Türkiye Varlık Fonu Genel Müdürü Arda Ermut, fonun 360 milyar dolar ile dünyanın en büyük ilk 10 fonu arasına girdiğini belirtti- bloomberght.com
https://www.bloomberght.com/turkiye-...asinda-3759829
"Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."
Sürekli olarak portföyünün en az yüzde 51'i Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetlerinden oluşan fonlardan, katılma payları sadece nitelikli yatırımcılara satılabilen, Türkiye Elektronik Fon Alım Satım Platformu'nda (TEFAS) işlem görmeyen ve fon portföyüne alınacak varlık ve işlemlere ilişkin herhangi bir oransal sınırlamaya tabi olmayanlar için bir yıllık elde tutma süresine bağlı tevkifat istisnası uygulanmayacak. Bunların dışında kalan, sürekli olarak portföyünün en az yüzde 51'i Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetlerinden oluşan fonların katılma payı sahipleri ise söz konusu istisnadan yararlanmaya devam edecek.
"Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."
GSRAY yönetiminde vizyon var ise Abramoviç gibilerine blok hisse satışı yapılmalı bana göre. Tüzükte ana ortak olan kulübün hissesi ile ilgili %50 nin altına düşmeme şartı varsa bu değiştirilmeli. Artık GSRAY için sınıf atlama zamanı geldi. Bunun için de kurumsal yönden yeniden yapılanmaya ihtiyaç var. Kulübün dar vizyonundan ve yönetimdeki hakimiyetinden kurtulma zamanı geldi. (Şahsi görüşlerimdir)
26 Eylül 2025 de tüm portföy ile 61.95 den AKBNK aldım. Tek kağıt.
Mevcut şartlarda yani sportif a.ş nin giydiği dar gömlek ve amatör yönetim anlayışıyla buraya kadar. Limite geldi a.ş. Ayrıca sürekli zarar yazan ve zarar yazmaya devam edecek olan borç batağındaki Galatasaray Spor Kulübü (sportif a.ş nin ana ortağı olan dernek) için finansman kaynağı olarak kullanılmasına fırsat veriyor mevcut durum. İlişkili taraflar arasındaki finansal işlemlere son vermek lazım.
Eğer bunlar yapılırsa ne Türkiyede ne de Avrupada GSRAY ı tutamazsınız. Sportif başarı ile ticari başarı kol kola gider. 20 sene süren Manchester United ın TR versiyonu bir başarı hikayesi yazılır.
TVF 360 milyar dolarlık aktifiyle dünyadaki en büyük 10 drvlet fonundan biri olmuş.
https://www.cnbce.com/piyasalar/turk...degiliz-h18704
Türkiye Varlık Fonu Başkanı Arda Ermut ve Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Kayacık, TVF'nin portföyünde son 10 yılda yaşanan gelişmeleri, son portföy durumunu, planlarını açıkladı. Varlık Fonu'yla ilgili çokça dillendirilen birçok iddiaya da yanıt geldi.
Eğer sözleşmede böyle bir madde var ise burada sportif a.ş adına büyük taviz verilmiş, büyük hata yapılmış demektir. Şirketin sermaye ihtiyaçlarını %4.8 lik hisseye sahip azınlık ortak mı belirleyecek? Böyle bir maddeye bırakın Ali Koçu, ilkokul mezunu mahalle bakkalı bile izin vermez.
Yer İmleri