Sayfa 426/1230 İlkİlk ... 326376416424425426427428436476526926 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 3,401 - 3,408 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

Yılbasindan beri getiri %19 yıllık getirisi %39 şu an ucmasın kacmasın yıllık %33 e razıyım [emoji3]

SM-G935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Yılın ilk yarısı itibariyle performans raporunun çıkarttım...(27 Temmuz itibariyle).

Endeks: haftalık getiriler toplamı %13,5....temettü etkisi ile birlikte %15 getiri
    Enflasyon: ilk 6 ay %5 e yakın
    Portföy: %29,6 getiri

Hedef neydi,,,yıllık olarak endeks getirisini en az 10 geçmek...orta ve uzun vadede ( 5 yıl ve üzeri), endeksi reel olarak %10 yenmeye ilave, enflasyonu ve doları da yıllık ortalama en az 5 yenmek.
    Bir şey sormak istiyorum müsaadenizle;

Düzenli alım yapanlar porföyün ortalama getirisini nasıl hesaplamalı?

3.  Alıntı Originally Posted by asiyanik Yazıyı Oku
    Bir şey sormak istiyorum müsaadenizle;

Düzenli alım yapanlar porföyün ortalama getirisini nasıl hesaplamalı?
    Eğer, düzenli alımlarla sokulan para toplam portföyün %10 ve altında ise...yılbaşı 100 tl ile başlanmışsa, 10 tl etkisi ihmal edilebilir.,,, portföy şu an 130 tl ise...kazanç %20 denebilir.

Daha detay hesap için sokulan paranın tarihine göre hesap yapmak lazım.

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Sonuçta uzun vade yatırımcıyız. Elimde 2018 performansım ve 2019 un ilk yarısı var. Başarı konusunda karar vermek için en az 5 yıl geçmesi gerek.

Ancak, 5-10 arası hisse ile elde edilen portföy getirileri daha kıymetli..mesela portföyümde en çok güvendiğim tek hisseye, Pegasus a yatırsaydım tüm parayı, getirim %100 olacaktı...en güçlü 1-2 kağıda tüm parayı yatıranlar var, 1-2 yıl belki endeksten çok iyi getiri elde ediyorlar, ama bazı yıllar da hüsran yaşıyorlar.

Şunu demek istiyorum...salt getiri de çok önemli değil...yani sonuç iyi olabilir, ama gidiş yolu daha önemli mesela 10 hisseyle elde edilen getirinin riski 1-2_hisseye göre çok daha düşüktür...ayrıca spelülatif olmayan, sağlam hisselerin getirisi de daha sağlıklıdır.

Yani, portföy getirisi kadar...portföyün riski...yani, getirinin standart sapması, veryansı çok daha önemlidir. Haftalık takip çok önemli, endeks %1 er yükselmişken, bir hafta %10 kazandırıp, öbür hafta %5 kaybettiren portföyün yapısında sorun var demektir...hatta endeks bu kadar az artmışken iki hafta üst üste %10, %10 artmış portföyde sorunludur benim gözümde,
    2015 yılından beri portföy getirilerini düzenli olarak tutuyorum. En iyi getiriyi 2017 yılında elimde 6 hisse varken elde etmişim ama getirinin %60'ı tek hisseden. Son 4 yılın ortalama getirisi %35,5 fakat standart sapması çok yüksek.

2017'den sonra portföy belli bir büyüklüğe ulaştığı için stratejimi değiştirdim ve elimdeki spekülatif hisselerden çıkıp (derim, isgsy) daha kurumsal hisselere (aygaz, aksa, ttrak) kademeli olarak geçiş yapıyorum. Evet portföy +/- %15 bandında dalgalanıyor ama bu şekilde yatırımdan aldığım zevk 0'a yakın

Bir de portföyde sadece hisse olmadığından ve portföye toplam buyukluk olarak baktığımdan büyük ihtimal borsadaki portföy endeksi geçmiştir çünkü dolar yılı 5.3 dan kapattığı için dolar getirisi ortalamayı aşağı çekiyor.

Yılın ilk yarısı itibariyle performans raporunun çıkarttım...(27 Temmuz itibariyle).

Endeks: haftalık getiriler toplamı %13,5....temettü etkisi ile birlikte %15 getiri
    Enflasyon: ilk 6 ay %5 e yakın
    Portföy: %29,6 getiri

Hedef neydi,,,yıllık olarak endeks getirisini en az 10 geçmek...orta ve uzun vadede ( 5 yıl ve üzeri), endeksi reel olarak %10 yenmeye ilave, enflasyonu ve doları da yıllık ortalama en az 5 yenmek.
    sn cauti, portföy dağılımınız şuan nasıl?(hisse ismi yazmadan)

6.  Alıntı Originally Posted by jacksparrow Yazıyı Oku
    2015 yılından beri portföy getirilerini düzenli olarak tutuyorum. En iyi getiriyi 2017 yılında elimde 6 hisse varken elde etmişim ama getirinin %60'ı tek hisseden. Son 4 yılın ortalama getirisi %35,5 fakat standart sapması çok yüksek.

2017'den sonra portföy belli bir büyüklüğe ulaştığı için stratejimi değiştirdim ve elimdeki spekülatif hisselerden çıkıp (derim, isgsy) daha kurumsal hisselere (aygaz, aksa, ttrak) kademeli olarak geçiş yapıyorum. Evet portföy +/- %15 bandında dalgalanıyor ama bu şekilde yatırımdan aldığım zevk 0'a yakın

Bir de portföyde sadece hisse olmadığından ve portföye toplam buyukluk olarak baktığımdan büyük ihtimal borsadaki portföy endeksi geçmiştir çünkü dolar yılı 5.3 dan kapattığı için dolar getirisi ortalamayı aşağı çekiyor.
    Bence spekülatif küçük bir portföy yapın...80 e 20 ağırlığında,,5 sene boyunca getirileri takip edin... ahdetti girerim 5 yıl ve üzeri yani uzun vadede spekülatif portföyün getirisi daha az olacaktır.

Hem böylece adrenalin, yani heyecan ihtiyacını da gidermiş olursun.

7.  Alıntı Originally Posted by şef Yazıyı Oku
    sn cauti, portföy dağılımınız şuan nasıl?(hisse ismi yazmadan)

Portföyümün %60-70 aralığı sürekli gram altında...son 3,5 yılda sadece dolar 7 ye vurduğunda az bir kısmı için sat-al yapmıştım (1-2 ay sonra yerine koymuştum)..burası sabit sayılır.

%20-30 hisse..%0-10 hedge +trade pozisyonu...%0-10 likit fon...

Portföyümün %60-70 aralığı sürekli gram altında...son 3,5 yılda sadece dolar 7 ye vurduğunda az bir kısmı için sat-al yapmıştım (1-2 ay sonra yerine koymuştum)..burası sabit sayılır.

%20-30 hisse..%0-10 hedge +trade pozisyonu...%0-10 likit fon...
    gram altın bankada mı? bankanın kasada mı? banka hesabında ise hangi banka. altın bana uzak bir yatırım olduğundan sorularım acemice olabilir. lakin sen bu oranda bir yatırım yaptığına göre mutlaka araştırmalıyım. altın fonda var. borsada işlem gören altın fonu da var. gr altının artı ve eksileri nedir? teşekkürler.

Sayfa 426/1230 İlkİlk ... 326376416424425426427428436476526926 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •