Sayfa 4182/7020 İlkİlk ... 318236824082413241724180418141824183418441924232428246825182 ... SonSon
Arama sonucu : 56156 madde; 33,449 - 33,456 arası.

Konu: Sanat Mozaik

1. Alman - Amerikali ressam Oscar Florianus Bluemner’in dogum yildonumu (21 Haziran 1867)

Form and Light, Motif in West New Jersey, 1914

Old Canal Port, 1914

2. Meksikali ressam Julio Ruelas Suárez’in dogum yildonumu (21 Haziran 1870)

La Domadora, 1897

Sokrates, 1902

3. Rus avangard sanatci, ressam, kostum tasarimcisi, yazar, cizer ve set tasarimcisi Natalia Sergeevna Goncharova’nin dogum yildonumu (21 Haziran 1881)

Self-portrait, 1907

Women with rakes, 1907

4. Rus yazar Fedor Vasil'evič Gladkov'un dogum yildonumu (21 Haziran 1883)

"Yaktık, yiktik,aci cektik...Oluk oluk kan akti. Aclik cektik. Ve simdi o ezilmesi icin bunca aciya katladigimiz gunler tekrar karsimizda...Hangisi kabustu,bilemiyorum:Akitilan kanlarimi mi, aci dolu mucadelemiz mi, yoksa bu sarhos kahveleri ile bu, tika basa doldurulmus magaza vitrinleri mi ? Bunca mucadele, isci kulubelerinde sefalet ve aclik eskisinden daha ezici bir agirlikta tekrar uzerimize coksun diye miydi? Icimizde yasayan,kanimizi kurutan zehirli yilanlar, hirsizlar ve somuruculer yeniden eski rahat hayatlarina kavussun diye miydi bizim mucadelemiz? Hayir ben kabullenemem bunu, kafamin içi bu kuskuyla doluyken yasayamam..Bunca mucadele, cekilen bunca aci, gozumuzu bile kirpmadan gidisimiz sonradan kendi kendimizi carmiha germek icin miydi? Neden?"

"We have destroyed and we have suffered-. A sea of blood- famine. And suddenly- the past arises again with joyful sound.... And I don't know where the nightmare is: in those years of blood, misery, sacrifice, or in this bacchanalia of rich shop windows and drunken cafes! What was the good of mountains of corpses? Were they to make the workers' dens, their poverty and their death, more dreadful? Was it that blackguards and vampires should again enjoy all the good things of life, and get fat by robbery? I cannot recognize this, and I cannot live with it! We have fought, suffered and died- was it in order that we should be so shamefully crucified? What for?"

5. Fransiz filozof, roman ve oyun yazarı, politik eylemci, biyografi yazari ve edebi elestirmen Jean-Paul Sartre'in dogum yildonumu (21 Haziran 1905)

"Biliyorum. Bana tutku verecek herhangi bir seye ya da kimseye artik rastlamayacagimi biliyorum. Birisini sevmeye kalkismak, onemli bir ise girismek gibidir, bilirsin. Enerji, kendini veris, korluk ister. Hatta başlangicta bir ucurumun uzerinden sicramanin gerektigi bir an vardir. Dusunmeye kalkarsa atlayamaz insan. Bundan boyle artik bu gerekli sicrayisi yapamayacagimi biliyorum." Bulanti

“Je sais que je ne rencontrerais plus jamais rien ni personne qui m'inspire de la passion. Tu sais, pour se mettre à aimer quelqu'un, c'est une entreprise. Il faut avoir une énergie, une générosité, un aveuglement... Il y a même un moment, tout au début, où il faut sauter par-dessus un précipice ; si on réfléchit, on ne le fait pas. Je sais que je ne sauterai plus jamais.”

"Yazi ile dogdum ben. Yazidan once, yalniz bir ayna oyunu vardi ortada; daha ilk romanimla birlikte, aynali saraya bir cocugun girdigini anladim. Yazmakla var oluyor, buyuklerin elinden kurtuluyordum; ama yalnizca yazmak icin yasiyordum ve "ben" dedigim zaman, "yazan ben"i kastediyordum." Sozcukler

“Je suis né de l’écriture : avant elle, il n’y avait qu’un jeu de miroirs ; dès mon premier roman, je sus qu’un enfant s’était introduit dans le palais de glaces. Écrivant, j’existais, j’échappais aux grandes personnes ; mais je n’existais que pour écrire et si je disais : moi, cela signifiait : moi qui écris.”

"Baskalarinin ozgurlugunu amac edinemedigim surece kendi ozgurlugumu amaclayamam. / Je ne puis prendre ma liberté pour but, que si je prends également celle des autres pour but."

6. Amerikali roman yazari ve edebi eleştirmen Mary McCarthy'nin dogum yildonumu (21 Haziran 1912)

"Seksi askin isini yapmaya, aski da seksin isini yapmaya zorlamamalisiniz."

"Kimsenin yonetimi olmayan burokrasi, despotizmin modern bicimi haline geldi."

7. Birinci Dunya Savasi ve Avrupanin Kokenleri'ni iceren eserleriylr taninan Ingiliz tarihci ve universite hocalarindan James Bysse Joll’un dogum yildonumu (21 Haziran 1918)

“1910 yilinda aralarinda yuzunu siyaha boyayip bir de takma sakal ekleyen yazar Virginia Woolf'un da bulundugu bir grup genc Ingiliz donanmasinin en geliskin savas gemisi ve Ingiliz-Alman donanma uretiminin son urunu olan HMS Dreadnoughy'un subaylarini, kendilerinin Habesistan Imparatoru ile maiyeti olduklarina inandirmis ve krallar gibi agirlamislardir. Ilk anda insana sulu bir saka gibi gelse de yasamoykusu yazarin belirttigine gore, Virginia Woolf ‘bundan, erkeklerin zalimlik ve aptalliklari hakkinda yepyeni cikarsama yapmistir.’ "

“In 1910 when a group of young people, including the writer Virginia Woolf with her blackened and a false beard, succeeded in persuading the officers of HMS Dreadnought, the most up-to-date ship of the British navy and the latest product of the Anglo-German naval race, that they were the emperor of Abyssinia and his suite, and were given a suitably imperial reception. Although this was conceived just as a practical joke, Virginia Woolf 'came out of it', as her biographer writes, 'with a new sense of the brutality and silliness of men'.”

8. Amerikali Aktris, sarkici ve model Ernestine Jane Geraldine Russell'in dogum yildonumu (21 Haziran 1921)

Yonetmen Howard Hughes, Russell'i kesfettiginde (unlu gogusleri icin) "Erkeklerin onu izlemeye gitmesi icin 2 sebep var bunlar da zaten yeterli. (There are two good reasons why men go to see her. Those are enough.)" demistir.

Sayfa 4182/7020 İlkİlk ... 318236824082413241724180418141824183418441924232428246825182 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •