Bizim insanımızda empati duygusu yok gibidir. Sözde islama inanırız ama her türlü bencilliğimize de inançlarımızı kılıf ederiz. Açık açık '' ben şu eğitimi aldım, bu işi yapıyorum.Bu işin bu ülkede karşılığı şudur '' diyemiyoruz. Örneğin,İlkokul mezunu adam hastanede şirket elemanı temizlikçi iken '' kardeşim doktor dediğin adam ne yapıyor, oturduğu yerden ilaç yazıp parayı götürüyor, asıl işi biz yapıyoruz. '' diyebiliyor. Peşinden döner sermaye den pay istiyor. Etrafındaki insanların çoğu da onun zihniyetinden olunca , herkes kendi işini üstün görmeye başlıyor.
Bu 3600 ek gösterge fikri tamamen çalışanları birbirine düşürmek amaçlı ortaya atılmıştır. Bir ülkede sürekli maaş- ücret dengesi ile oynanmamalıdır. İnsanlar daha işe girmeden hangi maaş rejimine tabi olduğunu bilmeli ve sonradan rabbana rabbana dememeli.
Din görevlisi, öğretmen ile polisin çalışma şartları bir mi ? ( işini düzgün yapanlar için ) Objektif baktığımda ; lojmanı olmayan cami yok. ama polis ve öğretmen lojman yüzü göremez. Sağlık çalışanları ise döner sermaye almakta ve diğerlerine göre maaşları tatmin edicidir. Biraz gerçekci olmak ve işsizliğin yüksek seviyede olduğunu unutmamak lazım.
Yer İmleri