Sayfa 419/637 İlkİlk ... 319369409417418419420421429469519 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 3,345 - 3,352 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1.  Alıntı Originally Posted by ikare Yazıyı Oku
    Hocam her grubun yada şirketin az çok bi kişiliği vardır borsada... sahibini tanı derken bunu öğrenin anlamında demiştir dudu bey.
    Yani patronun amacı ky den alıp şirkete sonra da kendi cebine mi aktarmak.yoksa sirkete değer katip ky ile birlikte mi kazanmak... bunu da şirketin geçmişte yaptıklarına bakarak öğrenebilirsiniz...
    Yoksa adam tatile nereye gidiyor falan değil.

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Benim gibi acemiler için patron hisseyi baskılıyor mu gizliden ne çeviriyor anlamak kolay olmuyor.Dikkat ediyorum elbette hissenin gelişimi nasıl olmuş diye.Birde halka açıklık oranının nispeten yüksek olması da önemli sanırım bu konuda. Manipülasyona spekülasyona çok açık olmaması açısından.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by steed1987 Yazıyı Oku
    Sn. Dudu
    Yatırım yapacağınız firmalar için sahibi kim kriterinizle alakalı olarak her firmanın yöneticisi veya sahibini çok yakından tanımamıza imkan yok malum. Siz burada ilgili kişinin açıklamalarına mı bakıyorsunuz veya firmanın arkasında holding olması önemli mi? Sahibinin kim olduğunu anlamaktan kastınız nedir?
    Sahibi kim? demek bu kisi veya kurum ile ortak olunur mu? anlaminda dusunmeniz lazim.
    Ortakliktan ne beklersiniz?
    Ben en basda durustluk ve paylasimcilik beklerim.
    Diger her sey bunlardan sonra gelir.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

3. Gözlemlediğim kadarıyla; hisse senedi bir ortaklık belgesinden ziyade ticari amaçlı al-sat yapılan bir meta olarak düşünülüyor.
    Kriz beklememizin, tepede satıp dipte almak istememizin bir sebebi ve hatta ana sebebi de bu sanırım. Ne dersiniz, görüşlerinizi almak isterim?

Sn.Dudu meseleye ortaklık olarak baktığı için diyorki ben kiminle ortak olacağım ve benle karını paylaşacak mı? Ancak başka biri de diyorki A,B ve C indikatörlerine göre fiyat yarın şuraya çıkacak bugün alayım, yarın satayım.

Forum arşivinde "Nasıl Para Kaybedilir" isimli bir başlık var, okuyunca ürktüm şahsen. Borsada al-sat uğruna kararan hayatlar, yitirilen paralarla dolu bir başlık. Umarım böyle şeyler yaşanmaz..

4.  Alıntı Originally Posted by steed1987 Yazıyı Oku
    Benim gibi acemiler için patron hisseyi baskılıyor mu gizliden ne çeviriyor anlamak kolay olmuyor.Dikkat ediyorum elbette hissenin gelişimi nasıl olmuş diye.Birde halka açıklık oranının nispeten yüksek olması da önemli sanırım bu konuda. Manipülasyona spekülasyona çok açık olmaması açısından.
    Halka açıklık oranı bir kriter. Hisse ilk arzda yüksek olmayan bi oran arz etmiştir ama sonra borsada sata sata %80-90ı bulmuştur. Bu şirkete güvense bu adam bu kadar satar mıydı?
    Ikinci husus temettü. Bu nakit de olabilir hisse şeklinde yani bedelsiz de... Adam sağlam biri ise iyi niyetli ise kârdan 3-5 kuruş da olsa temettü verir... vs. vs...

Merkezi Kayıt Kuruluşu şirketlerin iki tarih arası dolaşımdaki hisse sayılarını veriyor.
    Ordan misal ihlas holding çekin bakın son 10 yilda nasil değişmiş .😁

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5. Kora ailesinin şirketleri (alkim, alka, sodaş) ilgimi çekmeye başladı. Her üç şirkette son 4 yılda faaliyet karını çok ciddi arttırmış ve hepside düzenli temettü ödeyen şirketler. Yalnız Sodaş aşırı sığ bir hisse ve D grubu, çıkmak isterseniz çıkamayacağınız bir şirket.

Bu grubu takibe aldım.

6. Sn. Cautionary

Döviz tutmak yerine daha az capital ile döviz vadeli yapıp kalan parayı değerlendirmek istiyorumda döviz vadeli de en yakın vade mi en son vade m alınır ?

Mesela 12/18 vade 4,16 dan işlem görüyor ben bunu bugun alsam ve dolar 3,80 den 4e gitse yıl sonuna dogru yaklaşırken.
    4,16daki vadeli, 4,5a doğrumu yol alır? Yoksa 4 e doğru yakınsayarak bana zarar mı yazdırır?

Herzaman yakın vade gitmek mi mantıklı?

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

7.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Petkim x lot aldım, aksa da gün içi alışım gelir...Ben aldım ya, bu iki hisse 1-2 ay zayıf seyredebilir...hadi iyisiniz başlık müdavimleri

Umarım ilk alımlarımı yaptıüım hisseler düşer de 9x lot daha planladığım alımlar gerçekleşir.
    Hayırlı olsun sayın Cautionary. Bir sorum olacak. fiyat ilk x alım fiyatınızdan daha aşağılara düşerse mi diğer x alımlara başyalacaksınız? Buradaki stratejiniz nedir? Örneğin ilk alım fiyatından yükselirse diğer x alımlar beklemeye mi geçiyor?

8.  Alıntı Originally Posted by syılmaz Yazıyı Oku
    Kaynakları verimli kullanabilmekten de bahsedelim. Çoğu kişi için 'atıl sermaye' gibi bir sorun var, mesela adamın köyde arazisi var ama ekmez biçmez, meyve bahçesi var bakmaz. Belki arazisinin değeri milyon TL dir ama getirisi sıfırdır.

Kardeşimin kayınvalidesinin 6 tane dairesi var ama hiçbiri kirada değil, 2-3 tanesi yazlık tipi, diğerleri bakımsız eski, evin oldu şehre gidelerse kendi evinde kalmış oluyor işte. Toplasan belki 1 milyondan fazla değeri var ama sıfır gelir. Emekli maaşı ile kıt kanaat yaşamaya devam.

Başta yazlık, ekilmeyen araziler (işletebilirseniz elbette satmaktan daha iyi olabilir), bakımsızlıktan kaderine terkedilmiş gayrimenkuller, kira getirisi için alınmış ama hedef kitlesi gereği (sıkıntılı tipte insan profilinin tercih edeceği) düzenli ve istikrarlı kira getiremeyen gayrimenkulleri nakte çevirip, büyüyebilecek nakit getirisi olan yatırımlara çevirebilirseniz, çevrenizde ki çoğu insana göre aynı varlığa sahip olduğunuz halde daha fazla gelire ve konfora sahip olabilirsiniz.
    Çok güzel bir konuya değinmişsiniz Sayın SYılmaz. Zenginlik kavramı sadece ne kadar çok şeye sahip olduğun değil aynı zamanda sahip olduklarınla nasıl yaşadığınlada önemli.

Elektronik ortamdaki rakamların yada ev dükkan sayımın çoğalıp durması ama benim konforuma yansımıyor olması gerçek anlamda tam bir zenginlik sayılmaz bence.

Atıl mal varlığı konusu bu ülkenin ve içinde bulunduğumuz coğrafya halklarının kültürel gerçeğinin bir parçası maalesef.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Sayfa 419/637 İlkİlk ... 319369409417418419420421429469519 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •