Sayfa 42/1122 İlkİlk ... 32404142434452921425421042 ... SonSon
Arama sonucu : 8971 madde; 329 - 336 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - VI

1. Diyelim ki Almanya'ya tatile gittim .orada iş bankasi var iş Bankası hesabimdada para var oradan para cekebilir miyim ..bir engel var mı acaba

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    4,831
     Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Dun orta sinif bir ozel hastaneye gittik..

Uzman dr muayanesi 185 TL

Cift tarafli omuz MR yi pazarlikla ve fatura almadan 1300 TL (Yoksa 1860 TL ) ye cektiler..

Onceki hafta EMG cekimi ozel muayenehanede nakit 1000 TL, fatura alinirsa 1080 TL..

Ogleden sonra hidroforcu geldi, hava basti gitti pazarlikla 300 TL den 200 TL ye indi, o da rica minnet... Fatura filan yok..

Dr muayene ucreti hidrofor bakimindan daha dusuk.. Onun da normali 300 TL imis..

Dedim ki gusel fiskirtmislar..

Dr da MR dan kendi komisyonunu almistir mutlaka, yoksa 185 TL ye uzman dr muayene ucreti dusuk..

Syg,
     Alıntı Originally Posted by iyimser Yazıyı Oku
    Arkadaşlar uzun zamandır yazmıyorum 10 Şubat ta ağır bir ameliyat geçirdim aort anevrizması ameliyatı açık olarak yaptılar. Sizleri elimden geldiğince okumaya çalıştım. Sayın dudu şimdi yaş olarak aynıyız galiba emekli olmama rağmen üniversitede İzmir'de profa açıktan iyi bir para verdim güya özel odadaydim fakat oda da televizyon çalışmıyor eşim refakatçi olarak kaldı ne çarşaf ne de yastık vermediler ayrıca ameliyata girerken bütün ilaçları bana aldirdilar. Hastaneden çıkarken özel oda diye günlük 100tl para aldılar. Yani sözün kısası paran yoksa öl geber diyorlar. Ameliyat için sıra alamadık birde torpil bulup paralar ödedik. Tam bir rezalet
    Özlemişim burda yazmayı. Herkese saygılar.
    Geçmiş olsun....
    Sağlık en önemlisi....

Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    Diyelim ki Almanya'ya tatile gittim .orada iş bankasi var iş Bankası hesabimdada para var oradan para cekebilir miyim ..bir engel var mı acaba
    Cekebiliyorsunuz.
    1.000 EURO icin 20 EURO komisyon aliyorlar.

Mevduat hesabindan cekiliyorsa ayrica ek olarak 50 EURO daha aliyorlar.

Asagidaki baglantida sayfa 19'da yaziyor. Ancak almanca.

GER'deki Isbank AG 100% Is Bankasi'na ait olsa da, bir alman bankasi.

https://www.isbank.de/fileadmin/medi...erzeichnis.pdf

Ekleme: GER'de Deutsche Bank ATM'lerinden TEB EURO hesaplarindan komisyonsuz para cekilebiliyor.

4.  Alıntı Originally Posted by samreit Yazıyı Oku
    Cekebiliyorsunuz.
    1.000 EURO icin 20 EURO komisyon aliyorlar.

Mevduat hesabindan cekiliyorsa ayrica ek olarak 50 EURO daha aliyorlar.

Asagidaki baglantida sayfa 19'da yaziyor. Ancak almanca.

GER'deki Isbank AG 100% Is Bankasi'na ait olsa da, bir alman bankasi.

https://www.isbank.de/fileadmin/medi...erzeichnis.pdf

Ekleme: GER'de Deutsche Bank ATM'lerinden TEB EURO hesaplarindan komisyonsuz para cekilebiliyor.
    Aslında sormak istediğim şu. Misal Almanya'ya gittik .tr deki isbankasindan 100.000 dolar Euro Bond aldık bu eurobonddan da senelik 5.000 dolar Eurobond faizi aldık .bu parayı çekebilirmiyiz almanyadaki isbanktan .

Aslında sormak istediğim şu. Misal Almanya'ya gittik .tr deki isbankasindan 100.000 dolar Euro Bond aldık bu eurobonddan da senelik 5.000 dolar Eurobond faizi aldık .bu parayı çekebilirmiyiz almanyadaki isbanktan .
    Is Bankasi hesabi olduktan sonra ne olursa olsun komisyonu verip cekebiliyorsunuz. Hesap türüne bakmadan komisyonlari biraz farkli 10.000 euro ya kadar. 10K'dan sonra %6 komisyon aliyorlar. Mevduat hesaplarindan cekilrse bir de ek olarak 50 euro aliyorlar.
    Ancak dolar olarak olur mu bilemem. Sanmiyorum acikcasi. Bir cok banka burada dolar tutmaz kasalarinda. Önceden bildirilirse olur mutlaka.

6.  Alıntı Originally Posted by samreit Yazıyı Oku
    Is Bankasi hesabi olduktan sonra ne olursa olsun komisyonu verip cekebiliyorsunuz. Hesap türüne bakmadan komisyonlari biraz farkli 10.000 euro ya kadar. 10K'dan sonra %6 komisyon aliyorlar. Mevduat hesaplarindan cekilrse bir de ek olarak 50 euro aliyorlar.
    Ancak dolar olarak olur mu bilemem. Sanmiyorum acikcasi. Bir cok banka burada dolar tutmaz kasalarinda. Önceden bildirilirse olur mutlaka.
    Sn samreiit yani tr de bankaya 500.000 eur yatırıp Eurobond alsak bununda yıllık getirisi yaklaşık 25.000 dolar olsa onlara pariteden 22.500 eur a cevirsek ayda 2.000 Euro yapar yani hiç çalışmadan 500.000 eurda durarak Almanya'da yaşanabilir mi

Sn samreiit yani tr de bankaya 500.000 eur yatırıp Eurobond alsak bununda yıllık getirisi yaklaşık 25.000 dolar olsa onlara pariteden 22.500 eur a cevirsek ayda 2.000 Euro yapar yani hiç çalışmadan 500.000 eurda durarak Almanya'da yaşanabilir mi
    GER'de 1 kisi, kira uygunsa, 2.000 euro ile yasanir da, burada yasadiginiz zaman gelir vergisi ödemek zorundasiniz.
    Ayni zamanda hastalik sigortasi da zorunludur. Aylik gelirinizin %15,5 civari (min. 205 euro ) sigortaya gider.
    Kisaca o 22.500 (2.000) net gelir olmaz.

8. TR de biri Eurobond alsa gelir vergisine tabii.

Bunu yurt dışından bir yabancı alsa TR herhangi bir stopaj, gelir vergisi vs. talep ediyor mu?

Parayı büyüklerimin yaptığı gibi Mann adasına yollasak ve buradan Eurobond alsak Eurobond geliri net mi olurdu?
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

Sayfa 42/1122 İlkİlk ... 32404142434452921425421042 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •