Konu ev fiyatları değil.
Dışarıdan dolar getiren her iş yaşamsal önem taşıyor.
Yakında yine nerden buldunsuz yurt dışı para girişi düzenlemesi çıkar.
İhracat için enflasyonu azdırsa bile TL yi değersizleştirmekten geri durulmuyor.
Faiz artmıyor ki TL değerlenmesin, millet tek çare yüzde 150 enflasyonun yaşandığı bir ülkede sadaka gibi yüzde 17 için KKM ye park etsin.
Özetle HİPERENFLASYONUN maliyeti TL TASARRUF YAPANLARA ÇIKARILIYOR.
Mal stoklayan MUTLU, ithal araç alan mutlu, halkın vergileri ile BEDAVA Emlak alan MUTLU..
Herşey Haziran 2023 e varabilmek uğruna...
KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.
Ford satışları yerlerde resmen bayiler sinek avlıyordu bu fiyatlarla geçmiş olsun.
2022 Mayıs'ta en çok otomobil satan markalar
Sıra Marka Adet
1. Fiat 9.392
2. Volkswagen 5.963
3. Renault 5.709
4. Opel 3.793
5. Toyota 3.537
6. Hyundai 3.354
7. Dacia 3.321
8. Honda 2.064
9. Peugeot 1.636
10. Mercedes 1.604
Süper bono çıkmayınca borsa birkaç gündür uçuyor....
2019 nisanda 70 şer tl den 2 egea almıştım rentcar için ,şimdi baktım 2 si 700 tl ,aya gidiyoruz harbiden...
%17'yi boşver döviz farkı almak da farketmiyor artık. 5 ayda kkm karım % 40 civarı aynı dönemde enflasyon yaklaşık 2 kat. altın döviz vs. enflasyondan korumuyor artık. şu an enflasyondan koruyacak 3 ensturman var ya emlak alacaksın, ya araba alacaksın yada bunlara paran yoksa dolar/tr'ye forexte yaklaşık 2x kaldıraç yapacaksın o da her babayiğidin harcı değil. sonuçta 18 aralık kaldıraçtaki çok kişiyi yıktı geçti, tl birikimi yapana vurdukları gibi dolarda kendisini korumaya çalışana da vuruyorlar. bu vicdanla nasıl rahat uyuyorlar aklım almıyor.
sonuç olarak geçmişteki birikimiyle veya yılda %10 zam gören maaşla yaşayan herkes batış yolunda söyleyim. hatta ürettiği zorunlu tüketim metasına yüce devletin izniyle %100 enflasyon oranında zam bindiren eczacı, fırıncı, tüpçü vs dışındaki tüm işyeri sahibi esnaf kesim de batma yolunda. misal ben artık ne yoga salonuna gidebilirim ne sinemaya ne tiyatroya. dinciliğin bir milletin damarını nasıl kurutup öldürdüğüne güzel örnek oldu bu nas işi. islam dünyası neden geri kalmış sorusuna kafirin oyunu diye cevap vermeye alışmış cahil takımına tokat gibi cevap oldu.
Yer İmleri