Sayfa 439/1113 İlkİlk ... 339389429437438439440441449489539939 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 3,505 - 3,512 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Hisse.net te en doğru yatırımın çocuğa yatırım olduğu konuşuluyor.
    Bir çocuk olarak hiç yatırım aracı olarak değerlendirilebileceğim aklıma gelmemişti.
    Bence çocuğa yapılabilir en iyi yatırım, küçük yaşta tiyatro ile tanıştırmak, özgüveni yüksek, sorgulayan bir birey olmasına zemin hazırlamaktan geçiyor. Onlar deneme tahtaları ya da sizin hayallerinizi gerçekleştirecek oyuncaklar değiller. Uyuşturucu bağımlısı da olabilirler. Hippi de olabilirler. Anarşist de olabilirler. Yeter ki birey olabilsinler, kendi kararlarını kendileri verebilsinler. Bence tabii.
    Ayrıca herkesin doktor ya da mühendis olduğu bir toplum da düşünemiyorum ben. Asıl bu konuya zamanında çok kafa yormuştum. En eğitimlilerimizi alıp bir adaya yerleşsek daha ilk ay bitmeden göçmen mi alsak diye tartışmaya başlarız.

SM-G955F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alıntı Originally Posted by umbamba Yazıyı Oku
    Hisse.net te en doğru yatırımın çocuğa yatırım olduğu konuşuluyor.
    Bir çocuk olarak hiç yatırım aracı olarak değerlendirilebileceğim aklıma gelmemişti.
    Bence çocuğa yapılabilir en iyi yatırım, küçük yaşta tiyatro ile tanıştırmak, özgüveni yüksek, sorgulayan bir birey olmasına zemin hazırlamaktan geçiyor. Onlar deneme tahtaları ya da sizin hayallerinizi gerçekleştirecek oyuncaklar değiller. Uyuşturucu bağımlısı da olabilirler. Hippi de olabilirler. Anarşist de olabilirler. Yeter ki birey olabilsinler, kendi kararlarını kendileri verebilsinler. Bence tabii.
    Ayrıca herkesin doktor ya da mühendis olduğu bir toplum da düşünemiyorum ben. Asıl bu konuya zamanında çok kafa yormuştum. En eğitimlilerimizi alıp bir adaya yerleşsek daha ilk ay bitmeden göçmen mi alsak diye tartışmaya başlarız.

Bu çocukların temettü verimliliği de önemli olsa gerek
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

3.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Bu çocukların temettü verimliliği de önemli olsa gerek
    https://www.google.com/amp/s/www.mem...r.html%3famp=1

250.000 usd'den ne kadar temettü verimi alabiliriz acaba?
    Ben 2 çocuk yetiştirme parasına bir daha çalışmam kendimi emekli eder %4 kuralına göre yaşarım.

iyi akşamlar ...
    acaba hisselerini banka veya aracı kurumlara kiralayan var mı getirileri ne kadar oluyor diye merak ettim.. eğer hiç satmayacaksak hisseleri ayrı bir temettü geliri gibi olabilir belki ... saygılar.. mutlu akşamlar
    yazdıklarım tamamen kişisel yorumlarım olup hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileğiyle...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by HATAKE Yazıyı Oku
    iyi akşamlar ...
    acaba hisselerini banka veya aracı kurumlara kiralayan var mı getirileri ne kadar oluyor diye merak ettim.. eğer hiç satmayacaksak hisseleri ayrı bir temettü geliri gibi olabilir belki ... saygılar.. mutlu akşamlar
    Herkes yaptigi icin getiriler cok dustu..
    Herkesde olan kagitlarda ozellikle..
    40 yilda bir hickimsede olmayan bir kagitta birisi aciga dusecek de sizden 1-2 gunlugune %1000 ile borc alacak da siz de para kazanacaksiniz..
    Genelde oranlar %8-10 gibi gunluk bunun 1/3 unu de araci kurum kesikler size bir sey kalmaz..
    Ayrica bunu araci kurumlar yapabiliyor siz direk yapamiyorsunuz, bu isi artik getirisi dusuk diye onlar da takip etmiyorlar.
    Ben 15 sene evvel arada bir yapiyordum ufak tefek mutfak masrafim cikiyordu...
    Araci kurumun bunu yapabilmesi icin hisselerinizin uzerinde blokaj olmamasi lazim bu da ayri bir sikinti tabii...

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Herkes yaptigi icin getiriler cok dustu..
    Herkesde olan kagitlarda ozellikle..
    40 yilda bir hickimsede olmayan bir kagitta birisi aciga dusecek de sizden 1-2 gunlugune %1000 ile borc alacak da siz de para kazanacaksiniz..
    Genelde oranlar %8-10 gibi gunluk bunun 1/3 unu de araci kurum kesikler size bir sey kalmaz..
    Ayrica bunu araci kurumlar yapabiliyor siz direk yapamiyorsunuz, bu isi artik getirisi dusuk diye onlar da takip etmiyorlar.
    Ben 15 sene evvel arada bir yapiyordum ufak tefek mutfak masrafim cikiyordu...
    Araci kurumun bunu yapabilmesi icin hisselerinizin uzerinde blokaj olmamasi lazim bu da ayri bir sikinti tabii...

Syg,
    çok teşekkür ederim sayın dudu iyi akşamlar dilerim
    bugün biraz bu konuyu sorma fırsatım oldu... anladığım kadarıyla senet sürekli kiraya verilemiyor karşı tarafta hisseye ihtiyacı olan birinin olması gerekiyor aracı kurum kendi müşterisi olan bu kişiyle sizi buluşturuyor gibi... diğer bir deyişle sürekli bir gelir değil ancak böyle bir durum olursa yapılabiliyor... ücret olarak da 20bin tl lik bir hisseyi aylık %1,5 civarından 2 aylığına kiraladıklarını söyledi görüştüğüm kişi...
    bir de şu sıra bankaya alım satım için çok komisyon ödediğimden aracı kurumları özellikle de yatırım finans'ı düşünmeye başladım ancak hesaptan para çekerken 7,5 tl gibi bir eft ücreti aldıklarını belirttiler... yanılmıyorsam bu kurumla çalışan arkadaşlar var acaba bu ücret kaldırılabiliyor mu diye merak ettim..
    herkese iyi tatiller dilerim
    yazdıklarım tamamen kişisel yorumlarım olup hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileğiyle...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul, New York
    Gönderi
    3,060
    “Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

8. Bence bu tür kıyaslamaları yaparken en önemli konu referans alınan başlangıç noktası...mesela son 5 seneye bakarsanız, tablo tamamen değişecektir.

Uzun vade perspektifini anlıyorum...ama bir nokta seçmek ve onun üzerinden çıkarım yapmak, tam bir ilizyon oluyor.

Senin önerdiğin tarih ne olurdu derseniz 2000 ve 2010 yıllarının baz alınıp, bu iki yıla göre hesapladığını getirilerin ortalaması ile bir sonuca varırdım.

Sayfa 439/1113 İlkİlk ... 339389429437438439440441449489539939 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •