Bence tr için en uygun oranlama asgari ücrete göre yapılan oranlama.
Alacağım evi, arabayı,kirayı hatta maaşımı bile asgari ücrete göre oranlarım.
Enflasyon aranıda muhtemelen asgari ücret artış oranına yakınsar.
SM-A505F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Gelir artmazsa kiralar artamaz..
Geliri olmayan adam kirayi odeyemez..
En dogru kira odenebilecek kiradir..
Fiyatlar artar ama kira artmazsa gm bir alternatif yatirim araci olmaktan cikar..
Asgari ucret onemli bir gostergedir..
Bir de buyuk dusunur Tebernus der ki: eurobond getirileri ile kira carpanlarini karsilastirmak gerekir..
Bugun 2029 gosterge eurobondun getirisi %6.135 ise ve siz bu getiriye razi olup eurobond aliyorsaniz paranizi geri alma sureniz
(100/6.135) 16 yildir..
Yatirim icin kira carpani 16 yili gecmeyen gm bulmaniz gerekir, kaldi ki kiralar ilerleyen senelerde dusebilir de oysa eurobondda bu getiri sabittir..
Bu nedenle biraz daha guvenlik marji birakip 13-14 yili gecmemek gerekir diyor dusunuyorum ama bu kriter ile yola cikinca bu carpanda gm bulmak su siralar sanirim cok zor..
Bu da gm fiyatlarinin su donemde sisik oldugunun en onemli gostergelerinden birisidir..
Son soz: yatirim icin gm alinmaz, kisisel kullanim icin alinabilir..
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Değerli yorumlarınız ve paylasılan tecrübeleriniz icin çok tesekkurler saygılar![]()
yazdıklarım tamamen kişisel yorumlarım olup hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileğiyle...
Merhaba,
Uzun zamandır iş hayatını bırakma planları yapıyordum. 15 seneden fazla emek verdim. Çok kısa sürede yükseldim. Belirli bir konuma geldim, ama iş hayatında - son dönem- mutsuz olmaya başladım. Artan vergiler, çalışma şartlarının zorlaşması, özgür alanın kalmaması, şımarık YK üyeleri, beyaz yaka stresi v.s. Maddi imkanımız el verdiği için, önce eşim bıraktı. 2 senedir çalışmıyordu. Ben de 1-2 senedir , ileriyi düşünmeden, gamsız bir şekilde çalışmaya başladım. Her an iş hayatını bırakacağım gibi...
Hayat görüşüm buna uygun. Çok az para harcıyorum. Hatta temel giderleri kenara bırakırsak (Faturalar v.s.) , çok az giderim vardı. 2-3 yaşlarında bir oğlumuz var. Onun geleceğini de -kabaca- garanti altına almış durumdayız. (Allah sağlığımızı bozmaz ve büyük bir kaza bela yaşamaz isek). Ben bu düşünceler ile, bir kaç iş adamının özel portfoyune danışmanlık yaparım, bir kaç şirkete danışmanlık veririm, v.s. diyip iş hayatını bırakmaya hazırlanıyordum.
Hatta bir kaç arkadaşımla da ihracat şirketi kurmak üzereydik. Eşim de ihracat danışmanlığına başladı v.s.
2 ay önce halka açık bir şirketten güzel bir teklif geldi. Stresi v.s. az görünüyordu. 1 aydır da işe başladım. İş hayatına bakışım farklılaştı. İnsana değer veren bir şirkette çalışıyor gibiyim şu anda. Gayette keyifli gidiyor. Şirkette ortalama çalışma süreleri çok uzun, yönetim kadrosu 25-30 sene ortalama ile çalışıyor. Düşündüğüm gibi olursa, erken emekli olmaktan vazgeçebilirim.
Bunu neden yazdım? Bu konunun ana fikri, çalışmak zorunda olmadan, kendi özgür irademiz ve kendi mutluluğumuz için çalışalım ya da başaramıyorsak emekli olalım. Ben sanırım (umarım yanılmam) başardım gibi, gayet keyifli gidiyor her şey.
Ama gitmez ise de sorun değil. Kendimi 2-3 senedir, zihnen iş hayatını bırakmaya hazırlamıştım.
Teşekkürler.
Yer İmleri