evet siyasi nedenlerle kur yükseliyor,
neden mi siyasi
borç buldu betona gömdürdü
eğitim ,tarım,teknoloji ikinci plana itildi.
gözünü tüketimdeki yüksek ötv kdv getirilerine dikti.
parayı yandaşlarına taksim etti.
tcmb elini kolunu bağladı
oy için memleketin parasını ulufe dağıttı.
papaz kim yaa
papaz bahane
sana parayı veren adam bugün papaz der yarın haham
biri gelecek benden borç dilenecek sonra gelip benle dikleşecek.
eşyanın tabiatına aykırı bir durum...
aritmatiksel cevap arıyorsan
500milyar usd borçun
siyasi sebep arıyorsan
sayamayacağın kadar çok
Türkiye'de temel problem şu : bilgili olanların yetkisi yok , yetkisi olanlarında bilgisi yok.
Kusura bakmayın herkes sizin gibi yorum olmasın diye yorum yapmasını bilmiyor.
Doların artışına "suni pump" demişsiniz. İnternetten arattım bu ifadeyi, google bol miktarda "penis büyütme pompası" bağlantısı önerdi. Yorum yapmadan yorum yapmak dediğiniz de bu olsa gerek.
Geldiğimiz aşamada faiz artışı kaçınılmaz, çünkü yükselen enflasyon karşısında verilen reel faiz yeterli değil. Ruslar % 2,5 enflasyona karşı % 7.5 faiz veriyor yani % 5 reel faiz var. Üstelik ekonomileri de bizim ki kadar kırılgan değil, adamların yalnızca altın rezervleri bile bizim toplam rezervimiz kadar. Toplam da 460 milyar dolar rezervleri var. Üstüne üstlük cari fazla veriyorlar.
Faiz artışı yeter mi yetmez, arkasından yapmaları gereken bir çok ev ödevi daha var, onları da yapmaları gerek. Ama onları yapmaya niyetleri yok, yaptıkları zaman 16 yıldır yarattıkları refah söylemi tuzla buz olacak. Bu nedenle tam çöküşe kadar ortada top çevirecekler, biz de burda yorum olsun diye yorum yapacağız, kusura bakmayın.
- - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
Winter is coming...
Sizi Anlıyorum Çoğu Kişi TL De Kaldı Ondan Olabilir Bu Yorumlar...
Zaman Göstericek Bekleyip Görelim Neler Olur Faiz Artarsa Neler Olur Dolar Çıkarsa Neler Olur.
Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!
Yer İmleri