Sayfa 421/993 İlkİlk ... 321371411419420421422423431471521921 ... SonSon
Arama sonucu : 7939 madde; 3,361 - 3,368 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XVII

1.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Yani,

Size daha önce cevap verdiğimde, hiç bir tepki alamadım, anladım, anlamadım, ikna oldum, olmadım, teşekkür ederim...v.s. yok..

Bu da son cevabım olsun.

İşsizlik enflasyon v.b. gibi verileri ekşisözlükten değil de şuralardan takip edin.

https://www.bls.gov/charts/employmen...yment-rate.htm

https://fred.stlouisfed.org/series/UNRATE
    Issizlik verisi gercekleri yansitmiyor

Ben etrafimdaki insanlardan Amerikadaki insanlardan duyuyorum goruyorum

2. Bugun referandum yapilsa ve sorulsa, Kanada'nin Quebec ve Alberta eyaletleri hemen US Federasyonuna gonullu katilir. Quebec Fransa'ya yakin lisan Fransizca, Alberta ise Kanada'nin en zengin eyaleti.( petrol bolgesi )

Danimarka'nin eski somurgesi Gronland Adasi'nin nufusu 57.000, ABD istesin bu 57.000 kisi aninda kabul eder, gecimlari avcilik ve balikcilik olan bu millet ABD ulkeleri arasina katilir.

Sadece kisiler degil ABD'nin yolunu tutan devletler var sirada.

Batiyor ya, cok para basti ya.

Ne olacak bu ABD'nin hali..

3.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    ABD veya AB altını ekonomik/işlevsel bir enstrüman olarak görmüyorum diyor, ama 'geleneksel' olarak elde tutmaya devam da ediyorum diyor, savaşlar v.s. İngiltere komple satmış zaten sn e507 bahsetti geçen yıl..

ABD o 8000 ton ile COMEX de, devasa bankalar ve FED işbirliğiyle teminat gibi kullanarak 10X, 20X gibi bir etkiyle altının değerini belirlemek için kullanıyor, bu şekilde DXY nin de değerini rötuşluyor. Endonezyalı bir profesör bunu çok güzel ortaya koymuş, bulabilirsem paylaşırım, adamın adını hatırlayamadım şimdi.

Altın yatırımdır veya değildir demedim, dinamik olmak lazım, sürekli esnek şekilde fırsatları yakalamak lazım, herşey salınım halinde, almayı ve satmayı bilmek lazım.

Son dönemlerde görülen şey, altını bir şekilde enflasyondan korumalı tahvillere endekslemişler, ne kadar yüksek negatif reel getiri o kadar yüksek altın, dolayısıyla enflasyondan korunma aracı mı, evet, yatırım mı değil mi başka şey.

Yani, reel faizler negatife mi dönecek, pozitifte devam mı edecek, faiz>enf mi kovalayarak, cycle takip etmek, bu şekilde yön bulmak ve trade etmek mümkün olabilir. Dediğim bu Sn Arapşükrü nün yazısına cevaben...Yani bambaşka şeylerden bahsediyoruz..
    üstadım tebrik ederim çok güzel bir yazı olmuş, belki gözden kaçıranlar için tekrar okuma şansı olsun.

Saygılar.

4.  Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Olamaz.

Orada mahkemeler var.

Hukuk an acimasiz sekilde isliyor.

Eger tesbit ederlerse, o oynanan rakamlardan zarar eden herkes dava acar, hem milyar dolarlar odetirler, hem de omur boyu gunesi goremezsin.
    +++

Adamlar Yellen 'i yaşına başına bakmadan gel kongreye hesap ver diyor hacı hani enflasyon geçici vs. diye yanlış mı yönlendirdin piyasayı

Bizde nisan marttan mayıs nisan dan haziran zaten mayıstan iyi olacaktı ne oldu

yada 2053 e ertelenen ve hedeflerin yanından geçmeyen 2023 beklentisi

yada çayı şekersiz içseniz nolur ha ölür müsünüz diyenler

This is Spartaaaa

5.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Evet ne yazık ki saat 17:57'de CDS 880.164'e vurmuş!!!!
    Bizi öldürmeyen şey güçlendiriyordur diye mi düşünüyorlar acaba

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,887
    Bazı yerlerde balıktan söz edilmiş,3 ay İstanbuldaydım ağız tadıylan balık yiyemedim,memlekete geldim oh be dedim,mesela İstanbulda barbun balığının ufak tiplisi 120-taze irisi 200tl,Giresunda 50 tl bir karışa yakın,kalkan orada 500-burada 120-150 kg,artık diğerlerini yazmaya gerek yok,zaten balık uzmanıyım,ömrümün çoğu balık avlamakla geçti hobi olarak,balık demişken bir macit vardı ortalarda gözükmüyor,acep kafayı bulup denizemi düştü,benim bir yakınımım vardı Çanakkaleye yerleşmişti bir sahil kasabasına,çok iyi yüzerdi,benim gibi dalgıçtı,bir gün egeye açılıyor tekne var kendisi yok,25 senedir kayıp,ya kafayı çekti kafasını vurdu denize düştü,yada yunanlılar öldürdü,öldürme olayında yunanlılar bu konuda ustadır,çünkü o yörede devamlı olurmuş,acep macittemi öyle oldu ?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,887
    Gemileri yaktılar batıyorlar,batarkende bizide dibe çekmeye çalışıyorlar,herşey bir inat uğruna

Sayfa 421/993 İlkİlk ... 321371411419420421422423431471521921 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •