Sayfa 419/615 İlkİlk ... 319369409417418419420421429469519 ... SonSon
Arama sonucu : 4917 madde; 3,345 - 3,352 arası.

Konu: ECILC - Eczacıbaşı İlaç

1. Ünlü şair Faro bugünkü eserinde ne diyor. "Ulen nankörler 15.70 yaptım elinizdekilerden birazını bile vermediniz. Hele o kemikleişmiş eskiler. Turşusunumu kurdunuz beybabamdan bize kalan şirketin hisselerini. Ben de 14 altını göstereyim de görün dünyanın kaç bucak olduğunu"

2. Adamın tavrı da şu aslında. Hani rahmetli Ali Şen'in oynadığı kurnaz köy ağası karakteri vardı. Köylüyü bedavaya çalıştırıp elindeki tarlaya da bedava fiyata konardı. " Nankörleeeerrrr, size 85 cent virdim bağa virmediniz o mallarııı, ben size edeceemi bilirimmm" Bizim gibi marabalardan mal alamamış köy ağası bunlar. Bir de çok iyi bir fiyat verdiklerini düşünüyorlar bize. Ben buna kendilerini de
    inandırdıklarını düşünmeye başladım. "Nankörlerrrr"

3. Ucuzcu şirketlerin bir sloganı vardı. Why pay more! Bunlar da bu kafadalar, bankalar, bir iki holding, havayolu vb 2-3 fiyat kazançlarından işlem gormeye devam ederken, bizim.canimiz da patlıcan mı demeye getiriyorlar. Doğru, bunlar sittin sene o çarpanları görmezler, o kapasiteleri yok..

4. Spek başlı başına bir fecaat ama bir de yalaka asgari ücretle bordrolu meydancısı var , as shown in figure. Bu kadrolu meydancı ücretini ödeyen herkese ve her keseye hizmet veriyor.

Bakalım üstüne alınacak mı yoksa pass mı diyecek ???

5.  Alıntı Originally Posted by noreply Yazıyı Oku
    Ucuzcu şirketlerin bir sloganı vardı. Why pay more! Bunlar da bu kafadalar, bankalar, bir iki holding, havayolu vb 2-3 fiyat kazançlarından işlem gormeye devam ederken, bizim.canimiz da patlıcan mı demeye getiriyorlar. Doğru, bunlar sittin sene o çarpanları görmezler, o kapasiteleri yok..
    Bu doğru ama zaten bizim patron piyasa düzeldiğinde o anlı şanlı şirketler gibi ralliye katılmaz bilirsin. Bu adamlar ekmek yedirmez. Tek umudumuz bize avantajlı bir parite vermesiydi. Bu önümüzdeki birkaç ayda. Ondan sonra alsın şirketini başına çalsın. Tamam potansiyel var ama bu patronlar KY düşmanı. Paylaşmaz. Görünen o ki o avantajlı pariteyi de kolay vermeyecek gibi.

Rengini asıl bu yeni şirket alımındaki finansman modeliyle gösterecek. Benim için en büyük test budur. Rekabet kurulu işi bimiş olmalı. Şimdi Devir için kapanış işlemleri oluyordur. Mali müşavirler arası. sonrasında kap gelir. Bu bekleyiş sırasında fiyatın önemi yok. Asıl olumlu ya da olumsuz fiyatlama finansman modeli üzerine olcak. Temenni ettiğimiz Vitra Karo nun % 25 ni holdingin geri alması. Bu iyi niyetlerini gösterecek. Borçlanma ise ilacın bilançosunu bozar. Dövizle olsa her dönem kur zararı ile, tl olsa faiz yükü ile. Evet test bu. Bekliyoruz

Not:Nereden çıktı bu Vitra Karo geri alımı diye merak eden olursa. Bu bir tahmin sadece. Hiç bir bilgiye dayanmıyor. Ama Ecyap kendi içlerinde yeni kurulan bir çatı şirkete devredildi. Bu niye yapıldı durup dururken. Bu çatı şirkete vitra karo da devredilecekse o zaman % 25 in ilaçtan alınıp tamamının devri düşünülebilir. Bu düşünceden yola çıkmıştık. Hiç bir duyuma dayanmıyoruz. Sadece tahmin. Umarım böyle olur.

6. Sevgili yatırımcılar yabancı satışı mı var bu hissede neler oluyor?sürekli düşüyor

7. Ek finansmanın nasıl sağlanacağı konusu önemli, katılırım. Vitra Karonun devri en mantıklısı görünüyor ama bugün Vitra için yatırılan sermayeyi aynen geri almaya olanak yok. 100 milyon dolar yatırdıkları yerden 50 milyon dolar devir rakamı ile çıkarlarsa başta ikimiz olmak üzere hepimiz şarlarız. Bir olasılık da holding temettusunu artırır, bankadan döviz kredisi kullanılır vb. Tabii başka olasılıklar da var, kanyon'un ofis kısmı devredilebilir mesela, rakamlar tam fit ediyor, neyse RK izni geldikten sonra ne yapacaklarını gorecegiz.

8. İLaç bir holding ve bu holding hiç bir şekilde nakit artışı üretemiyor. En azından bugünkü yapısıyla. Yani banka kredisi meselesi bana biraz sorunlu gibi geliyor. Son 16 yılın bilançolarına bakın şirketin elindeki nakit dolar bazında sürekli azalmış. Sermayeden yemiş. Yani henüz borcu yok iken. Bir de borçluyken düşünün. Üstüne döviz borçlanırsa kur zararı, tl borçlanırsa faiz yükü.

Belki holding ile % 50 ortak satın alırlar şirketi. bilemiyorum. Bu borcu bu yapı kaldırmaz. Hepimizi tasfiye için kullanırlar durumu. Mutlaka başka bir formül şart. Ya bir şirket takası vb.

Fiyat yeni yatırım sevinciyle 15 tl yi aştı ama şimdi bu işin arka planını düşünme zamanı. Biz düşünmüyoruz diye o finansman problemi ortadan kalkmıyor.

Sayfa 419/615 İlkİlk ... 319369409417418419420421429469519 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •