Bes devlet katkisi hangi bankanın devlet fonunda değerlendiriliyor? Hesabım isbankasinda ama fonlarım yapikrediye ait(allianz)
Bes devlet katkisi hangi bankanın devlet fonunda değerlendiriliyor? Hesabım isbankasinda ama fonlarım yapikrediye ait(allianz)
BES te 10 yılını ve 56 yaşını doldurduğunda emekli olup sistemden normal şekilde zamanında ayrılmak istediğinde karının %5 ini kesip "kaç günde" parayı net olarak hesabına yatırıyorlar?
İptallerde ve erken ayrılmalarda 20 iş günü içerisinde deniyor bu web sitelerinde var.
Ancak normal zamanında olması gerektiği gibi BES ten emekli olduğunda paranı toplu 1 kerede almak istediğinde paranı kaç günde alacağını ifade eden bir bilgi göremedim.
Bilgi varsa paylaşırsanız sevinirim.
Bir süre önce elimdeki hisse senetlerinin tamamını satarak hisse fonlarına dönüştürme kararı almıştım. Bu doğrultuda bir kısmını da bireysel emeklilik de değerlendirmeye karar vererek dün itibariyle bireysel emeklilik sistemine katıldım.
45 yaşındayım, 5 kişilik bir aileyiz, Türkiye Sigortadan yönetim gider kesintisi ve giriş aidatı olmayan bir plan seçerek 5 ayrı bireysel emeklilik sözleşmesi yaptım. Amacım 56 yaşına kadar, özellikle emeklilik öncesi son yıllarda maksimum tutarda ödeme yaparak devlet katkısından azami düzeyde faydalanmak.
"Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir."
Merhaba bese girmek istedik diyelim. Seçtiğimiz firmanın bes planlarından tercih etmeyip befasa tabi fonlardan kendim sepet oluşturmak istiyorum diyelim. Sürekli almayı düşündüğüm fonlar valörlü fon ise, besten alırken valör esnasında boşta durmayacak şekilde nemalanıyor mu? Otomatik olarak para piyasası fonu benzeri bir şeyde? Yoksa her seferinde boşta mı kalıyor?
Yer İmleri