27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.
Cüzi bir miktarı bunlar tarafından yapılmış olabilir ancak son 8 aydır süregelen sert ve yüksek hacimli satış sürecinde hisseden çıkmak isteyen tüm yabancılar halihazırda çıkmış olmalılar. Sonuçta da hissede hala satmaya meyilli yabancı hissedar kalmamıştır. Satanlar da al-sat için robotlarını algolarını devreye sokup günlük takılan güruhtur.
27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.
Beklemeye minik minik almaya devam
Yazdığım yazılar asla yatırım tavsiyesi değildir Saygılarımla
Benim ters indikatör olmakla ne alakası var Komutan seni anlayamıyorum, benim çizgim iç değişmedi, 5 aydır bu hissedeyim, 10.22 ortalama maliyetim var ve bugün hisse 9.20 den kapattı, al-sat yapan biri de değilim, sendeki bu panik niye? Sanki hissede her gün fiyat ve yön tahmini yapıyormuşum gibi konuşmuşsun, bana haksızlık etmiyor musun? Sen Sadık'a bakacaksın, o her gün 20 tane 3 yönlü tahminde bulunur ve bunlardan biri gerçeğe yakın olur, o da havaya girer. TH'yı bunlarla karıştırma.
Komutan, hisseye zaman tanımak lazım, sabırlı olmak lazım, bak İstanbul veya Roma kaç yılda fethedildi? Arzular ve beklentiler borsada hemen gerçekleşmez, her şeyin bir doğal süreci vardır. Senin Yüce Rabbin Allah bile evreni 7 günde yaratmadı mı? Neden acaba saniyenin bilmem kaçta bir bir zamanda yaratmadı da 7 günde yarattı? Acaba gücü mü yetmedi? Sabır, disiplin ve strateji; işte altın kural bu. Bak, sen al-sat yapa yapa maliyetini 12 den 14.20 ye çıkartmadın mı? Hala ders almamış gibi konuşuyorsun maalesef.
Hayırlı olsun Müdürüm. YKBNK HALKB AKBNK TR'deki bankalar arasında en cazipleri. YKBNK'nin iskontolu işlem gördüğü aşikar. Bunun 2 nedeni var: 1) Bedelli hazırlığı var. Sermaye 1 milyar dolar civarında artırılmak isteniyor ve bu yönde çalışmalar yapılıyor. Bu da %100'e yakın bir bedelli demektir (ödenmiş sermayesi 4.35 milyar tl olduğuna göre eldeki mevcut beher hisse başına 1 tl ye yakın bir bedelin ödenmesi söz konusu). 2) Bankanın %44'lük hisse ile ana ortağı olan İtalyan Uni Credit'in YKBNK'de blok hisse satma olasılığı var. İşte hisseyi baskılayan 2 ana faktör bunlar. Aksi taktirde olması gereken seviye asgari %50 yukarısıdır. Size bol şans. TH
Eyvallah, bakarsın o günler de gelir, kim bilir? Kâbe'nin güney giriş kapısının hemen karşısındaki gökdelenden 2 tane daire satın almıştım 27 yıl önce 1991'de henüz daha yapım aşamasındayken. O zaman bu dairelere pek talep yoktu ve benim gibi gayrimüslim yatırımcılara bir fırsat sundu Şeyh. Ben de bu iki daireyi toplam 400,000 dolara aldım, 200K dolar tanesi. O günden bu yana kiraya veriyorum Hacılara ve Umrecilere. Senenin 365 günü dolu. Müthiş bir kazanç getiriyor bana, Allah bereket versin. Şimdi satsam alış fiyatımın 25 katından fazla ediyorlar, tanesi 5 milyon dolar asgari. Diyeceğim şu: İslam benim gibi Müslüman olmayanları bile ihya ettiğine göre vardır bir hikmeti.
Bana sormamışsınız ama ben de yorumlasam sorun olmaz herhalde.
Öncelikle zararı kabullenip satabildiğiniz için tebrik ederim. Çoğu ky bunu yapamaz, zor iştir.
YKB'deki zayıflık halkbank davasıyla ilgili değil. Ortağı unicredit ile ilgili sıkıntılar vardı. Yıllardır ykb zayıf durumda, ben 2015-2016 arası bir sene taşıdım ucuz diye almıştım bir yere gitmedi, sonra alsat yaparak kara geçince satıp çıktım. Ara ara girip kısa vadeli kar aldım daha sonra da. Güçlü, karlı, büyük, iyi bir bankadır ama borsa performansı hep zayıf, bir türlü iyileşemiyor. Ancak şu ara banka hissesi alacaksanız halkbanktan sonraki en ucuz hissedir.
Ceza işi çözülünce ykb nin halkb'dan daha iyi performans göstereceği beklentiniz var, iş olumlu çözülürse muhtemelen tüm bankalar faydalanacak ancak halkb ilk sırada olacaktır. Benzer şekilde kötü şeyler olursa da halkb en çok etkilenecek ancak diğer bankalara da yansıyacaktır. Yani kötü durumdan etkilenmeyip sadece iyi durumdan etkilenme olmaz. Sadece risk ve ödül halkbanka göre daha küçük olacaktır.
Benim bir gözüm hep ykb'dedir, banka hisselerini çok severim, işc diğer favorimdir, umarım yakında ykb'de de ortak oluruz.
Size iyi kazançlar diliyorum.
Yer İmleri