Artan

137,50 10 18:10
181,90 9.98 18:10
123,40 9.98 18:10
355,50 9.98 18:10
35,52 9.97 18:10
Artan Hisseler

Azalan

32,40 -10 18:10
116,20 -9.99 18:10
13,35 -9.98 18:10
94,25 -9.98 18:10
101,00 -9.98 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

16.813.761.209,00 18:10
7.297.602.514,54 18:10
6.605.839.936,08 18:10
5.659.018.382,50 18:10
5.617.085.966,83 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 45/216 İlkİlk ... 3543444546475595145 ... SonSon
Arama sonucu : 1727 madde; 353 - 360 arası.

Konu: Pmvr3 - tokı park mavera 3 projesi

1. Ben her ay maaşımdan artırdığım ile alıyorum, umarım benim düşündüğüm gibidir bu iş, inşallah fiyata müdahele yada spekülasyon olmaz, olur ise almam zaten, beni o kadar faiz ödemesinden kurtaracak bir projede, bazı arkadaşlar yazmış, düşen bıçak tutulmaz diye, eğer fiyatı 20tl'ye inse yine alırım, satmak isteyenlerin sertifikalarına her ayın 1'inde talibim, taki yeterli sayıya ulaşıncaya kadar, ulaşınca ne bir fazla ne bir az sertifika istemem.
    herkese saygılar
    yatırım tavsiyesi değildir.

2. parası olanlar bence bulaşmasın, paranız var ise ne işiniz var sertifika ile, gidin bitmiş ev alıp kiraya verin, 3 yıl sonra teslim edilecek eve para bence yatırılmaz. konut değeri artışı ise aldığınız evinde artacaktır eğer artacak ise.
    yukarıdaki yazılarım tamamen benim deli saçmalamamdır, yatırım tavsiyesi değildir.
    saygılarımla

3.  Alıntı Originally Posted by Mr.No.Name Yazıyı Oku
    Ben her ay maaşımdan artırdığım ile alıyorum, umarım benim düşündüğüm gibidir bu iş, inşallah fiyata müdahele yada spekülasyon olmaz, olur ise almam zaten, beni o kadar faiz ödemesinden kurtaracak bir projede, bazı arkadaşlar yazmış, düşen bıçak tutulmaz diye, eğer fiyatı 20tl'ye inse yine alırım, satmak isteyenlerin sertifikalarına her ayın 1'inde talibim, taki yeterli sayıya ulaşıncaya kadar, ulaşınca ne bir fazla ne bir az sertifika istemem.
    herkese saygılar
    yatırım tavsiyesi değildir.
    Bu mantıkla kazanmanız çok olası. Düşse maliyetiniz düşer. Çıksa ilk alınan kağıtlar ucuz kalır. Her türlü gol olur, yeter ki proje teslim edilsin.

Alıp ilk günden dimdik yukarı çıksın isteyen arkadaşlar var, gerçekçi bir beklenti değil. Fiyat dalgalanacaktır. Neticede proje de olsa metrekare ev de olsa, ilk yorumumda dediğim gibi burası borsa...

4. Elbette bu sertifika kucuk kaynaklarinda gayrimenkul sektorune kazandirilmasi icin dusunuldu.

Ama sonucta bu urun, gayrimenkulun belirli bir sure icin menkullestirilmesinden baska bisey degil. Dedigim gibi menkullestirilen bir deger her zaman spekulasyona tabidir. Spekulasyon kotu bisey degildir kotu olan manipulasyondur ve suctur. Sonucta emlak fiyatlarinin artmasi ve dusmeside bir spekulasyonun eseridir. Kanal istanbul gelince buralar ucacak, ev fiyatlari ucacak falan filan gibi. Tersi manadada olabilir.

Spekulasyon kimisi icin vurgunculuk kelime anlamina gelirken, kimisi icinse yatiriminin gelecekteki degerine yonelik bir kurgu manasina gelir. Fiyatlar elbet dalgalanacaktir, ama gercekten duzenli alimlar ile ev almak niyetindeyseniz bu sizin icin amaca hizmet eden bir urun olabilir. Sonucta sertifikanin amaci ev almaya yetmeyecek kucuk.kaynaklari sektore kazandirmak degilmi.

y.t.d.
    Son düzenleme : denizebakan; 07-05-2017 saat: 20:09.

5.  Alıntı Originally Posted by Mr.No.Name Yazıyı Oku
    Arkadaşlar selamlar;
    yazılan yorumları okuyunca benmi yanlış anladım diye düşünmeye başladım, benim görüşüm,1.si bu bir hisse senedi olamaz,bazı yorumlar sanki bir hisse senediymiş gibi,derinlik hacim vs sığ tahta gibi yorumlar yazmışlar. bu bir gayrimenkülün metre kare bazında satışı değilmi? tam'da benim gibi ev alacak parası olmayanlara metrekare olarak satış yapıp olası gayrimenkül değeri artışından faydalanılmasıdır. halka arz fiyatınıda bölgedeki konut fiyatları baz alınarak yapılmış. konutlar bitene kadar eğer o bölgedeki konut fiyatları artarsa bu durum sertifika fiyatına artış olarak yansıyacak, yok eğer konut fiyatları düşüş eğiliminde ise, sertifika fiyatı düşecektir. bazı arkadaşlar ahanda halka arz ucuzdan alıp yüksekten satıyım mantığı ile almışlar, ne yazıkki halka arz ibaresi, tanıtım kampanyasının parçasıydı. nasıl bir anda artacağını düşünüyorsunuz anlamadım, hadi arttı diyelim eğer o bölgedeki konut fiyatı üzerinde bir artış ise, alıcı bulamazsınız, nedeni gayet basit günün sonunda ev alacaksınız veya o konutun değeri ne ise satış fiyatı üzerinden sizde bulunan sertifika adedince paranızı alacaksınız. eğer şu düşünce var ise,
    sizde, yani 2019'da konut fiyatları artar düşüncesi, alıp bekleyin yok eğer düşer düşünceniz var ise, satın.tamamen konut fiyatları üzerinden fiyatlamalar olacaktır.
    bazı arkadaşlar projeye yatırım falan bahsetmiş, ortada teori olarak projeye ortak olma durumu var gibi görünsede, pratikte söz konusu değil,sertifikalar konut değerlemesi üzerinden gidiyor.
    ha şunu soruyorsanız madem paran yok senin, ne işin var diye, tamda benim gibi parası olmayanlar için bu iş. nedeni şöyle şu an parası olmayan bir insanın konut alabilmesi için, önce alacağı konutun %20'si kadar parası olması lazım, hadi bunu ayarladı, sonra gidip %80 için kredi çekmesi lazım. şimdi bu projede satılan konutlar üzerinden değerleme yaparsak. 400,000 tl diyelim ev fiyatı. 80,000 tl nakit 320,000tl kredi ve en iyi kredi tutarında bile 210000tl faiz ödemesi. hiç paran yoksa ve konut almak için uğraşıyorsan, her ay maaşından 1 metrekare edecek sertifika satın al, 90 ay sonra 90 metrekare ev senin. bu işin güzelliği 210,000tl faiz ödemene yıllarca sürecek borca veya nakit yatırmana gerek olmaması, her ay bütçene göre 20 sertifika, 30 sertifika al dursun, proje bitiminde sertifika sayın yetişmez ise ve şanslı isen konut fiyatı enflasyon üzeri artmış ise ahanda minik yatırımcı kazanmış olur ve bir sonraki sertifika arzında evini alır. ha tersi olursada zaten sertifika değilde gidip müteahhitten alsanda konut fiyatı düşerse yine zarar olur.
    YTD. yatırım tavsiyesi değildir.
    Öyle 90 ay sürecek bir durum yok maalesef hisseler 2020 nisan ayına kadar borsada alınıp satılabilecek o günden sonra borsa kotundan çıkacak ve satın alınmamış evler açık arttırmayla satılarak hisse sahiplerine bölüştürülecek. Kısaca toplu paran yoksa öyle 3 senede ev sahibi olmak mümkün değil.

Nokia 3310 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6. Dün,
    37,50 den tekrar geri döndüm.
    Daha altına düşer mi? Bilemem, neden olmasın.
    Düşerse biraz daha alırız.
    Dünyanın En Zor İşi; Cahil Birine, Kandırıldığını Anlatmaya Çalışmaktır

7. Herkese merhabalar,

Bir süre işlerim yoğunlaştı yazamadım, hızlı bir göz gezdirdiğimde gözüme çarpan yorumlara kısa notlar düşmek istedim.

Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    1 ay önce halka arzdan 42.5 dan sertifika alacağıma paramı %14 faizle bankaya yatırsaydım param yuvarlak 43 Tl olacaktı. Bu hesaba göre ben şimdi bu sertifikayı 37 Tl den borsadan alacak olsam 1.16 sertifikaya eş geliyor. Kısaca halka arzdan alanlar 1 ayda %16 kazıklanmış oluyor gerisini bilemem. Bunu küçük insanlara reva görenler için ne denir adını siz koyun...
    Sevgili umutabi, doğru yerden bakmazsanız doğru sonuca gidemezsiniz. Sertifika fiyatının düşesi normal değil elbette. Ama madem 42,5 TL’ye aldınız 37 TL’den neden almazsınız daha. Eskiden aldığınızdan daha azla alabileceksiniz. Yarın 45TL olsa elinde olan adam yüzde bilmem ne kazanmış olacak ama yeni adam da bu sefer demez mi benim ne suçum var 42,5TL’ye halka arzda millete sattınız. Bunun sonu yok. Bir gayrimenkul yatırımını borsada yaptığınızı unutmamak laızm bana sorarsanız.

Alıntı Originally Posted by peneskertli Yazıyı Oku
    bence arka planda sessiz sedasız olanları izleyen kazıklanmış bi yığın insan var. ama olsun onlarda bizim insanımız sonuçta
    Sn pensekertli, aynen dediğiniz gibi pek çok insan var elbette. Ama o insanlar sabredebilirse sessiz sedasız kazancın keyfini de sürebilir bana sorarsanız. Anahtar kelime sabır!

Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    İzahname`de bu proje bir şekil gerçekleşmezse sertifika sahipleri ne gibi haklara sahip olacak bellimi ? İzahnameyi iyi incelemiş, anlamış bir kişi bu konuda bizi aydınlatabilir mi ?
    İzahnameye gitmeye gerek yok, mevzuatın verdiği haklar var sevgili umutabi. Ama izahnamede açıkça söylenmiş, TOKİ projenin tamamlanma garantisi veriyor. TOKİ deyince siz ne anlıyorsunuz bilmiyorum ama ben Türkiye’nin emlak piyasasının kaderini belirleyen bir kurum anlıyorum. Devlet anlıyorum. Siz bu cesamette bir kurumu ve devleti es geçerseniz ona diyecek bir şey yok. Ama mevzuatta tamamlanamazsa, hem verdiğiniz paradan kalan kısım hem de sertifikaya konu olan varlıklar üzerinde tüm haklar sertifika sahiplerine geçer ve bir şirket ortağıymışçasına o projeyi tamamlatma vs haklarınız olur.

Alıntı Originally Posted by sailor34 Yazıyı Oku
    Düştükçe düşüyor defter degeri veya olması gerekn fiyat ne acaba?? Artık bi yerlerde durmalı hergün yüzde 1 aşagı aşagaı bitmedi bi. Benim anladıgım kadarıyla adamlar zati daireleri bi nevi sattı..hisse 37 tlde olsa zati ev 42.5 tlden den pay edildi..aslında kagıt düştükce binaya bişey olmuo ama olan ky oluyo. .halbuki ilk uygulamalı örnegi inşallah başariılı mantıklı halka arz olur ky soygun örnegine tekrar şahit olmayız.
    Hisse senedi değil sayın sailor34, o yüzden defter deri yok. Olması gereken değeri ise kişiye göre değişir. Ama sen kayaşehirden süper lüks bir eve kaç TL verirdin onu bul (mesela 500 bin) ardından brüt metrekaresine (mesela 110 metrekare) böl (4545 TL) ve ardından o rakamı da 100’e böl (45.45), senin için olması gereken değeri bulursun. Bu arada unutmadan her düşüşün bir çıkışı olur, ama iş odur ki, YÜKSELİRKEN SABIRLA BEKLEYEBİLCEK MİYİZ?

750 konutluk projenin 218 adedi satıldı halka arzda. Ve onları bir daha satamaz adamlar. 30 ay boyunca satamayacaklar daha doğrusu. O zamana kadar sertifika biriktiren gidip bu ev benim diye seçim yapacak. İstenmeyen evleri de şirket satıp parasını insanlara dağıtacak.

Alıntı Originally Posted by everest137 Yazıyı Oku
    Satış ofisinde 49.5 tl borsada 37.5 tl. Çok ilginç
    Aynen sayın everest137, birileri ofisten ev almak yerine piyasadan sertifika almaya çalışmadığı sürece bu böyle olacak. Onun sebebi de bilgisizlik. Maalesef önemli bir sorun!

Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Biraz daha geçmiş olsun. Borsa yükselirken düşen hisse borsa düşerken de bayrak taşıyor demek ki. Burdan hisse almak yerine proje bitince satılmayan dairelerden açık artırmadan almak daha cazip olacak sanki.
    Sayın pilavli, hisse senedi değil bu ve borsa ile alakalı gitmemesi gerektiğini çokça anlattım. Bir ara lütfen eski yazılarımı okuyun. Özetle, borsa düşerken düşmemesi, yükselirken de yükselmemesi gereken ve sadece projeye ilişkin gelişmelerle gitmesi gereken bir ürün bu.

Alıntı Originally Posted by uvy Yazıyı Oku
    Ve eminim ki 49.5 TL den satılan daireler vardır (çok olmasa da) Nacizane düsüncem bu sertifikada dibin dibinin 29.75 TL olduğudur. Bu seviyeden hatta bu seviyeye yaklaşmadan sert alımlar olur. Ancak sertifika fiyatının sürekli olarak bu dairelerin reel fiyatının gerisinde kalacağını düşünüyorum. Min. %10-15 kadar
    Sn uvy, 30 TL’ye gerilerse varımı yoğumu satar girerim. Bırakın, 35TL’nin altını bile görmemeli. Az çok hepimiz emlak piyasası biliriz, o kadar da değil. Onun dışında sertifikanın fiyatının reelin gerisinden gelmesi gerektiğine katılmıyorum, am tersine %10-15 daha pirimli olmalı bence, bunu ayrıca anlatırım.

ya bişi sorcam. adam binayı üretmeden tüyerse ne oluyo? acayip meraklandım ya
    TOKİ tamamlattırıyor başka bir müteahhitte vererek. Sizin muhatabınız Makro dğeil TOKİ. TOKİ’nin de gidecek yeri yok bu devlet durdukça! Merak etmeyin sayın peneskertli!

Alıntı Originally Posted by CMY1903 Yazıyı Oku
    …. Bu projede benim bakmadığım Hisse başı bedeli 42,5 olması bence yüksek ortalama daire fiyatı 550 bin şu an toki ismi olmayan bitmiş daireleri 700 bine bulabilirsiniz. Burda dairenin akıllı daire olması biraz fiyatı yükseltir onun dışında Hisse bedeli 36-37 olması lazım ….
    Yorumlarınıza genel olarak katılıyorum ama, 36,37’den satabilmen için arsa hariç inşaat maliyetinin 1500 TL olduğunu varsaysak (ki 2650 bu projede) 2000-2100 TL arsa maliyeti olmalı ki anca başa-baş olsun. İstanbul’da nerede arsa fiyatı metrekare başına bu fiyatlarda bulabilirsin? Adamlar TOKİ’ye 306 milyon ödediler arsa için! 306.000.000/126.400=2420 TL arsa maliyeti bu projede. Diğer detayları daha önce yazdım tekrar olmasın.

borsa tarihi hisse yükselecek diye bekleyip hissenin tarihin karanlık noktasına gömüldüğünü de yazmıyormu
    Hisse değil sayın peneskertli, gayrimenkul sertifikası. Bir hissede sonsuz beklersiniz ama bunda Allah ömür versin 3 sene beklersin en fazla. Basit düşünün. Bugün 4250 TL metrekare fiyatlı bir eve girdim. 3 Sene sonra fiyat bundan az olursa anca zarar edersin. Hisse senedinde size bu tür bir garanti veriyorlar mı? Yanlış ile karşılaştırmayın lütfen.

Alıntı Originally Posted by denizebakan Yazıyı Oku
    Menkulleștirilmiș her kıymet spekülasyona tabidir. Bu temel seviyesinde bir bilgidir. Elbette fiyat değer korelasyonunu beğenmeyenler daha alttan almanin yollarını arayacak yada tersi manada uygun bulanlarda talep yaratıp yukarı fiyatlamaya sebep olacaklardir. Sonuçta hisse alırkende bir yatımcı bilancodaki varlik ve ozkaynak vb. alanlari dikkate aliyordur. En azindan almalidir. y.t.d.
    Sayın denizebakan, borsa bilmesem de finans az çok bilirim demiştim. Bu temel bilgiden haberdarım ama spekülasyonun manipülasyona döndürülmesinden rahatsızım. İnsanlar bilmedikleri araştırmadıkları halka arz izahnamesine bakmadıkları, nasıl işlediğini bilmedikleri bir ürün hakkında atıp tutuyorlar. Aslında bu bence benim gibi bilerek almıştan tutun da bilmeden almış garip gureba halka kadar herkese haksızlık. Burada yazan çizenlerin öncelikle ben bu insanlara ne verebilirim diye düşünmesi lazım. Verdiğiniz şey, onlara birey katmıyorsa da yazmasın kalabalık etmesin. Kimseye kötü niyetli demek istemiyorum ama iyi niyetle sonuçları kötü olan şeyler yapılıyor vesselam..

Sevgiler & Selamlar

***Çerkes***

8. "Çerkes" kardeş, amma yazmışsın..
    Benim de yazıp paylaşacak çok şeyim var ama, sırf üşengeçlikten yazmıyorum
    Çabanı ve enerjini tebrik ederim...
    Dünyanın En Zor İşi; Cahil Birine, Kandırıldığını Anlatmaya Çalışmaktır

Sayfa 45/216 İlkİlk ... 3543444546475595145 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız