Artan

38,72 10 18:10
1,32 10 18:10
156,20 10 18:10
145,20 10 18:10
13.620,00 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

30,96 -10 18:10
14,64 -9.96 18:10
585.100,00 -9.85 18:10
28,46 -8.19 18:10
2,79 -7.31 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

12.407.378.932,25 18:10
8.790.086.131,88 18:10
6.391.210.512,19 18:10
6.249.460.477,35 18:10
5.938.404.533,40 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 447/760 İlkİlk ... 347397437445446447448449457497547 ... SonSon
Arama sonucu : 6077 madde; 3,569 - 3,576 arası.

Konu: BLCYT - Bilici Yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by kazankazan Yazıyı Oku
    Bilici ismi sürekli değisti, adında yatırım olması onu yatırım ortaklığı şirketi yapmaz. Örnek verdiğiniz Eczacıbaşı yatırım holding ortaklığı gibi değildir. O sirketlere ortak olur ama kendi çalıştırdığı fabrikası yoktur. Bilicinin Kap da sektörü yatırım ortaklığı değildir, sanayi şirketidir.
    Yatirim ortakligi degil zaten cesitli sektorlere yatirim yapabilen ana faaliyet konusu tekstil olan ama turizm sektorune de Adana’da tskb gyo ile ortak olarak yatirim yapan bir YATIRIM sirketi..ayni Eczacibasi Yatirim (ECZYT) gibi..yatirim ortakligi baska bir sey..Eczacibasi yatirim ortakligi baska sirket (ECBYO) kavramlari karistirmayin..BLCYT..bilici holding catisi altinda olan ; tekstil ve turizme yatirim yapan bir yatirim sirketi ..NAV degerlemesinde sadece tekstil isi degil ayni zamanda otel faaliyetleri de degerleniyor..sadece tekstil degil..zaten aslinda esas sorun da burada..kendi isine odaklansa cok daha yuksek degerlenir..esas borcu yaratan da otel yatirimi oldu zaten

2.  Alıntı Originally Posted by pmngr Yazıyı Oku
    Yatirim ortakligi degil zaten cesitli sektorlere yatirim yapabilen ana faaliyet konusu tekstil olan ama turizm sektorune de Adana’da tskb gyo ile ortak olarak yatirim yapan bir YATIRIM sirketi..ayni Eczacibasi Yatirim (ECZYT) gibi..yatirim ortakligi baska bir sey..Eczacibasi yatirim ortakligi baska sirket (ECBYO) kavramlari karistirmayin..BLCYT..bilici holding catisi altinda olan ; tekstil ve turizme yatirim yapan bir yatirim sirketi ..NAV degerlemesinde sadece tekstil isi degil ayni zamanda otel faaliyetleri de degerleniyor..sadece tekstil degil..zaten aslinda esas sorun da burada..kendi isine odaklansa cok daha yuksek degerlenir..esas borcu yaratan da otel yatirimi oldu zaten
    ECZYT ın KAP daki şirket bilgileri :

Şirketin Dahil Olduğu Endeksler

BIST İstanbul / BIST YILDIZ / BIST TEMETTÜ / BIST 100-30 / BIST 100 / BIST MALİ / BIST TÜM / BIST HOLDİNG VE YATIRIM

Şirketin Sektörü

MALİ KURULUŞLAR / HOLDİNGLER VE YATIRIM ŞİRKETLERİ

Yani Bilici ile ECZYT farklı.
    Asla yatırım tavsiyesi olamaz

3. Farkli olmasi farkli sektorlere yatirim yapmasindan kaynaklaniyor..burda onemli olan nokta BLCYT sadece tekstil sirketi degil fakli sektorlere de yatirim yapabiliyor..ECZYT ve BLCYT farkli sektorlere yatirim yapan ama ayni klasmanda yani YATIRIM sirketleri hatta ekonomist ve para dergisi holding/yatirim sinifina koyuyor..bist endeksleei klasmanlari agirliklara gore yapiyor ..ama bu farkli sektore yatirim yapmalarina engel degil..yani blcyt bir bossa yunsa akin iplik gibi SALT tekstil sirketi olarak faaliyet gostermiyor..

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

4. Hisseyi sürekli olarak köstekleyenler hem kendinizi yoruyorsunuz hem bizi. Bu inadınızdan vazgeçin.Biraz da yukarı taşımayı düşünün.

5.  Alıntı Originally Posted by talebe37 Yazıyı Oku
    Yatırımcı ilişkileri doğru söylemiş kar geldi.
    Tebrik ediyorum bilici yatırımı yönetimini.

Bilanço da gördüğüm olumlu yönler;
    - nakit artışı
    - az da olsa özsermaye artışı
    - cironun geçen çeyreğe göre hafif düşmesine rağmen faliyet karı artışı
    - en önemlisi kur farkından gelen zararı sıfırlamış olması

Olumsuz yönleri
    - Finansal giderlerin yüksek olması (sonraki çeyreklerde düşüş bekliyorum) sebebiyle ertelenmiş vergi geliri desteği ile kar açıklaması.
    - Geçen çeyreğe göre dönem karı azalışı (bu da bekleniyordu hatta daha kötüsü fiyatlandı gibi)

Bizim uyuz spek ve patron bu kadar artan kura rağmen geçen çeyreğe göre düşük dönem karı açıklamasını bahane edip yarın eksi bile yapabilir.

Ancak böyle yaparsa şahsen ben, 45 milyon tl sermayeye tahmini 85 milyon tl faliyet karı 20 milyon tl dönem karı getirecek bir şirketin hissesini 1.40 larda bedava görürüm. diğer hisselerimi de satıp 1.40 altında toplamaya devam eder 6-9 ay beklerim.

Nacizhane benim görüş ve yorumlarım bu şekilde.
    Ytd
    Cuma günü beklentime yakın hareket etti. Bende kendi öngörüme uygun bir hareketle 1.43 'den verdim elimdekileri 1.35 lerden yerine koymak için.
    Ancak Cuma akşamı yünsa bilanço gönderince blcyt daki kademeli alım basamaklarını 3-5 kademe yukarı çekerek ilk alımı 1.39 'dan tekrar yaptım.

Yünsa şuan da bile ucuz bir hisse. 29 milyon tl sermayeye 48 milyon tl faliyet karı var fiyat 5.33.
    Blcyt 45 milyon tl sermayeye 59 milyon tl faliyet karı var fiyat 1.39. Tek sıkıntı dövizden zarar etmesiydi alacakları da dolara endekslemiş artık yüksek karlılık daha hissedilir olacak inş.

Bu kadar yüksek karlılık ile yüksek de olsa borcu rahat çevirirler diye düşünüyorum.

Diğer bir sıkıntı da azınlık paylarına giden kar. Normalde 19.6 milyon tl olan dönem karının 6.2 milyon tl si azınlık paylarına ayrılıyor ve geriye 13.4 milyon tl dönem karı kalıyor. Eğer birçok kurumsal şirket gibi azınlık payı olmasaydı hisse zaten 1.4 lerde değil 3 lerde olurdu bu finansal gidere rağmen.

Yinede 2 mesajımda saydığım sıkıntılara rağmen bu ciro ve karlılık ile 2 li fiyatları rahatlıkla hakettiğini düşünüyorum ve kademeli alım fırsatı kolluyorum.

Tabi tüm yorum ve hesaplarım şahsıma aittir. Kesinlikle Yatırım tavsiyesi değildir.

6. 1,38 den 550bin lot verdi şaka mı mal mı kaptırdı?

7.  Alıntı Originally Posted by sakin Yazıyı Oku
    1,38 den 550bin lot verdi şaka mı mal mı kaptırdı?
    Karşılıklı islemdir,o kim verecek 550 bin lot[emoji848]

HUAWEI VNS-L31 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8. Şaka değil 1 aydır toplayan Garanti de kustu tam da aldığı mal miktarı 2 seasn sıkı durun sanki tavanın ucu gözüktü sabahdan beri taş gibi.
    Arkadaşlar burdaki tüm yorumları okudum tek bir şey söyleyeceğim burda çok büyük bir oyun dönüyor yok döviz böyle yok yünsa şöyle bu hisse için 2 tl nin altı alçaklık ve bence hakkı en az 4 tl civarı adamaın piyada değeri 62 milyon şu anki esas faaliyet karı 9 aylıkta 60 milyon hiç mi matematik bilmiyor kimse burda adamın odenmiş sermayesi 45 milyon bu 12 aylıkda kar 20 25 milyon arası gelecek burdan bile 5 tl çıkar eder mızrak çuvala sığmıyor burda bu fiyata hisse veren kısa süre hayatının en büyük hatasını yaptığını anlar sadece sabır kimse malını kaptırmasın

Sayfa 447/760 İlkİlk ... 347397437445446447448449457497547 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •