Bence bankalar kaldıraçlı kurumlar, büyük para 3-4 yıl sonrasını görmek ister. Öte yandan bağımsız büyük yatırımcı için de çok cazip değil, eskisi gibi içini boşaltmak zor, çalışanların nerede ise tamamı eğitimli, tüm işlemleri düzenlemelere bağlı.
Temettü düzenlemesi yapılsa anında 2 ye katlayabilirler, ama şu an koyduğun parayı ne zaman kurtaracağın belli değil. Şu sıralar bankalarda F/K çok anlam ifade etmiyor, dipsiz kuyu olarak görülüyor olabilir (büyük yatırımcı açısından). Geçen yıllarda biri TSKB'ye girdi fiyat yükseldi, hatta burada bir üye de senin yüzünden alamadıın diye dert yandı, sonra başlangıçtaki fiyatlara geri geldi.
Öte yandan küçük yatırımcı/trader için cazip, kurumsal ve ciddi firmalar ve her zaman alınıp satılabiliyor.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Bankalarda yabancı yatırımcı var..Canından bezmiş..
Bütün dolar şokları yüzünden parası pula dönmüş..
Bademler pek hakim değiller bankalara..Olmak da istemiyorlar şu aşamada..
Zaman zaman gir çık yapılabiliyor tabi..
Ama fiyatları yukarı çekseler çok ciddi mal yerler kafalarına..(ne gerek var demi)
Onun yerine ellerindeki parayı tamamen hakim oldukları sanayilere yönlendiriyorlar.
Endeks deki ağırlığı da bankalardan sanayilere çekince..
Bankalar umurlarında bile değil..
eregl bim tcell zaten yetiyor endeksi i indirmeye kaldırmaya..
Yanına petkm tuprs sahol krdmd..
Çok çok sıkışırlarsa sasa gubrf gibi kağıtlarda yüzde 30 40 lık yükselişler..
Tek nedeni bu..
Fazla düşünmeyin..
tekrar 40 long 60 flat. short yasak. 2040 yaklaşırsak full flat. 1950 long artar
Genelde 18:10'dan sonra bilançolar faaliyet raporları gönderiliyor, ilgili kişi sonra eve gitmek için hemen servis aracına koşuyordur.
Eskiden beklentiler düz dosyaya yazılıyordu şimdi daha renkli grafikli hazırlanıyor. O kadar dökümanın yazılması en az 2-3 gün sürer, o nedenle bilgi ister istemez sızıyordur. İyi bilançolardan sonra ters hareket oluyor bir kaç gün sonra aracı kurumlar rapor vs yazıyor durum dengeleniyor bence.
bankalar zaten %100 yaptılar. aya çıkmayacaklarına göre bu seviyeler/fiyatlamalar bilançoyu içeriyor diyebiliriz.
TV'lerde zaman zaman eski önemli olaylar ile ilgili belgeseller oluyur, bazen o gece eşime bile söylemedim benzeri konuşmalar oluyor. Günümüzde ise artık bilgi gizliliği kalmadı beyhude bir gizlilik çabası ise var.
TV'de bile tartışma programlarında artık cep telefonu ile stüdyo dışı destek alınıyor, karşı taraf da o gelen bilgi doğru değil bana gelen bilgi şöyle deyip telefondan okuyor.
bankaları boşverin bugün hiç masayı sallamadı. keyfi yok zaar
Yer İmleri