi sadece maddi acidan degerlendirmeyin lutfen..

Yani, ileride mutlu olacaz diye bugunku mutlulugunuzu ertelemeyin genc forumdaslarim. Kasagi'yi hatirlayin, yarina kim ole kim kala...

Vesselam...
    Hemen konuşmayı tekrar koyalım.

https://m.youtube.com/watch?v=BGFpeHhJxHw

Minimalizmle devam edelim. Temel soru şu bir seneden fazla süreyle kullanmadığınız bir eşyaya gerçekten ihtiyacınız var mı ? (İkinci çocuğu düşünmüyorsanız )

https://www.google.com.tr/amp/s/amp....m/haber/538830

Hayattaki gereksiz detaylardan kurtulun.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

8.  Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Hemen konuşmayı tekrar koyalım.

https://m.youtube.com/watch?v=BGFpeHhJxHw

Minimalizmle devam edelim. Temel soru şu bir seneden fazla süreyle kullanmadığınız bir eşyaya gerçekten ihtiyacınız var mı ? (İkinci çocuğu düşünmüyorsanız )

https://www.google.com.tr/amp/s/amp....m/haber/538830

Hayattaki gereksiz detaylardan kurtulun.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Optimizasyon konusunda çok kafa yorunca, her konuya bu gözle bakıyorsun. Mesela Çocuk sayısı ne olmalı, bence optimum sayı 2....hem çocuk bir kardeşle büyüyor, hem aile tek çocuğa bağlanıp fazla sıkmıyor çocuğu. Ayrıca nüfusta azalmamış oluyor, uzun vade sürdürülebilir bir sayı, öte yandan aldığın bir arabayı, mobilyayı,kıyafeti vs ikinci çocuk da kullanabiliyor. Ama üçüncü çocuk muhtemelen önceki eşyaları yıprandığından-hem de çok demode olup eskidiğinden kullanamıyor.

Bu nedenle ideal çocuk sayısı 2 diyorum ben🙂
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Sayfa 41/147 İlkİlk ... 3139404142435191141 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •