Sayfa 44/172 İlkİlk ... 3442434445465494144 ... SonSon
Arama sonucu : 1374 madde; 345 - 352 arası.

Konu: Algoritmik Trade Sistem Sinyalleri ve Gerçek Hesap Paylaşımlı (Şeffaf)

1. güzel ve doğru bır soyleşi olmuş özellikle her indikator temelli sisteme uzaydan gelen hıper sistem zannedenler var. MOST/TOMA indikatorune verilen tepkileri okumuştum. Hayretler içinde kaldım.

HOcam bu kodu nerden buldunuz. Keşke daha önce gösterseydiniz süpermiş harika vesaire.

MOST/TOMA dediğin indikatorun fiyatların %... bilmem kaçına stop koymaktan ibaret. Yaptıgı iş basit senın yapamadıgını yapan bır sıstem. Çok fazla gözünde buyutup her ay para basacaklarını zanneden büyük bir kitle var.

BU işin gerçeklerini bu sayfada görüyorsunuz. Klasık indikator temelli kapanışla işlem yapan nısbeten verimli ve 10 yıllık veriyle optimize edilmiş istatistiksel olarka anlamlı bır sonuç turen sısteme parayı bagladık ne getiriyor ne götürüyor hepiniz burada buna şahit oluyorsunuz olacaksınız.

Üstelik ben bu işin 6 yıldır içinde olan biri olarak yaratmışım bu sistemi bu kadar uzun testten geçirmişim geçmiş tecrübelerimi aktararak yazmışım.

Dolayısıyla daha yeni yeni bu iş başlayanlar İstatistik biliminden bir haber açtıgı 6 aylık 1 yıllık verideki sisteme güvenip bu işten müthiş para kazanacağını düşünmeleri kendlerine zarar.

BU sebeple ben elimdne geldiğince destek vererek benzer videolar ve anlatımlar yaparak doğru sıstemın hangı krıterlele yaratılmalı benım yaşadıgım olumsuz ve olumlu tecrübeleri paylaşarak anlatacağım. Zamanla bu işin mantık kısmını en iyi şekilde anlatan kaynak olacağına inanıyorum.

Yakın zaman için söz vermem zor üzerinde test yaptıgım bir strateji var. 3. wps servera entegre edeyip gerçek hesapta deneyeceğiz.

nisbeten ortalamanın üzerinde bir yatırımla başlatacağız programı sanal testler oldukça umut vadedici ancak herşeyi oturtmak 1 ayı alacak gibi yaklaşık 3 aydır üzerinde çalışıyoruz.

İnanın öğlen 12:00 da başına oturuyorum gece 24:00 da bir veya iki farklı parametreyı test edebiliyorum. Çok büyük bir veri ve cok dikkatlı analiz etmem gerekiyor.

BU sebeple sayfayla pek fazla ilgilenemiyorum. Bütün enerjımı şu teste harcıyorum bıtsın bende rahatlayacagım belkı gerçek hesaptakı sonuçları burada paylaşırım. zaman gösterecek neler olacagını.

Sağlıcakla....

Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

2. Most toma gibi sabit duran indikatörler iz sürdüğü gibi zararıda sabitlemektedir. Örnegin 3 -1 parametreli bir most ta 1-5 dk olsun işlem yaptıgımızı farz edelim .Yanlış sinyal geldi pozisyona girdik , fakat fiyatlar sistemin tersi gidiyor. Mostta %1 üzeri zararı garantilemeden sistem tekrar dönmez . Most taki % oranı dinamik bir yapıya sahip degil 1d k grafiktede 60 dk grafiktede aynı yerden %1 den dönecek , o yüzden bana pek mantıklı gelmiyor.

Erhan bey size bir sorum vardı. Sistem seçme , periyod şeçme ve parametre seçmeyle ilgili

Ben şu yöntemi kullanmaktayım dogrumu yapıyorum bilmiyorum yorumunuzu alayım dedim.

Derledigim bütün sistemleri ,bütün şartları aynı olacak şekilde, en sert komisyon kayma şartlarını kullanarak optimizeli bir şekilde test ederek başarılı olanlardan içinden 5-6 tanesini kendime sistem olarak begendim. Hisselereride 1 dk - 1 günlük periyod dahil bütün periyodlar olmak üzere sistem testırda test ettim. Hisseleride fiyat aralığı olan her sissedenseçim yaptım fiyatı 1-5-10-20-50-100 gibi bist tümü temsil edecek bir şekilde seçtim. Hasılı kelam sistemler için bütün şartlar eşit bir şekilde test ettim.

Şimdi elimde 5-6 civarı tek indikatörlü sistem var. Ben bunları birde başka indikatörlerle and fonksiyonu ile birleştirerek 2 indikatörlü sisteme çevirdim . Şimdi elimde 5 tek indikatörlü 5 tane 2 indikatörlü sistem var. Yaklaşık 10-12 civarı sistem oldu.

Kullanacagım ssitem , parametre , grafik periyodunu nasıl seçiyorum ona geliyorum

Örnek vererek şuan aktif olarak kullandıgım vadeli hisse üzerinden anlatıyorum.
    THY vadeli 5-10-15-20-30-60 dk periyodları ayni bar sayılarına , aynı komisyon, kayma şartlarında belirlediğim 10 sistemle aynı anda optimizasyonlu şekilde test ediyorum. Test biraz uzun sürüyor. Test bitti diyeli bakıyorum sistemlerin ortalama getirisi, min ve max. getirisi , açılan işlem sayısı , karlı işlem-zararlı işlem oranı gibi kriterlere göre en başarılı buldugum sistemi seçiyorum , sistemin içine giriyorum bu sistemde başarılı periyod hangi onu seçiyorum ,sonra periyodun içine giriyorum başarılı , mantıklı , istikrarlı parametreler hangisi onu seçiyorum sonra emri bağlıyorum. Bu çalışma sonucunda en az 2 ay bu sistemde robot çalıştırmaya devam . Şuan eregli ,thy,garanti ,işc de bu yöntemi kullanarak robot çalıştırıyorum.

En başarılı sistem, en başarılı sistemin en iyi uyum sağladıgı grafik periyodu, bu grafik periyoduna en uygun parametre seçimi şeklinde bir zincir kurdum.

2 indikatörü bağlama sebebini açıklayayım. Tek indikatörde yatay piyasada çok salakca sinyaller üretiyor, Diğer sistemler sinyal üretmese bile bu indikatör kendi havasına göre sinyal üretiyor. Ben sinyal üretimini engellemek için, 2 indikatörü birbirine baglayarak 2 indikatörden onay alıyorum. Böylece birbirinin aptalca sinyalerini önlemiş oluyorlar. Sinyale biraz geç katılıyorlar fakat 4-5 kademe geç giriş yapıyorlar. Hızlı sistemde çok giriş - çıkış yaparak zarar yazmaktansa . Az işlem azda olsa geç sinyal almaya razıyım. Genelde sinyal noktaları birbirine yakın oluyor fakat salakça sinyallerini önlemiş oluyorlar.

Sistemleri genelde günde en fazla 2-3 sinyal üretecek şekilde tasarlıyorum. Buda dalgalı yukarı, aşagı,yukarı şeklinde olan günlerde 2-3 tane sinyal üretiyor.

2 haftadır robot çalıştırmaya başkadım. Bazı hisselerde tam incelemedi ama teminata göre % 50 kar üreten var. Mesela thyde % 7 lik yükselişi kılçıksız yakaladım. Yine işce ve garantini düşüşlerini kılçıksız yakaladım. Manuelde bunları hayatta yakalayamam.

Erhan bey sistem, periyod, parametre seçme konusunda yol gösterici yorumunuzu bekliyorum.

3. Burada Kıvanç beye teşekkür etmek istiyorum. Kendisinden ALLAH razı olsun. Algo trading konusunda , formüller, konusunda çok büyük faydasını gördüm. Şuan çalışan robotlarımın tamamı onun yazdıgı formüllerdir.

4. Ismim erHandi hocam bu arada.

Benim dusuncem en dusuk periyotta sistem tasarlamaktan yana ancak 1 dakikaligi sectiginiz 1 2 aylik verileri goruyorsunuz diye biliyorum. Buda biraz veri yetersizmis gibi hissettiriyor. En azindan 5 dakikalik biraz daha geriden geldigi icin daha tatmin edici ancak bar sayisina bakarsak bar sayilari ayni. Dolayisiyla aslinda ayni uzunluktaki grafikte sistem yazmis oluyorsunuz.

5 dakikaliklar daha iyi bence bunun uzeri sert hareketlerde cok gec kalmaniza sebep oluyor 5 dakikada bile hisseleri yuzde 3 indirdikleri oluyor. Bu sebeple olabildigince dusuk periyotlara odaklanmak lazim.

Sistem parametrelerini cikan istatistiklerden yararlanarak belirliyoruz burada optimizasyon ve tecrube devreye giriyor.

Bir cok farkli yontem uygulanabilir. Benim tavsiyem dogrusal getiri egrisine odaklanin toplam getiriye degil kz egrisinin sapmasi dusuk olarak tabiri caizse ip gibi yukari gitmeli yukselisler de dususlerde sapmalar minimize edilmeli.

Gap korumasi olabilir.

Sisteme eklediginiz and lerin ise yarayacagini sanmiyorum.

Yatay piyasada kurtulmaniz pek mumkun degil.

Sisteminizin bir tanesinin al sst oklarinin resmini atin daha net bilgi icerir.

Eklediginiz ikinci indikator aslinda salakca sinyallerden kurtarmayacaktir sizi. Geciktirdigi icin kurtarmis.gibi saniyorsunuz.

1500 assagi 1500 yukari seklinde yataya sardimi habire kitler.

Parametreyi degistirip duzeltirsin 2000 puan git gel yapar yine patlatir baska yerde 2500 e cekersin bu seferde trendlerden aldigin kar hicbir ise yaramaz.

Isin sonunda gelecegin yer cok sinyalli sistemler olacaktir. Genel anlamda
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..

5. A.jpg

Garanti 5 de bugün görülen kısımda alta kırmızılar arasında boşluklar var. Orada sistemin biri sinyal üretmiş diğeri sinyal üretmediğinden sinyal vermemiş. Böyle bir günde bile al sinyali üretirmi sistem bazen böyle aptallıklar göstere biliyor. Sistem testlerinde 2 li indikatörler başarı oranını artırmaktadır tüm sistemlerde gördüm. % 30 kar yazan sisteme 2. indikatör sinyali ekleyince %40 çıkabilmektedir. Bunu sistem testırda gözlemlediğim için uyguluyorum.

Kod bilgim,fonksiyon bilgim 0 seviyesinde, anca cross , and , or nedir onları biliyorum , derme çatma bilgiyle anca mantıklı indikatörleri toplayıp al sat robotuna bağlayabiliyorum. İleride bilgim artıkça daha gelişmiş bir sistem tasarlayabilirim diye düşünüyorum.

Fakat basit bir sistemin bile uzun bir süreç sonunda makul bir kar bırakacağını inanıyorum. İşlemlerimide bu inançla devam ettirecegim. Biraz para yönetimi , birazda mantıklı hisseler seçerek kazanma oranımı artırmayı deneyeceğim. Sadece endekse robotu bağlayım robota hiç dokunmayım bana pek uymuyor. Birde viop sepeti yaparak robotları çalıştıracagım. Biraz hisse, altın,endeks, dolar dağıtacağım portföyü . Hepsinin vadelisine robot bağlayacagım.

Özellikle yaptıgım mantıklımıydı bu konuda yorum istemiştim.

"En çok kar getiren sistemi seç, sonra bu sistemin en iyi kar getiren periyodunu seç, sonra bu periyoda uygun mantıklı başarılı parametreyi seç şeklindeki robotu bağla"

Mesela thy 1 , garanti 5 , eregli 5 , işc 60 dk sistemlerde başarılı olarak ortaya çıktı robotu bağladım çalışıyor.

6. Cok kapsamli bir konu bunlar.

Soyle izah edeyim

5 dakikalikta herhangibir hisse grafigi acin

Grafigi ortadan ikiye bolun bir tarafin tarihlerini baz alarak bahsettiginiz yontemle optimize edin sisteminizi bulun buldugunuz bu sistemi diger taraftaki sonuclarini gorun sonucu buraya yazin.

Ornegin

2018 ocak ila 2018 temmuz arasindaki tarihlerde sistemi optimize edip buldun.

Sanki gelecek yasanmamis gibi sanki bugun temmuz 2018 mis gibi sistemi hazirladin gecmise gore.

Peki 2018 temmuz ile bugun sistem gecmisteki gibi calismis mi

Olasilik dusecekdir buyuk bir ihtimallede kotu uretecektir.

Bunu deneyip her iki tarafin farkliliklarini buraya yazin.

Optimize ettigim yerde sunlari uretti diger tarafta bunlari uretti ben anladimki soyle soyle soyleymis gibisinden ne anladiginizi da bize aktarin.

Anlastik mi hocam

7. sistemin al sinyali vermesini niye aptalca buluyorsunuz grafik buradan yuzde 5 tepseydi ayni seyi soylermiydiniz.

Siz ne dediyseniz onu yapiyor sistem. Trendleri ongormez trend oldugunu varsayarak isleme girer dolayisiyla yukari bir hareket varsa long acarak denemek zorunda.

Cunku ongoru saglamiyor bir hareket goruyor ve giriyor.

Yukarda dususten once velkide icinizden lan buradan shortmu acilir salak makina dediniz ama bir baktiniz kocaman bir trend oluverdi.

Sistemcilik aslinda buyuk tecrube gerektiren bir is ve fazlaca buyuk konusmamak gerekiyor ilerde bakis aciniz cok degisecektir. Temkinli gidip kesfetmek lazim

8.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    Dikkat!

En son bunu paylaşmıştım.

SON HALİ BU ŞEKİLDE.

Çok güzel bir noktada nakite geçmiş.

YAKIN ÇEKİM

Sayfa 44/172 İlkİlk ... 3442434445465494144 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •