Sayfa 414/1024 İlkİlk ... 314364404412413414415416424464514914 ... SonSon
Arama sonucu : 8190 madde; 3,305 - 3,312 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. IBN HALDUN bu konuyu derinlemesine inceleyip anlatmıştır. İlk yazılan resmî iktisat kitaplarını yazmıştır. Öğretileri bugün de geçerlidir.

Müslüman olan herkesin IBN HALDUN kitaplarını okuması iktisadi hayatı anlamak için tavsiye edilir.

Kısa bir özetini dinlemek isterseniz:

https://m.youtube.com/playlist?list=...XE46bRWIU5XXr0

Alıntı Originally Posted by KAANKSK Yazıyı Oku
    Sorun din ile alakalı ise Osmanlı'nın şanlı dönemlerini ne ile açıklıyorsun?
    Ya da Endülüs'ün dünyaya ilim yaydigi donemleri?
    Sorun asla din ile alakali değildir hele İslamiyet ile hic alakali degildir..
    Sorun dini kendi kafasina gore yorumlayip dinin esasini terk eden insanlardadir..
    Muslumanim deyip her turlu ahlaksizligi yapip sona sucu dini atmak en buyuk kolayciliklardandir biridir gunumuz insani icin..

Moody's downgrades 20 financial institutions in Turkey

https://www.moodys.com/research/--PR_388052

3. Birçok tv kanalında, bloomberght tv dahil haberin esamesi geçmiyor

http://www.finansgundem.com/haber/mo...ndirdi/1338426

"Not indiriminin gerekçesi olarak ise, Türk lirasındaki değer kaybı ve fonlama imkanlarının azalma ihtimali gösterildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Moody’s, “Notların azalmasının nedeni, yatırımcıların güveninin daha da azalmasıyla fonlamanın kısılması ihtimalinin artmasıdır” ifadelerini kullandı.

Kuruluş tarafından, 14 bankanın derecesi bir not, dört bankanınki iki not, iki finans şirketinin “kurumsal aile notu” da birer not azaltıldı.

Moody’s’e göre bu senaryonun gerçekleşmesi durumunda bankalar hükümetten veya Merkez Bankası’ndan desteğe ihtiyaç duyabilir."
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Şimdi birde okul alışverişleri var suyundan da koy enflasyon Eylülde %20 o da HOKUS POKUSÇU tüik enflasyonu. Kısaca yıl sonu %20 enflasyon diyelim üstüne %3 ABD enflasyonunu ekleyelim, kanal İstanbul parası , ilaveten YENİ SARAY, betonculara verilecek yandaşlık ulufesi , bankaların batak firmalar için vereceği dötlerini silme kredileri filan hepsini toplayalım karesini alalım sonra 5 Tl bu yılki taban Dolar fiyatının üstüne tüm bu maliyetleri ekleyelim yıl sonu Dolar /TL fiyatını bulalım. Benim hesap OHA çıkııyor o nedenle beton ekonomisine tek Cent yok diyorum başkada bir şey demiyorum. Geçmişte bize iyi geçirmişlerdi , tüm para Tl idi bir gecedede haşırt diye devalüasyon ile paramızı pul metmişilerdi ertesi günü bizim bebeğin bezine % 100 zam gelmişti o gün dersimi aldım ve bu dersi bugüne kadar forumda bilmeyenlere öğretmeye çalıştım , öğrenen öğrendi dersi anlamayan avucunu yaladı ama daha bitmedi bu kafalar yakında yalayacak avuç da bırakmayacak, demiş olayım da sonra demedi olmasın.

Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Şimdi birde okul alışverişleri var suyundan da koy enflasyon Eylülde %20 o da HOKUS POKUSÇU tüik enflasyonu. Kısaca yıl sonu %20 enflasyon diyelim üstüne %3 ABD enflasyonunu ekleyelim, kanal İstanbul parası , ilaveten YENİ SARAY, betonculara verilecek yandaşlık ulufesi , bankaların batak firmalar için vereceği dötlerini silme kredileri filan hepsini toplayalım karesini alalım sonra 5 Tl bu yılki taban Dolar fiyatının üstüne tüm bu maliyetleri ekleyelim yıl sonu Dolar /TL fiyatını bulalım. Benim hesap OHA çıkııyor o nedenle beton ekonomisine tek Cent yok diyorum başkada bir şey demiyorum. Geçmişte bize iyi geçirmişlerdi , tüm para Tl idi bir gecedede haşırt diye devalüasyon ile paramızı pul metmişilerdi ertesi günü bizim bebeğin bezine % 100 zam gelmişti o gün dersimi aldım ve bu dersi bugüne kadar forumda bilmeyenlere öğretmeye çalıştım , öğrenen öğrendi dersi anlamayan avucunu yaladı ama daha bitmedi bu kafalar yakında yalayacak avuç da bırakmayacak, demiş olayım da sonra demedi olmasın.
    okula ne gerek var umutabi, onların okulu varsa bizim MEDRESELERİMİZ var!

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by KAANKSK Yazıyı Oku
    Sorun din ile alakalı ise Osmanlı'nın şanlı dönemlerini ne ile açıklıyorsun?
    Ya da Endülüs'ün dünyaya ilim yaydigi donemleri?
    Sorun asla din ile alakali değildir hele İslamiyet ile hic alakali degildir..
    Sorun dini kendi kafasina gore yorumlayip dinin esasini terk eden insanlardadir..
    Muslumanim deyip her turlu ahlaksizligi yapip sona sucu dini atmak en buyuk kolayciliklardandir biridir gunumuz insani icin..
    aciklamasi cok kolay

o sanli donemlerde ulkeler arasinda fark yaratacak bir teknoloji bilgi birikimi yoktu.

Ne zamanki bilgi teknoloji sanayi onemli oldu o zaman ulkeler arasinda gercek fark ortaya cikti. 1800 lerin basina kadar tek fark bilek gucuydu iman gucuydu.

Din ve bilim asla kolkola gitmez. Birbirinin tamamen zittidir. Hatta ABD icinde bile dindar olan ve olmayan eyaletlere git aradaki gelismislik farki egitim farkli yasam kalitesi farki hemen kendini belli eder

Din insanligin bilimin gelismenin onundeki en buyuk engeldir. Cunku din mantiga aykiridir. Dogru dusunmeyi engeller. Bu yuzden dindar bilim adami diye bir sey sozkonusu degildir.

7. #Azez’deki #ÖSO mensubu, Türk lirasının #Suriye poundu karşısında değer kaybetmesi sonucu Türkiye’den aldığı maaşın lira yerine Suriye poundu olarak ödenmesini talep etmiş. @khalelashawe’nin @reuters haberi:
    (Kaynak Twitter )

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    iste butun bu sebeplerden dolayi Izmir civarinda almayi planladigim arsa olayini erteledim. Erteledigimden beri dolar artiyor. Iyiki almamisim

Sayfa 414/1024 İlkİlk ... 314364404412413414415416424464514914 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •