Sayfa 43/637 İlkİlk ... 3341424344455393143543 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 337 - 344 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Hisse senedi secimi ve zamanlamasi bir sanattir..
    Yine de ortak kriterler cikacaktir..
    Onlari ortaya cikarabilirsek yeni baslayanlar icin guzel bir yol haritasi olur.
    Ben de sn. Cauti'nin yazisini merakla bekliyorum.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Şişli-İstanbul
    Gönderi
    1,689
     Alıntı Originally Posted by nazelyon Yazıyı Oku
    bu dedeklerin önceki krizler için geçerli. Şimdi bir kriz gibi bişey olsa borsa çok düşse bile bunlar çok düşmez. sanmam. Senin gibi yığınla kişi tetikte bekliyor bu hisseler için. sürpriz temettü hisseleri bulmalı. Ayrıca kriz çıktığında elde para olacak mı o da var.
    önceki krizler sonraki krizler gibi bir ayrım yok. kuzey kore japonya'ya füzeyi çaktığı gün kimin eli al butonuna gidecek? umarım olmaz ama büyük istanbul depremi olsa maazallah kaç taban yer bist düşünmek bile istemiyorum. almak isteyene muhtemelen her yerden verecekleri için yığınla kişi dediğin herkes önce zarar edip sonra volatilite ve testere hareketleri eşliğinde bir güzel kıyılıp ufak karda dökülecek.

o yüzden tasarruf önemli. kriz çıktığında elde maksimum nakit bulunması temel hedef.

3. Arkadaşlar merhaba

Temettu Yatırımcılığı ile ilgili olarak sizlere sormak ıstedgım bırsey var.

Dıyelımkı bır yatırımcı arkadas bırıkımlerını borsada temettu hısselerınde değerlendirdi ve seneler ıcınde buyuk bır meblaya ulaştı. Temettü verırımini ülkemizde yuzde 8 olarak kabul edelim..

Bu yatırımcı arkadasın portfoy degerı 3 milyona ulaştı Dıyelım. Bu durumda senelik olarak. 240 bın tl temettü aldığını var sayalım.

Bu durumda ınsanda soyle bır dusunce hasıl olmaz mı?

Ben elimdeki 3 milyon ıle ticaret yaparak yuzde 20 25 kazanmak varken neden yuzde 8 temettu gelırıne tamah edeyım?

Dusuncemde haklı mıyım?

4. Konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
    https://seyler.eksisozluk.com/okurke...&utm_term=post

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by kingsailor Yazıyı Oku
    Konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
    https://seyler.eksisozluk.com/okurke...&utm_term=post
    dunyanin en gelismis en zengin en refah ulkesi ile TR yi karsilastirmak haksizlik degilmi?

Dunyada 200 e yakin ulke var ondan soyluyorum

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Arkadaşlar merhaba

Dıyelımkı bır yatırımcı arkadas bırıkımlerını borsada temettu hısselerınde değerlendirdi ve seneler ıcınde buyuk bır meblaya ulaştı. Temettü verırımini ülkemizde yuzde 8 olarak kabul edelim..

Bu yatırımcı arkadasın portfoy degerı 3 milyona ulaştı Dıyelım. Bu durumda senelik olarak. 240 bın tl temettü aldığını var sayalım.

Ben elimdeki 3 milyon ıle ticaret yaparak yuzde 20 25 kazanmak varken neden yuzde 8 temettu gelırıne tamah edeyım?

Dusuncemde haklı mıyım?
    Haklisin, yapabiliyorsa gitsin yapsin.

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul
    Gönderi
    3,059
    Arkadaşlar merhaba

Dusuncemde haklı mıyım?
    Sn.Dudu'nun eski bir yazısı vardı. Ticaretle kıyaslamanız adına aşağıda paylaşıyorum.(Alper Ünsal'ın blogundan)

https://uzunvadeyatirim.blogspot.com...ann-onemi.html
    “Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

8.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Haklisin, yapabiliyorsa gitsin yapsin.

Syg,
    Bence de haklısınız. Yapabilen yapsın zaten.
    Ben yapamadığım için temettüye yapıştım şahsen Birde rahatı seviyoruz galiba, her yıl bir milyon kapanan iş yerinin yerine açılan yeni bir milyon işyerinden birisi olma cesaretini göstermek yerine, zaten açık olan bir sanayi, finans vb. kuruluşunun ultra küçük ortağı olmak kolayımıza geliyor.

Sayfa 43/637 İlkİlk ... 3341424344455393143543 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •